Рецепт Вішісуаз (Vichyssoise) с фото

Вішісуаз (Vichyssoise)

Рецепт на 4 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое варить Французская кухня детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на каждый день

Вішісуаз - це традиційний паризький суп з цибулі-порею, картоплі та вершків, перетворений у пюре. Вішісуаз був придуманий зовсім не у французькому місті Віші, а в Нью-Йорку, кухарем «Ріц-Карлтона» на початку минулого століття. Кухар узяв класичний паризький суп з цибулі-порею, який їдять гарячим, перетворив його на пюре і подав крижаним, забезпечивши назвою, що відсилає до відомого французького курорту.

Вішісуаз готують з доступних продуктів, він добрий і гарячим, і холодним, що дозволяє включати його в меню і влітку, і взимку.

Теги

картофель, лук-порей, молоко

Ингредиенты

  • 2 великих стебла цибулі-порею (тільки біла частина)
  • 3 великі картоплини
  • половина невеликого кореня селери
  • 3 склянки (750 мл) курячого бульйону
  • 1 склянка молока
  • 0,5 склянки вершків 22% жирності
  • щіпка тертого мускатного горіха
  • сіль, перець
  • пучок шнітт-луку (різанця) для подачі

Приготовление

  1. Цибулю-порей нарізати кільцями і злегка обсмажити на вершковому маслі, не зарум'янивши.

  2. Корінь селери очистити, натерти на великій тертці і додати до цибулі.

  3. Картоплю почистити і нарізати невеликими кубиками. У каструлю налити бульйон, покласти картоплю та пасеровані овочі. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити до готовності картоплі.

  4. Зняти з вогню. Влити молоко. Збити блендером до однорідності.

  5. Знову поставити на вогонь, влити вершки. Додати мускатний горіх, сіль та перець на смак. Прогріти на маленькому вогні, не доводячи до кипіння, зняти з вогню і залишити томитися під кришкою.

  6. Суп розлити по тарілках, посипати дрібно нарізаним різанцем і подавати з грінками.

    готово
    готово
Оценка 5 / 5 на основе 49
Домашняя
картофель, лук-порей, молоко
PT60M
PT60M
0

Комментарии