Рецепт Шоколадний мус на молоці с фото

Шоколадний мус на молоці

Рецепт на 6 порций более 120 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на детский праздник на фуршет на встречу с друзьями на каждый день

Готуєтесь до незабутньої кулінарної подорожі у світ шоколадних насолод? Уявіть собі бархатистий, ніжний шоколад, що розтане на язиці і викличе захват у кожного гурмана. А тепер уявіть його втілення у майстерно приготованому десерті - шоколадному мусі на молоці. Цей вишуканий десерт стане ідеальним завершенням будь-якого святкового вечері або просто чудовим приводом порадувати себе і близьких ніжним смаком шоколаду. Готові відкрити двері у світ шоколадної фантазії і насолодитися кожною ложкою мусу, в якому заховані таємниці його ніжності та аромату? Тоді приступаємо до приготування цього чудового десерту, який завоює ваші серця і подарує вам чарівні кулінарні миті.

Теги

шоколад, молоко, яйца

Ингредиенты

  • 200 г темного шоколаду
  • 2 склянки молока
  • 4 яйця
  • 1/2 склянки цукру
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту

Приготовление

  1. Розламайте шоколад на невеликі шматочки і покладіть його в металеву або скляну миску.

  2. У сотейнику нагрійте молоко майже до кипіння.

  3. Залити нагрітим молоком шоколад і обережно розмішайте до повного розчинення шоколаду.

  4. Розділіть яйця, окремо викладіть білки і жовтки.

  5. В окремій мисці збийте жовтки з цукром до утворення густої маси.

  6. Поступово додавайте гарячу шоколадну суміш у збиті жовтки, постійно помішуючи.

  7. Поверніть отриману суміш назад у сотейник і готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, поки мус не загусне. Не доводьте до кипіння.

    Шоколадний мус
    Шоколадний мус
  8. Приберіть сотейник з вогню і залиште мус на 5 хвилин, щоб охолонув.

  9. В цей час збийте білки до утворення щільних піків.

  10. Додайте ванільний екстракт в охолоджений мус і обережно перемішайте.

  11. Поступово додайте збиті білки в шоколадну суміш, обережно перемішуючи до отримання однорідної консистенції.

  12. Розлійте мус по порційних формочках або склянках і охолодіть в холодильнику мінімум на 2 години, щоб мус застиг і став готовий до подачі.

  13. При подачі можна прикрасити шоколадною стружкою або свіжими ягодами.

    Шоколадний мус на молоці з чорницею
    Шоколадний мус на молоці з чорницею
Оценка 5 / 5 на основе 13615
Домашняя
шоколад, молоко, яйца
PT240M
PT240M
0

Комментарии