
Голландський яблучний млинець
Рецепт на 4 порций 30-45 минут готовить не сложно дешевое блюдо выпекать запекать Европейская кухня детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на детский праздник на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день
Хочу познайомити вас зі смачнючим десертом. Зустрічайте: Dutch baby pancake! Прошу любити і шанувати!
Dutch baby pancake - це, по суті, велика оладка, яка запікається в духовці. Коріння його сягає Apfelpfannkuchen, німецьких яблучних оладок.
Dutch baby - це чудова можливість поснідати ніжними млинцями і не витрачати час на їх смаження. Та й не тільки поснідати. Цей ніжнючий десерт буде доречний у будь-який час доби.
Dutch baby pancake сам по собі майже не солодкий, і тому його прийнято подавати з сиропами, солодкими кремами, карамелізованими фруктами або просто посипати цукровою пудрою.
Особисто я дуже люблю різновид під назвою Dutch аpple pancake - це коли тістом заливають яблука. Його тут і покажу. Сподіваюся, вам сподобається!
Теги
Ингредиенты
Для форми діаметром 26 см потрібно:
- 2-3 великих яблука або 4-5 невеликих
- 3 яйця
- 4-5 ст. л. борошна
- 1 ст. л. цукру
- 75 г вершкового масла
- 3/4 склянки молока або кефіру (я дуже люблю на кефірі, але класичний Dutch baby робиться на молоці)
- ваніль
- кориця (1/2 ч. л.)
- сіль (щіпка)
- 3 ст. л. коричневого цукру (можна замінити звичайним)
- 3 ст. л. цукрової пудри для посипання
Приготовление
-
Розігріти духовку до 200С.
Вершкове масло розтопити прямо у формі, поставивши її в духовку.
масло нарізати шматочками і поставити в гарячу духовку -
Як тільки масло розтане, вийняти форму з духовки, відчерпнути 5-6 ст. л. масла в ємність, в якій ви збираєтеся робити тісто.
розтоплене масло -
Рештою масла змастити бортики форми і викласти туди почиститі та нарізані часточками яблука, присипати їх коричневим цукром і поставити потьомитися в духовку хвилин на 10, поки готується тісто.
яблука присипати цукром і запекти -
Для тіста змішати масло, яйця, кефір, цукор, борошно, ваніль, корицю та сіль.
приготувати тісто -
Залити яблука тістом і пекти 30 хв при 200С (або можна навіть 20 хв при 220С).
залити яблука тістом -
Готовий десерт посипати цукровою пудрою.
Dutch аpple pancake готовий -
Тепер, як заведено, про нюанси. Без них ваш Dutch baby може вийти трохи неправильним. Смачним вийде в будь-якому разі, тут навіть не сумнівайтеся, а от не піднятися може цілком. Отже.
1) Недаремно я вказала на початку розмір форми: якщо форма буде занадто велика, десерт вийде плоским; а якщо занадто маленька - спучиться посередині. А Dutch baby має нагадувати корону, тобто піднятися повинні його краї. Потім, звичайно, він трохи спаде, як будь-який омлет.
2) Температура духовки і форми має бути дуже високою. Коли ви виливаєте тісто у форму, та має бути просто з духовки, практично розжареною.
3) Масла має бути багато! Коли заливаєте тісто у форму, масло просто плаває по краях. Це обов'язково.
4) Ніякого розпушувача!
Сподіваюся, дотримання цих нескладних правил дозволить вам отримати відмінний результат з першого ж разу. Успіхів!
І смачного!
Комментарии