Рецепт Царська рибна юшка - уха с фото

Царська рибна юшка - уха

Рецепт на 5 порций 30-45 минут готовить очень просто дешевое блюдо варить детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на природу

Так уже склалося, що вилазка на природу практично у всіх асоціюється з шашликами, пікніком, м'ясом... Почасти це так і є. Але що ж робити тим, хто м'яса з якихось причин не вживає?

Наша сім'я серйозно замислилася над цим питанням, і ми знайшли-таки вихід - уха! Рибку в нашій дружній сімейці люблять всі, тому справа стала за малим - купити казанок, що ми і зробили.

Відразу застережу, що наша уха не зовсім традиційна. Оскільки ми більше віддаємо перевагу морській рибі, то і уху вирішили спробувати зробити теж з неї. А ще секретним інгредієнтом нашої страви стали... креветки. Так, так, морепродукти ми теж обожнюємо. Таким чином, поєднавши приємне з корисним, у нас вийшла обвально смачна уха!

А ось власне і весь рецепт, з ілюстраціями.

Теги

рыба

Ингредиенты

  • Картопля (5-6 середніх картоплин. Кількість залежить від розміру казанка).
  • 1 середня цибулина
  • 1 середня морквина
  • 2-3 великих стейки морської риби
  • 300 грам морожених креветок (їх кількість, в принципі, залежить від ступеня вашої любові до них)
  • Спеції, сіль, лавровий лист, перець
  • Зелень

Приготовление

  1. Оскільки рибку і креветки ми брали безпосередньо перед виїздом на природу, то спочатку нам довелося розпалити вогнище, поставити казанок на вогонь, попередньо вливши туди трохи води. Коли вода добре нагрілася, ми поклали туди заморожені стейки форелі. Потім креветки. Як тільки вони розтанули - витягли, промили та очистили від шкірок і ненадовго відставили осторонь.

  2. Далі, сполоснувши казанок, ставимо його з водою знову на вогонь. Але потрібно врахувати один факт: повністю, до самісіньких країв заливати казанок водою непотрібно, так як водичка буде кипіти і виливатися, а, відповідно, і багато чого смачного може відправитися у вогнище.

  3. Підготовка інших продуктів

  4. Поки наша водичка закипає, швиденько готуємо все інше: чистимо і ріжемо картоплю, моркву та цибульку. Також дрібно ріжемо зелень.

  5. Як тільки водичка закипіла, кидаємо в неї порізану картоплю. Різати потрібно як на суп, крупніше не треба.

  6. Через хвилин п'ять можна кинути цибулю і моркву. Ми їх завжди кидаємо разом, так як варяться вони приблизно однаково.

  7. Через 10 хвилин відправляємо у казанок і саму рибку. Попередньо різати її непотрібно, вона і сама розпадеться на дрібні шматочки в процесі варіння.

  8. Ще через 5 хвилин можна класти креветки. Саме вони, на наше тверде переконання, надають усі нежний, вишуканий смак. Якщо вам трапляться креветки з ікрою - це взагалі супер!

  9. Тепер нашу юшку можна посолити і приправити спеціями, кинути пару листиків лаврушки. Тут вже, зрозуміло, кожен орієнтується сам на себе і свій смак.

  10. В саму останню чергу кидаємо зелень.

  11. От і готова наша уха!

    суп готовий
    суп готовий
Оценка 5 / 5 на основе 48
Домашняя
рыба
PT45M
PT45M
0

Комментарии