Рецепт Сирно-апельсиновий пиріг з яблуками с фото

Сирно-апельсиновий пиріг з яблуками

Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день

Дуже відомий яблучний пиріг, в який я вирішила додати апельсинову нотку. Вийшло неоднозначно, але в цілому досить цікаво. Якщо вам не хочеться, можете не класти апельсин, а замінити його традиційним лимоном.

Пиріг виходить дуже ніжним і смачним.

Теги

творог, яблоки, апельсин

Ингредиенты

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • сіль
  • 3 ст. л. цукру
  • 1-2 ст. л. молока (за потребою)

Для начинки:

  • 500-600 г яблук
  • 250 г сиру
  • 5 ст. л. цукру
  • ваніль
  • 1 апельсин
  • 2 ст. л. крохмалу

Додатково:

  • 1 ст. л. крохмалу для підсипання коржа
  • 1 яйце для змащування

Приготовление

  1. Борошно просіяти з сіллю і розтерти з холодним маслом в крихту.

    розтерти масло з борошном
    розтерти масло з борошном
  2. Влити яйце, додати цукор і замісити тісто. Якщо тісто розсипається, додайте 1-2 ст. л. холодного молока або води. Тісто розділити на 2 нерівні частини, кожну скласти в кулю та покласти тісто в холодильник.

    замісити тісто
    замісити тісто
  3. Для начинки обробити апельсин: зняти з нього цедру та вичавити сік. Яблука почистити та натерти.

    натерти яблука
    натерти яблука
  4. Змішати яблука з соком та цедрою, потім додати цукор, ваніль, сир та крохмаль. Добре перемішати.

    змішати яблука з сиром
    змішати яблука з сиром
  5. Розкачати велику частину тіста та викласти її у форму, зробивши бортики. Присипати крохмалем і зверху викласти начинку.

    викласти начинку на тісто
    викласти начинку на тісто
  6. Накрити другою частиною тіста, підвернути крайки. Наколоти виделкою та змастити верх збитим яйцем.

    накрити рештою тіста
    накрити рештою тіста
  7. Випікати при t-200C 30-40 хвилин.

    пекти до готовності
    пекти до готовності
  8. Дати охолонути і тільки після цього розрізати. Приємного апетиту!

    пиріг готовий
    пиріг готовий
Оценка 5 / 5 на основе 11146
Домашняя
творог, яблоки, апельсин
PT60M
PT60M
0

Комментарии

Наталья
Наталья

восхитительно!!!!!

улан
улан

eto tema