
Овочева піца на тонкому тісті
Рецепт на 4 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать Итальянская кухня детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам худеющим на детский праздник на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день духовка
Сьогодні я поділюся з вами секретом створення ідеальної овочевої піци на тонкому тісті. Ми будемо використовувати свіжі овочі, щоб надати піці яскравості, свіжості та корисних вітамінів. Тонке тісто подарує ніжність і легкість кожному шматочку, а соковитий томатний соус і ароматний сир доповнять цей смачний симфонічний ансамбль. Отже почнімо цей кулінарний шлях і втілимо в життя справжню італійську піцу. Готові зануритися у світ ароматів і смаків? Тоді приступаємо до приготування овочевої піци на тонкому тісті, яка стане справжньою гордістю вашої кулінарної колекції.
Теги
мука, помидоры, огурцы, перец, моцарелла, травы
Ингредиенты
Для тіста:
- 250 г борошна
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/2 чайної ложки сухих дріжджів
- 150 мл теплої води
- 1 столова ложка оливкової олії
Для начинки:
- 1/2 склянки томатного соусу
- 1 маленький помідор
- 1/2 маленького огірка
- 1/4 червоної цибулі
- 1/2 маленького солодкого перцю
- 1/4 чашки каламатських оливок
- 100 г моцарелли (або будь-якого іншого сиру)
- Свіжа зелень за смаком (базилік, орегано, петрушка і т.д.)
- Сіль та перець за смаком
Приготовление
Для тіста: У великій мисці змішайте борошно, сіль та сухі дріжджі. Додайте теплу воду та оливкову олію. Перемішайте до утворення м'якого та еластичного тіста.
Перекладіть тісто на чисту поверхню, вкриту борошном, і вимішуйте його близько 5–7 хвилин, поки воно не стане гладеньким та еластичним. Якщо тісто занадто липне до рук чи поверхні, посипте трохи борошна.
Покладіть тісто в чисту миску, змастіть його трохи оливковою олією, накрийте рушником і залиште приблизно на 1 годину, поки тісто не збільшиться вдвічі.
В цей час підготуйте овочі для начинки. Наріжте помідор, огірок, червону цибулю, солодкий перець та оливки тонкими кільцями або напівкільцями. Натріть моцареллу на тертці.
Розігрійте духовку до 220 градусів Цельсія.
Коли тісто підійшло, перекладіть його на плоску поверхню, вкриту борошном. Розкачайте тісто на тонкий круг або прямокутник, залежно від вподобань. Якщо тісто опирається і ущільнюється, дайте йому зачекати кілька хвилин, щоб воно розслабилося, а потім продовжуйте розкочувати.
Перенесіть розкатане тісто на деко, попередньо вкрите пергаментним папером. Рівномірно розподіліть томатний соус по поверхні тіста, залишаючи невелику границю без соусу.
Рівномірно розподіліть на тісті нарізані овочі та каламатські оливки. Посипте моцарелою чи іншим сиром по всій поверхні. Приправте сіллю, перцем та додайте свіжі трави за смаком.
Поставте піцу в розігріту духовку і випікайте близько 12–15 хвилин, або поки корочка не стане золотистою і хрусткою, а сир повністю розплавиться.
Коли піца готова, обережно дістаньте її з духовки і залиште на кілька хвилин, щоб вона трохи охолола. Потім наріжте її на шматочки і подавайте гарячою.
Час підготовки та приготування овочевої піци на тонкому тісті в середньому становить близько 1 години 30 хвилин. Ось приблизний розподіл часу: Підготовка інгредієнтів: 20 хвилин Приготування тіста: 10 хвилин Відпочинок тіста: 1 година Приготування начинки: 15 хвилин Випікання: 12–15 хвилин Охолодження: 5–10 хвилин

Комментарии