Рецепт Запіканка зі шпинату з корочкою з сиру та крекерів с фото

Запіканка зі шпинату з корочкою з сиру та крекерів

Рецепт на 8 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое запекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на детский праздник на природу на встречу с друзьями на каждый день

Хочу запропонувати вам чергову запіканку. Але не просту, а з денцем та хрусткою кіркою з крекерів. Запіканка стає схожою на закритий пиріг, і її можна їсти навіть абсолютно холодною, тримаючи шматок в руках. Остання якість просто незамінна в сезон пікніків на природі, особливо для батьків з дітьми.

Спробуйте, це ще й дуже смачно!

Теги

шпинат, сыр, фета

Ингредиенты

  • 250 г твердого сиру типу Пармезан
  • 100 г крекерів
  • 40 г вершкового масла
  • 1 упаковка замороженого шпинату (або 300-400 г свіжого)
  • 3 яйця
  • 200 г фети або бринзи
  • 100 мл вершків
  • 1 цибулина
  • 2-3 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Приготовление

  1. Масло розтопити, крекери розтовкти в крихту, сир натерти.

    Змішати 100 г тертого сиру з крихтами і маслом.

    змішати сир з крекерами та маслом
    змішати сир з крекерами та маслом
  2. 3-4 ст ложки суміші відкласти, а решту викласти у форму для запікання тонким рівним шаром. Запекти в духовці хвилин 10 при t -170 С.

    викласти суміш у форму та запекти
    викласти суміш у форму та запекти
  3. Поки денце печеться, зробити суміш для самої запіканки.

    Шпинат покласти в сковороду і тушкувати до повного випаровування рідини.

    шпинат випарити
    шпинат випарити
  4. Цибулю та часник дрібно нарізати та обсмажити хвилин 10.

    цибулю та часник обсмажити
    цибулю та часник обсмажити
  5. Змішати фету, сир, яйця та вершки.

    змішати фету, сир, яйця та вершки
    змішати фету, сир, яйця та вершки
  6. Наприкінці додати цибулю та шпинат. Добре перемішати, приправити спеціями за смаком.

    Сіль знадобиться тільки великим любителям солоненького, т.к. у сирі та бринзі її більш ніж достатньо.

    додати цибулю та шпинат
    додати цибулю та шпинат
  7. Вилити суміш на крекерний коржик. Зверху присипати залишками крихт.

    викласти на коржик, присипати крихтами
    викласти на коржик, присипати крихтами
  8. Запікати хвилин 30-45 (до готовності) при не дуже великій температурі - градусів 160-170.

    Запіканка має ущільнитися, а кірочка зрум'янитися.

    запекти
    запекти
  9. Їсти можна відразу або наступного дня. І, як я вже писала, і теплою, і холодною.

    Приємного апетиту!

    запіканка готова
    запіканка готова
Оценка 5 / 5 на основе 288
Домашняя
шпинат, сыр, фета
PT60M
PT60M
0

Комментарии

1676867@bk.ru
1676867@bk.ru

Спасибо за рецептик, запеканка чудесная!!! сверху хрустящая, внутри нежнейшая и вообще рецепт показался для меня очень необычным, с крекерами Вкуснаятища невероятная, Любимый миукал от удовольствия