
Крем Карамель
Рецепт на 5 порций 60-120 минут готовить просто блюдо недорогое варить выпекать охлаждать духовка холодильник Французская кухня всем остальным на каждый день
Не дивлячись на певну складність у приготуванні цього рецепту я з впевненістю можу сказати що воно того варте. Ваші гості і ті для кого ви приготуєте Крем Карамель будуть у захваті.
Теги
Ингредиенты
- молоко (повне) - 450 мл
- вершки - 150 мл
- яйця - 4 шт
- жовток - 1 шт
- цукор - 120 г
- ванільна паличка
- пакетик ваніліну
- цукор - 150 г (для карамелі)
Приготовление
Розрізаємо ванільну паличку і кінчиком ножа зішкрібаємо внутрішню м'якоть.
У каструлі змішуємо молоко з вершками і ставимо на вогонь. Додаємо ванілін або ванільну паличку. Після доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і даємо постояти не менше півгодини.
Висипаємо цукор і ставимо на вогонь щоб цукор повністю розтопився в карамелі.
Постійно перемішуємо
Розливаємо карамель до більш-менш однорідної маси
Тепер розливаємо карамель по формочках, при цьому стежимо за технікою безпеки так як карамель дуже гаряча. Залишаємо її до повного охолодження.
Готуємо крем. Для цього додаємо в миску яйця і відокремлюємо один жовток. Додаємо цукру і ретельно збиваємо віничком до однорідної маси.
Через дрібне сито потроху вливаємо охолоджену вершково-молочну суміш і періодично помішуємо віничком.
Добре збиваємо.
Розливаємо отриману суміш по формочках. Беремо жаростійку форму або деко і ставимо на нього формочки з кремом. Форму або деко заповнюємо гарячою водою.
Накриваємо форму або деко алюмінієвою фольгою і відправляємо в духовку на 30 хвилин. Після знімаємо фольгу і запікаємо ще 10-20 хвилин до злегка золотистої формочки.
Виймаємо стаканчики з води і даємо охолонути. Після чого відправляємо в холодильник як мінімум на 2 години.
Виймається крем-карамель дуже легко - досить акуратно піддягнути кінчиком ножа краї і перевернути формочки догори дном на тарілку, через кілька хвилин він сам гарно зісковзне.
Крем Карамель
Комментарии