
Лазанья з грибами, шпинатом та картоплею
Рецепт на 12 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое запекать Итальянская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день
Я знайшла тут гарне висловлювання: "Ніщо так добре не представляє Італію, як її кухня. І ніщо не говорить про італійську кухню краще, ніж паста. Скрізь, куди б не емігрували італійці, вони привозили за собою свою знамениту пасту, яка стала одним з основних продуктів міжнародного харчування".
І це правда! Паста приживається всюди, адаптується і видозмінюється, стає улюбленою і бажаною.
Ще не так давно, якихось 10 років тому, ми навіть і не чули слова "лазанья", а якби й почули, то все одно не зрозуміли б, що це. А тепер?
Ви знаєте когось, хто не ковтав би слину при одній згадці про цю чудову запіканку? Можливо, такі люди і є, але особисто мені вони не траплялися.
Лазанья настільки багатогранна, що може знайти своїх фанатів практично в будь-якому середовищі! Навіть сироїди, не маючи змоги забути її дивовижний смак, вмудряються готувати "сиру лазанью". Що вже тоді казати про простих вегетаріанців!
Теги
Ингредиенты
- 18 листів лазаньї
- 700 г картоплі
- 300 г моркви
- 500 г грибів
- 1 кг шпинату
- 2-3 цибулини
- 200 г моцарелли
- 200 г пармезану
- сіль, перець, рослинна олія
- 1 л соусу Бешамель
Для останнього потрібно:
- 50 г вершкового масла
- 5-6 ст. л. борошна
- 1 л молока
- сіль, перець, мускатний горіх
Приготовление
Шпинат тушкувати на сковороді до готовності та практично повного випаровування рідини (якщо шпинат заморожений, як у мене).
потушкувати шпинат Окремо обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, через 5 хвилин додаємо до неї нарізані гриби. Готуємо хвилин 10.
обсмажити цибулю та гриби Картоплю та моркву чистимо і відварюємо до повної готовності, а потім розтираємо товкачиком. Однорідності, як при приготуванні пюре, тут добиватися не потрібно.
розім'яти відварену картоплю та моркву Потім готуємо Бешамель.
Масло розтопити на сковороді, всипати порціями борошно, добре перемішати, щоб борошно ввібрало все масло. Вийде невеликий шматочок, схожий на пластилін.
Трохи потримаємо його на вогні.
розтопити масло, всипати борошно Потім починаємо потроху розводити цей шматочок, порціями вливаючи гаряче молоко і кожен раз добре перемішуючи.
влити молоко Наприкінці солимо, перчимо, додаємо мускатний горіх.
соус готовий Тепер збираємо нашу лазанью.
Я завжди занурюю листи в Бешамель, а не розмазую соус. На мій погляд так зручніше і краще.
макати листи в соус Отже, макаємо листи в соус і викладаємо у форму.
викласти перший шар листів Потім кладемо половину грибів з цибулею, потім половину картопляної суміші.
Щоб картопляний шар не був дуже сухим, я додаю в нього трохи Бешамеля (3-5 ст. ложок).
викласти гриби та картоплю Потім викладаємо половину шпинату і посипаємо половиною тертого пармезану.
викласти шпинат та посипати пармезаном Потім робимо ще шар листів і таку ж начинку. А останній, 3-й шар листів посипаємо тертою моцарелою.
посипати верх моцарелою Ставимо нашу лазанью в розігріту до 180С духовку хвилин на 20-30 до утворення ось такої підсмажистої скоринки.
запекти Можна їсти відразу, а можна зачекати, т.к. чим більше лазанья стоїть, тим смачнішою вона стає. На другий день - найсмачніше!
І останнє: ця лазанья важить близько 4-х кілограмів!
Приємного апетиту!
лазанья готова
Комментарии