Рецепт Курячі лапки з грибами у винному соусі с фото

Курячі лапки з грибами у винному соусі

Рецепт на 8 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое тушить Французская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день

Я хочу запропонувати вам чудову і смачну страву французької кухні. Кажуть, що сам Оноре де Бальзак подавав таких курчат на своїх світських прийомах. А вже він був гурман відомий! Перевіримо на собі?

Теги

курица, грибы, вино

Ингредиенты

  • 1,5 кг курячих лапок
  • 0,5 кг свіжих печериць (або 2 пакети заморожених)
  • 2-3 цибулини
  • 200 г бекону або копченої грудинки
  • 0,5 пляшки сухого червоного вина
  • 1 ст. л. борошна
  • 2-3 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Приготовление

  1. Курячі лапки вимити і зняти з них шкіру.

    Обсмажити на рослинній олії по 5 хвилин з кожного боку і відкласти курку в каструлю з товстим дном.

    Лапки трохи обсмажити і покласти в каструлю
    Лапки трохи обсмажити і покласти в каструлю
  2. Цибулю і бекон дрібно нарізати і швидко обсмажити в тій же сковорідці, що і курку, не зливаючи курячий сік.

    Обсмажити цибулю та бекон
    Обсмажити цибулю та бекон
  3. Викласти їх на тарілку, а на їхнє місце покласти нарізані гриби.

    Обсмажити гриби
    Обсмажити гриби
  4. Смажити 5 хвилин, потім повернути цибулю з беконом, додати борошно і смажити все разом, постійно помішуючи, 2-3 хвилини.

    Додати борошно
    Додати борошно
  5. Викласти суміш у каструлю до курки, додати роздавлений часник.

    Викласти суміш у каструлю
    Викласти суміш у каструлю
  6. Влити вино і трохи води (0,5 склянки), довести до кипіння, посолити, поперчити і тушкувати на повільному вогні 45 хвилин.

    Влити воду і вино, тушкувати
    Влити воду і вино, тушкувати
  7. Ви можете приготувати таким чином не тільки лапки, але й будь-які інші частини курки. Головне, щоб вони були з кістками.

    Курка, приготована таким чином, неймовірно ніжна і м'яка. Просто тане у роті!

    Готово
    Готово
  8. Подавати в глибоких тарілках разом з винним соусом.

    Смачного!

Оценка 5 / 5 на основе 867
Домашняя
курица, грибы, вино
PT120M
PT120M
0

Комментарии

Desche
Desche

Очень вкусно описано. Как раз собиралась приготовить,что-то из курицы. А вот чеснок бы я положила перед самой подачей. Вопрос: А если в соус сахарку добавить? не пробовали? Мне вот интересно,что получится.... Я а следующей неделе приготовлю и отпишусь про сахарок.

Елизавета
Елизавета

Чеснок здесь не для того, чтобы блюдо имело сильный чесночный вкус. Он дает лишь приятный аромат и некоторую сладость. Если добавить его в конце, он перебьет все остальные ароматы. Сахар здесь, на мой взгляд, будет совершенно не к месту.

Desche
Desche

Спасибо за ответ. Прислушаюсь к вашему совету. Сделаю четко по рецепту. Спасибо.

Елизавета
Елизавета

Пожалуйста.