Рецепт Крем Карамель с фото

Крем Карамель

Рецепт на 5 порций 60-120 минут готовить просто блюдо недорогое варить выпекать охлаждать духовка холодильник Французская кухня всем остальным на каждый день

Не дивлячись на певну складність у приготуванні цього рецепту я з впевненістю можу сказати що воно того варте. Ваші гості і ті для кого ви приготуєте Крем Карамель будуть у захваті.

Теги

молоко, сливки, яйцо

Ингредиенты

  • молоко (повне) - 450 мл
  • вершки - 150 мл
  • яйця - 4 шт
  • жовток - 1 шт
  • цукор - 120 г
  • ванільна паличка
  • пакетик ваніліну
  • цукор - 150 г (для карамелі)

Приготовление

  1. Розрізаємо ванільну паличку і кінчиком ножа зішкрібаємо внутрішню м'якоть.

  2. У каструлі змішуємо молоко з вершками і ставимо на вогонь. Додаємо ванілін або ванільну паличку. Після доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і даємо постояти не менше півгодини.

  3. Висипаємо цукор і ставимо на вогонь щоб цукор повністю розтопився в карамелі.

  4. Постійно перемішуємо

  5. Розливаємо карамель до більш-менш однорідної маси

  6. Тепер розливаємо карамель по формочках, при цьому стежимо за технікою безпеки так як карамель дуже гаряча. Залишаємо її до повного охолодження.

  7. Готуємо крем. Для цього додаємо в миску яйця і відокремлюємо один жовток. Додаємо цукру і ретельно збиваємо віничком до однорідної маси.

  8. Через дрібне сито потроху вливаємо охолоджену вершково-молочну суміш і періодично помішуємо віничком.

  9. Добре збиваємо.

  10. Розливаємо отриману суміш по формочках. Беремо жаростійку форму або деко і ставимо на нього формочки з кремом. Форму або деко заповнюємо гарячою водою.

  11. Накриваємо форму або деко алюмінієвою фольгою і відправляємо в духовку на 30 хвилин. Після знімаємо фольгу і запікаємо ще 10-20 хвилин до злегка золотистої формочки.

  12. Виймаємо стаканчики з води і даємо охолонути. Після чого відправляємо в холодильник як мінімум на 2 години.

  13. Виймається крем-карамель дуже легко - досить акуратно піддягнути кінчиком ножа краї і перевернути формочки догори дном на тарілку, через кілька хвилин він сам гарно зісковзне.

    Крем Карамель
    Крем Карамель
Оценка 5 / 5 на основе 137
Домашняя
молоко, сливки, яйцо
PT120M
PT120M
0

Комментарии

Рита
Рита