
Курячі лапки з грибами у винному соусі
Рецепт на 8 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое тушить Французская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день
Я хочу запропонувати вам чудову і смачну страву французької кухні. Кажуть, що сам Оноре де Бальзак подавав таких курчат на своїх світських прийомах. А вже він був гурман відомий! Перевіримо на собі?
Теги
Ингредиенты
- 1,5 кг курячих лапок
- 0,5 кг свіжих печериць (або 2 пакети заморожених)
- 2-3 цибулини
- 200 г бекону або копченої грудинки
- 0,5 пляшки сухого червоного вина
- 1 ст. л. борошна
- 2-3 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Приготовление
-
Курячі лапки вимити і зняти з них шкіру.
Обсмажити на рослинній олії по 5 хвилин з кожного боку і відкласти курку в каструлю з товстим дном.
Лапки трохи обсмажити і покласти в каструлю -
Цибулю і бекон дрібно нарізати і швидко обсмажити в тій же сковорідці, що і курку, не зливаючи курячий сік.
Обсмажити цибулю та бекон -
Викласти їх на тарілку, а на їхнє місце покласти нарізані гриби.
Обсмажити гриби -
Смажити 5 хвилин, потім повернути цибулю з беконом, додати борошно і смажити все разом, постійно помішуючи, 2-3 хвилини.
Додати борошно -
Викласти суміш у каструлю до курки, додати роздавлений часник.
Викласти суміш у каструлю -
Влити вино і трохи води (0,5 склянки), довести до кипіння, посолити, поперчити і тушкувати на повільному вогні 45 хвилин.
Влити воду і вино, тушкувати -
Ви можете приготувати таким чином не тільки лапки, але й будь-які інші частини курки. Головне, щоб вони були з кістками.
Курка, приготована таким чином, неймовірно ніжна і м'яка. Просто тане у роті!
Готово -
Подавати в глибоких тарілках разом з винним соусом.
Смачного!
Комментарии
Очень вкусно описано. Как раз собиралась приготовить,что-то из курицы. А вот чеснок бы я положила перед самой подачей. Вопрос: А если в соус сахарку добавить? не пробовали? Мне вот интересно,что получится.... Я а следующей неделе приготовлю и отпишусь про сахарок.
Чеснок здесь не для того, чтобы блюдо имело сильный чесночный вкус. Он дает лишь приятный аромат и некоторую сладость. Если добавить его в конце, он перебьет все остальные ароматы. Сахар здесь, на мой взгляд, будет совершенно не к месту.
Спасибо за ответ. Прислушаюсь к вашему совету. Сделаю четко по рецепту. Спасибо.
Пожалуйста.