
Сирно-апельсиновий пиріг з яблуками
Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день
Дуже відомий яблучний пиріг, в який я вирішила додати апельсинову нотку. Вийшло неоднозначно, але в цілому досить цікаво. Якщо вам не хочеться, можете не класти апельсин, а замінити його традиційним лимоном.
Пиріг виходить дуже ніжним і смачним.
Теги
Ингредиенты
Для тіста:
- 300 г борошна
- 200 г вершкового масла
- 1 яйце
- сіль
- 3 ст. л. цукру
- 1-2 ст. л. молока (за потребою)
Для начинки:
- 500-600 г яблук
- 250 г сиру
- 5 ст. л. цукру
- ваніль
- 1 апельсин
- 2 ст. л. крохмалу
Додатково:
- 1 ст. л. крохмалу для підсипання коржа
- 1 яйце для змащування
Приготовление
Борошно просіяти з сіллю і розтерти з холодним маслом в крихту.
розтерти масло з борошном Влити яйце, додати цукор і замісити тісто. Якщо тісто розсипається, додайте 1-2 ст. л. холодного молока або води. Тісто розділити на 2 нерівні частини, кожну скласти в кулю та покласти тісто в холодильник.
замісити тісто Для начинки обробити апельсин: зняти з нього цедру та вичавити сік. Яблука почистити та натерти.
натерти яблука Змішати яблука з соком та цедрою, потім додати цукор, ваніль, сир та крохмаль. Добре перемішати.
змішати яблука з сиром Розкачати велику частину тіста та викласти її у форму, зробивши бортики. Присипати крохмалем і зверху викласти начинку.
викласти начинку на тісто Накрити другою частиною тіста, підвернути крайки. Наколоти виделкою та змастити верх збитим яйцем.
накрити рештою тіста Випікати при t-200C 30-40 хвилин.
пекти до готовності Дати охолонути і тільки після цього розрізати. Приємного апетиту!
пиріг готовий
Комментарии
восхитительно!!!!!
eto tema