Рецепт Морквяний пиріг с фото

Морквяний пиріг

Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день

Пиріг, хоч і морквяний, але дуже смачний. Хтось навіть, можливо, їв щось схоже. Для цікавості такий самий пиріг можна робити і з буряка.

Теги

морковь, полента, мед

Ингредиенты

  • 3 великі морквини (приблизно грам по 500)
  • 150 г борошна
  • 100 г поленти
  • 4 яйця
  • 1 ч. л. кориці
  • шматочок кореня імбиру (3 см)
  • 1 апельсин
  • 170 мл рослинної олії (краще оливкової)
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 150 мл меду
  • щіпка солі

Для подачі: сметана та горішки

Приготовление

  1. Моркву вимити і поставити варити.

    зварити моркву
    зварити моркву
  2. В цей час підготувати інші продукти.

    Відокремити жовтки від білків. Імбир почистити і натерти на тертці. Зняти цедру та вичавити сік з апельсина.

    Готову моркву почистити і перемолоти у пюре.

    зробити пюре
    зробити пюре
  3. А далі все буде швидко.

    До морквяного пюре додати жовтки, імбир, мед та рослинну олію. Добре збити.

    змішати пюре з жовтками, медом та олією
    змішати пюре з жовтками, медом та олією
  4. Додати борошно, поленту, розпушувач, сік та цедру апельсина, корицю та сіль.

    додати борошно і поленту
    додати борошно і поленту
  5. Білки добре збити та обережно ввести в тісто.

    ввести збиті білки
    ввести збиті білки
  6. Форму вистелити папером для випічки або змастити маслом та присипати борошном. Викласти тісто у форму та випікати при t 180°С 40-45 хвилин.

    викласти тісто у форму
    викласти тісто у форму
  7. Вийняти з духовки. Дати охолонути.

    пекти до готовності
    пекти до готовності
  8. Дуже шикарно цей пиріг смакує зі сметаною! З цукром чи без - на ваш смак. Мені краще без. А якщо ще смаженими горіхами посипати - взагалі супер! У мене знайшлися кедрові. Ви можете взяти будь-які інші.

    пиріг готовий
    пиріг готовий
Оценка 5 / 5 на основе 11130
Домашняя
морковь, полента, мед
PT60M
PT60M
0

Комментарии