Рецепт Тефтельки у хрустких чашечках з тіста с фото

Тефтельки у хрустких чашечках з тіста

Рецепт на 24 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое запекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на детский праздник на встречу с друзьями на каждый день

Пропоную вам дуже смачні штучки - тефтелі в хрустких чашечках з білкового тіста. На мій погляд, гідна заміна фастфуду, оскільки на смак вони дуже сильно нагадують гамбургери. Напевно, саме тому всі чоловіки та діти від них у захваті. Тефтелі виходять соковиті, а тісто - хрустким зовні і ніжним всередині.
Я додаю у фарш паприку, каррі, чилі. Це надає пікантності. Але ви можете обійтися і без цих спецій, якщо готуєте для дітей.
Тефтелі можете зробити теж за якимось своїм перевіреним рецептом.
Сподіваюся, ви спробуєте і оціните належним чином цю чудову страву!

Теги

фарш, мука, молоко

Ингредиенты

  • 400 г фаршу (я взяла курячий)
  • 1 середня цибулина
  • 1 середня морква
  • 3 ст. л. панірувальних сухарів (я взяла сухарі відразу ж з додаванням паприки і каррі, але підійдуть будь-які несолодкі)
  • 1 яйце + жовток
  • невеликий пучок зеленої цибулі
  • сіль, перець за смаком

Для тіста:

  • 8 ст. л. борошна
  • 1 склянка молока
  • ½ склянки води
  • 1 білок (що залишився від жовтка)
  • сіль

Приготовление

  1. Духовку нагріти до 200 градусів. Формочки для мафінів змастити маслом (обсмажте навіть антипригарні форми – це значно полегшить процес виймання готового продукту).

    Цибулину дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. Обсмажити.

    обсмажуємо цибулю та моркву
    обсмажуємо цибулю та моркву
  2. В мисці змішати фарш, овочі, нарізану зелену цибулю, сухарі, яйце, жовток і спеції та добре перемішати.

    робимо фарш
    робимо фарш
  3. З фаршу сформувати невеликі кульки, покласти їх у формочки і запікати в духовці 10 хвилин.

    У мене виходить приблизно 24 тефтелі, тобто на 2 заходи.

    робимо тефтелі та запікаємо їх у духовці
    робимо тефтелі та запікаємо їх у духовці
  4. Тим часом приготувати тісто.

    Борошно і сіль просіяти в миску і зробити в центрі заглиблення. Додати яєчний білок, молоко і повільно збивати вінчиком.

    готуємо тісто
    готуємо тісто
  5. Продовжуючи збивати, поступово додавати воду, до утворення однорідної негустої маси. Вода може знадобитися не вся.

    Тісто виходить зовсім ріденьке і водянисте, але так і має бути.

    ось так виглядає готове тісто для наших тефтелів
    ось так виглядає готове тісто для наших тефтелів
  6. Вийняти з духовки форму з тефтелями. Тефтелі не виймати!

    тефтелі готові
    тефтелі готові
  7. Акуратно розлити тісто по формочках - приблизно по 6 чайних ложок в кожну, ніби огортаючи кожну кульку кільцем з тіста. Тісто не повинно повністю покривати кульку, інакше ефекту чашечки не вийде.

    розливаємо тісто по формочках
    розливаємо тісто по формочках
  8. Повернути в духовку, знизити температуру до 180С і запікати ще 25-30 хвилин до рум'яної скоринки.

    запікаємо в духовці
    запікаємо в духовці
  9. Вийняти з форми і влити в кожну чашечку трохи кетчупу.

    виймаємо форми і додаємо кетчуп
    виймаємо форми і додаємо кетчуп
  10. Подавати гарячими.

    Смачного!

    тефтелі готові
    тефтелі готові
Оценка 5 / 5 на основе 270
Домашняя
фарш, мука, молоко
PT60M
PT60M
0

Комментарии

Irchik
Irchik

Абалдеть! Надо обязательно попробовать. Елизавета, вы волшебница!

Елизавета
Елизавета

Спасибо!

Оксана
Оксана

сегодня сделала тефтельки, вкуснооотища, тефтельки вкусные и тесто к ним очень нежное воздушное получилось!!!!! спсибки за рецепт