
Вішісуаз (Vichyssoise)
Рецепт на 4 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое варить Французская кухня детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на каждый день
Вішісуаз - це традиційний паризький суп з цибулі-порею, картоплі та вершків, перетворений у пюре. Вішісуаз був придуманий зовсім не у французькому місті Віші, а в Нью-Йорку, кухарем «Ріц-Карлтона» на початку минулого століття. Кухар узяв класичний паризький суп з цибулі-порею, який їдять гарячим, перетворив його на пюре і подав крижаним, забезпечивши назвою, що відсилає до відомого французького курорту.
Вішісуаз готують з доступних продуктів, він добрий і гарячим, і холодним, що дозволяє включати його в меню і влітку, і взимку.
Теги
Ингредиенты
- 2 великих стебла цибулі-порею (тільки біла частина)
- 3 великі картоплини
- половина невеликого кореня селери
- 3 склянки (750 мл) курячого бульйону
- 1 склянка молока
- 0,5 склянки вершків 22% жирності
- щіпка тертого мускатного горіха
- сіль, перець
- пучок шнітт-луку (різанця) для подачі
Приготовление
Цибулю-порей нарізати кільцями і злегка обсмажити на вершковому маслі, не зарум'янивши.
Корінь селери очистити, натерти на великій тертці і додати до цибулі.
Картоплю почистити і нарізати невеликими кубиками. У каструлю налити бульйон, покласти картоплю та пасеровані овочі. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити до готовності картоплі.
Зняти з вогню. Влити молоко. Збити блендером до однорідності.
Знову поставити на вогонь, влити вершки. Додати мускатний горіх, сіль та перець на смак. Прогріти на маленькому вогні, не доводячи до кипіння, зняти з вогню і залишити томитися під кришкою.
Суп розлити по тарілках, посипати дрібно нарізаним різанцем і подавати з грінками.
готово
Комментарии