
Медовий яблучний пиріг
Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить просто дешевое блюдо выпекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день
Наступний пиріг - для шанувальників меду.
У нас з чоловіком на цей рахунок смаки сильно розходяться: він обожнює мед в будь-яких кількостях, і від цього пирога його за вуха не відтягнеш! А я до меду ставлюся більш ніж спокійно, і більше одного шматка цього пирога в мене не лізе.
Коротше кажучи, якщо мед вам до смаку, то цей пиріг для вас!
Теги
Ингредиенты
Тісто:
- 200 г борошна
- 150 г вершкового масла
- 1 яйце
- 2 ст.л. цукру
- трохи холодної води
- цедра 1 лимона
- щіпка солі
Начинка:
- 0,5 кг яблук
- 2 яйця
- сік 1 лимона
- 150 г меду
- 1 ст.л. борошна
- 2 ч.л. кориці
- мигдалеві пелюстки для посипання (у мене не було)
Приготовление
Борошно просіяти з сіллю та розтерти у крихту з холодним маслом. Додати яйце, цукор та цедру і замісити гладке тісто. Якщо потрібно, додати води.
розтерти борошно з маслом, додати яйце та цукор Тісто зкрутити у кулю та покласти в холодильник на 15 хвилин.
замісити тісто Почистити яблука і нарізати їх скибочками.
підготувати яблука Тісто викласти у форму, зробивши бортики. Зверху викласти яблука, присипати корицею і випікати при t - 200°С 20 хвилин.
викласти тісто та яблука у форму Поки печеться корж, приготувати заливку. Змішати лимонний сік з медом, потім збити яйця і додати борошно. Добре перемішати.
приготувати заливку Залити сумішшю пиріг, зверху присипати мигдалевими пелюстками.
залити яблука медовою сумішшю Зменшити t до 160°С і пекти ще хвилин 30 до ущільнення начинки.
пиріг готовий Охолодити пиріг у формі та розрізати. Смачного!
Комментарии