
Риба по-середземноморськи
Рецепт на 6 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое запекать Европейская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным худеющим на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день
Я обожаю середземноморську кухню! Вона смачна, легка і надзвичайно корисна. Відразу уявляєш собі оливкові гаї та виноградники; рум'яні піци та сліпучі фрукти; свіжі, визрілі на сонці овочі та пряні трави. Жителі країн Середземномор'я завжди славилися життєрадісністю, емоційністю, любовністю і чималою тривалістю життя. І це не могло не позначитися на стравах, які вони готували. Але перш ніж стати вишуканими, середземноморські рецепти приготування їжі культивувалися близько 6000 років. Цю кухню ще називають «кухня бідняків, яка проклала собі шлях у вище товариство». Можливо тому середземноморська кухня може надати по-справжньому сонячний блиск будь-якій трапезі.
Я хочу показати вам, як можна швидко і дуже просто зробити гарну, святкову і дуже смачну страву в кращих традиціях середземноморської кухні.
Теги
Ингредиенты
- рибина, вагою 1 кг
- 3-4 великих помідори
- 4-5 великих картоплин
- оливкова олія
- 1 велика цибулина
- 4 зубчики часнику
- 3 ч. л. листків тим'яну
- сіль, перець
- 1/3 склянки чорних маслин без кісточок
- 1/2 склянки сухого білого вина
- сік 1 лимона
- 2 ч. л. цукру
- 1/2 склянки панірувальних сухарів
Приготовление
-
Помідори розрізати на четвертинки, викласти на деко, посипати тим'яном (1 ч. л.) і трохи полити оливковою олією. Поставити в духовку на півгодини (t° — 160-180С).
Помідори запекти -
За цей час картоплю почистити, порізати тонкими кільцями і відварити 5-7 хвилин у підсоленій воді, а цибулю та часник дрібно порізати і обсмажити на оливковій олії разом з тим'яном (2 ч. л.).
Відварити картоплю -
Викласти помідори з дека. На їх місце викласти картоплю, а зверху цибулю з часником.
Викласти картоплю та цибулю в деко -
Зробити на рибі по 3 надрізи з кожного боку, посолити, поперчити її, покласти на овочі і обкласти печеними помідорами та маслинами.
Викласти рибу та печені помідори -
Змішати вино, лимонний сік і цукор, і залити цією сумішшю рибу. Обсипати сухарями.
Залити соусом та обсипати сухарями -
Запікати в духовці 40 хвилин за t° — 180С.
Запекти -
Деко з готовою рибою сміливо несіть просто на стіл і там ріжте її на шматочки і накладайте разом з овочами вашим рідним і близьким.
Готово -
Риба виходить надзвичайно ніжна і соковита! А аромат - як з грецької таверни! Для цієї страви ви можете взяти будь-яку білу морську рибу.
Смачного!
Комментарии