Рецепт Ніжний сметанний пиріг з чорницею с фото

Ніжний сметанний пиріг з чорницею

Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день

Є один чудовий рецепт чорничного пирога. Можливо, хтось його вже знає. Але мені б хотілося, щоб його знали всі! Рецепт з моєї улюбленої серії «мінімум складнощів - максимум смаку». Смак у цього пирога просто божественний! Ніжний і танучий. Дуже рекомендую всім спробувати! Пиріг дуже простий у приготуванні.

Теги

черника, сметана, творог

Ингредиенты

Тісто:

  • 125 г сметани
  • 1,5 склянки борошна
  • 150 гр м'якого вершкового масла
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 2 ст. л. цукру

Начинка:

  • 250 г чорниці
  • 100 мл молока
  • 100 мл сметани
  • 100 г сиру
  • 1 яйце
  • 3-4 ст. л. цукру (чим кисліші ягоди, тим більше)
  • ванільний цукор
  • 1-2 ст. л. крохмалю

Приготовление

  1. Тісто з тієї ж серії, що і для пирога зі шпинатом. Робиться практично так само, тільки з додаванням цукру та розпушувача. Потрібно змішати розм'якшене масло, сметану, борошно, цукор та розпушувач і руками швидко замісити гладке тісто.

    Покласти тісто в холодильник на 30 хвилин.

    приготувати тісто
    приготувати тісто
  2. Перебрати ягоди.

    Для заливки змішати молоко, сметану, сир, яйце, цукор і ваніль.

    зробити заливку
    зробити заливку
  3. Тісто розкачати та викласти у форму, зробивши бортики.

    викласти тісто у форму
    викласти тісто у форму
  4. Викласти ягоди на тісто, присипати їх крохмалем.

    викласти ягоди
    викласти ягоди
  5. Залити сметанною сумішшю.

    залити
    залити
  6. Випікати при t 180°С 30 хвилин (або до готовності).

    пекти до готовності
    пекти до готовності
  7. Ось така краса! Смачного чаювання!

    пиріг готовий
    пиріг готовий
Оценка 5 / 5 на основе 11134
Домашняя
черника, сметана, творог
PT60M
PT60M
0

Комментарии

Сара
Сара

На вид пирог замечательный и очень апетитный,сейчас буду печь))) спасибо что поделились рецептиком

Анна
Анна

почему то он у меня получился не очень(( на вкус горьковатый...((( и першит в горле ..оот чего это так?!..из-за крахмала, ванили?

Елизавета
Елизавета

Анна, бывает такой ванильный сахар, в который добавлен молотый стручок ванили. Стручок очень жгучий, по вкусу похож на перец. Если у Вас была именно такая ваниль, то именно она могла дать и горечь, и першение в горле.

Анна
Анна

Очень вкусный пирог получился, большое спасибо за рецепт!!!!

Наталья
Наталья

Очень вкусный и простой в приготовлении пирог. Спасибо за рецепт. Всем рекомендую.

Орнела
Орнела

Спасибо огромное за рецепт! Легко , быстро и очень вкусно !

Виктория
Виктория

Оболденный пирог!!! Я делала чернично-земляничный. Очень вкусно. Спасибо

Kristina
Kristina

Спасибо, пекла уже много раз, дети в восторге, улетают за вечер