
Вершковий кекс з маком та яблуками
Рецепт на 12 порций 60-120 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день
За яблучний сезон прижився у нас один кексик: вологуватий, вершковий, з хрусткою цукровою скоринкою. Дуже ненав'язливий, не приторний і ніжний. Саме додавання у тісто вершків робить його таким.
У нього є один мінус - аж занадто довго він печеться! Але це очікування сповна винагороджується наступним чаюванням.
Теги
Ингредиенты
- 3/4 склянки рослинної олії
- 5 ст. л. цукру
- 3 яйця
- 250 г борошна
- 2 ч. л. розпушувача
- 200 мл нежирних вершків (можна і молока, але з вершками краще)
- цедра 1 лимона (не обов'язково)
- 2 ст. л. маку
- ваніль
- щіпка солі
- 0,5 кг яблук
Приготовление
Масло збити з цукром, потім по одному ввести яйця, не перестаючи збивати.
збити масло з цукром та яйцями Борошно просіяти з сіллю та розпушувачем. Продовжуючи збивати, додавати в тісто почергово то борошно, то вершки.
додати борошно та вершки В самому кінці покласти мак, цедру та ваніль.
додати мак та цедру Яблука почистити, нарізати невеличкими шматочками і замішати в тісто.
покласти яблука Форму змастити маслом і присипати борошном. Викласти тісто у форму і пекти близько години при t -180°С.
викласти тісто у форму У мене цей кекс печеться навіть більше години, приблизно годину і 10-15 хвилин, але я обережничаю з температурою і ставлю 170°С, бо на 180°С він у мене швидко підрум'янюється, а пропектися не встигає.
пекти до готовності Готовий кекс охолодити і посипати цукровою пудрою.
кекс готовий
Комментарии
Испекла кекс по этому рецепту. Все получилось, но я ожидала большего. Есть более вкусные рецепты кексов.