
Тефтельки у хрустких чашечках з тіста
Рецепт на 24 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое запекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на детский праздник на встречу с друзьями на каждый день
Пропоную вам дуже смачні штучки - тефтелі в хрустких чашечках з білкового тіста. На мій погляд, гідна заміна фастфуду, оскільки на смак вони дуже сильно нагадують гамбургери. Напевно, саме тому всі чоловіки та діти від них у захваті. Тефтелі виходять соковиті, а тісто - хрустким зовні і ніжним всередині.
Я додаю у фарш паприку, каррі, чилі. Це надає пікантності. Але ви можете обійтися і без цих спецій, якщо готуєте для дітей.
Тефтелі можете зробити теж за якимось своїм перевіреним рецептом.
Сподіваюся, ви спробуєте і оціните належним чином цю чудову страву!
Теги
Ингредиенты
- 400 г фаршу (я взяла курячий)
- 1 середня цибулина
- 1 середня морква
- 3 ст. л. панірувальних сухарів (я взяла сухарі відразу ж з додаванням паприки і каррі, але підійдуть будь-які несолодкі)
- 1 яйце + жовток
- невеликий пучок зеленої цибулі
- сіль, перець за смаком
Для тіста:
- 8 ст. л. борошна
- 1 склянка молока
- ½ склянки води
- 1 білок (що залишився від жовтка)
- сіль
Приготовление
-
Духовку нагріти до 200 градусів. Формочки для мафінів змастити маслом (обсмажте навіть антипригарні форми – це значно полегшить процес виймання готового продукту).
Цибулину дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. Обсмажити.
обсмажуємо цибулю та моркву -
В мисці змішати фарш, овочі, нарізану зелену цибулю, сухарі, яйце, жовток і спеції та добре перемішати.
робимо фарш -
З фаршу сформувати невеликі кульки, покласти їх у формочки і запікати в духовці 10 хвилин.
У мене виходить приблизно 24 тефтелі, тобто на 2 заходи.
робимо тефтелі та запікаємо їх у духовці -
Тим часом приготувати тісто.
Борошно і сіль просіяти в миску і зробити в центрі заглиблення. Додати яєчний білок, молоко і повільно збивати вінчиком.
готуємо тісто -
Продовжуючи збивати, поступово додавати воду, до утворення однорідної негустої маси. Вода може знадобитися не вся.
Тісто виходить зовсім ріденьке і водянисте, але так і має бути.
ось так виглядає готове тісто для наших тефтелів -
Вийняти з духовки форму з тефтелями. Тефтелі не виймати!
тефтелі готові -
Акуратно розлити тісто по формочках - приблизно по 6 чайних ложок в кожну, ніби огортаючи кожну кульку кільцем з тіста. Тісто не повинно повністю покривати кульку, інакше ефекту чашечки не вийде.
розливаємо тісто по формочках -
Повернути в духовку, знизити температуру до 180С і запікати ще 25-30 хвилин до рум'яної скоринки.
запікаємо в духовці -
Вийняти з форми і влити в кожну чашечку трохи кетчупу.
виймаємо форми і додаємо кетчуп -
Подавати гарячими.
Смачного!
тефтелі готові
Комментарии
Абалдеть! Надо обязательно попробовать. Елизавета, вы волшебница!
Спасибо!
сегодня сделала тефтельки, вкуснооотища, тефтельки вкусные и тесто к ним очень нежное воздушное получилось!!!!! спсибки за рецепт