Рецепт Риба по-марокканськи з гарбузом та кус-кусом с фото

Риба по-марокканськи з гарбузом та кус-кусом

Рецепт на 6 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое тушить Марокканская кухня подросткам беременным всем остальным на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день

Поєднання кус-кусу з овочами та рибою чудове! А якщо додати ще й зіру, то страва набуває справжнього марокканського колориту.
Спочатку, звичайно, незвично, але потім просто неможливо відірватися.
Загалом, якщо у вас є відкритий доступ до цього екзотичного продукту, обов'язково спробуйте його.
Даю рецепт для прикладу.

Теги

рыба, тыква, кус-кус

Ингредиенты

  • 600 г філе білої риби (у мене був судак)
  • 500 г м'якоті гарбуза
  • 1 велика цибулина
  • 250 г кус-кусу
  • пучок петрушки
  • сіль, перець
  • йогурт або нежирна сметана для подачі

Для маринаду:

  • 3 зубчики часнику
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 2 ч. л. насіння зіри
  • 1 ч. л. меленої паприки
  • щіпка кайєнського перцю
  • сіль, чорний перець

Приготовление

  1. Спочатку зробити маринад для риби.

    Змішати в мисочці оливкову олію із зірою, паприкою, кайєнським перцем, чорним перцем та сіллю. Додати розчавлений часник.

    Приготувати маринад для риби
    Приготувати маринад для риби
  2. Приборкати суміш ложкою або пестиком. Філе риби нарізати на невеликі шматочки, натерти маринадом і залишити на 10 хвилин.

    Натерти рибу маринадом
    Натерти рибу маринадом
  3. За цей час можна відпочити, а можна почистити і натерти гарбуз.

    Гарбуз натерти
    Гарбуз натерти
  4. Потім рибу обсмажити в 2-3 етапи до готовності, по 5 хвилин з кожного боку.

    Відкласти і зберегти теплою.

    Сковорідку з рибним соком не мити, в ній ми будемо смажити овочі.

    Рибу обсмажити
    Рибу обсмажити
  5. Цибулину почистити і нарізати кубиками. Покласти на сковорідку і готувати 7 хвилин.

    Обсмажити цибулю
    Обсмажити цибулю
  6. Потім додати тертий гарбуз, посолити, поперчити і тушкувати овочі до повної готовності.

    Додати гарбуз
    Додати гарбуз
  7. В цей час приготувати кус-кус так, як вказано на упаковці.

    Відварити кус-кус
    Відварити кус-кус
  8. В овочі під кінець додати нарізану петрушку, скоригувати кількість солі і зняти з вогню.

    Додати петрушку
    Додати петрушку
  9. Змішати овочі з кус-кусом, додати шматочки риби і добре перемішати.

    Риба буде розпадатися на пластівці, так і потрібно.

    Змішати кус-кус з овочами і рибою
    Змішати кус-кус з овочами і рибою
  10. Подавати страву з натуральним йогуртом (або зі сметаною).

    Смачного!

    Готово
    Готово
Оценка 5 / 5 на основе 676
Домашняя
рыба, тыква, кус-кус
PT60M
PT60M
0

Комментарии