Риба по-марокканськи з гарбузом та кус-кусом
Рецепт на 6 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое тушить Марокканская кухня подросткам беременным всем остальным на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день
Поєднання кус-кусу з овочами та рибою чудове! А якщо додати ще й зіру, то страва набуває справжнього марокканського колориту.
Спочатку, звичайно, незвично, але потім просто неможливо відірватися.
Загалом, якщо у вас є відкритий доступ до цього екзотичного продукту, обов'язково спробуйте його.
Даю рецепт для прикладу.
Теги
Ингредиенты
- 600 г філе білої риби (у мене був судак)
- 500 г м'якоті гарбуза
- 1 велика цибулина
- 250 г кус-кусу
- пучок петрушки
- сіль, перець
- йогурт або нежирна сметана для подачі
Для маринаду:
- 3 зубчики часнику
- 1 ст. л. оливкової олії
- 2 ч. л. насіння зіри
- 1 ч. л. меленої паприки
- щіпка кайєнського перцю
- сіль, чорний перець
Приготовление
-
Спочатку зробити маринад для риби.
Змішати в мисочці оливкову олію із зірою, паприкою, кайєнським перцем, чорним перцем та сіллю. Додати розчавлений часник.
-
Приборкати суміш ложкою або пестиком. Філе риби нарізати на невеликі шматочки, натерти маринадом і залишити на 10 хвилин.
-
За цей час можна відпочити, а можна почистити і натерти гарбуз.
-
Потім рибу обсмажити в 2-3 етапи до готовності, по 5 хвилин з кожного боку.
Відкласти і зберегти теплою.
Сковорідку з рибним соком не мити, в ній ми будемо смажити овочі.
-
Цибулину почистити і нарізати кубиками. Покласти на сковорідку і готувати 7 хвилин.
-
Потім додати тертий гарбуз, посолити, поперчити і тушкувати овочі до повної готовності.
-
В цей час приготувати кус-кус так, як вказано на упаковці.
-
В овочі під кінець додати нарізану петрушку, скоригувати кількість солі і зняти з вогню.
-
Змішати овочі з кус-кусом, додати шматочки риби і добре перемішати.
Риба буде розпадатися на пластівці, так і потрібно.
-
Подавати страву з натуральним йогуртом (або зі сметаною).
Смачного!
Комментарии