Шоколадний мус на молоці
Рецепт на 6 порций более 120 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на детский праздник на фуршет на встречу с друзьями на каждый день
Готуєтесь до незабутньої кулінарної подорожі у світ шоколадних насолод? Уявіть собі бархатистий, ніжний шоколад, що розтане на язиці і викличе захват у кожного гурмана. А тепер уявіть його втілення у майстерно приготованому десерті - шоколадному мусі на молоці. Цей вишуканий десерт стане ідеальним завершенням будь-якого святкового вечері або просто чудовим приводом порадувати себе і близьких ніжним смаком шоколаду. Готові відкрити двері у світ шоколадної фантазії і насолодитися кожною ложкою мусу, в якому заховані таємниці його ніжності та аромату? Тоді приступаємо до приготування цього чудового десерту, який завоює ваші серця і подарує вам чарівні кулінарні миті.
Теги
Ингредиенты
- 200 г темного шоколаду
- 2 склянки молока
- 4 яйця
- 1/2 склянки цукру
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
Приготовление
Розламайте шоколад на невеликі шматочки і покладіть його в металеву або скляну миску.
У сотейнику нагрійте молоко майже до кипіння.
Залити нагрітим молоком шоколад і обережно розмішайте до повного розчинення шоколаду.
Розділіть яйця, окремо викладіть білки і жовтки.
В окремій мисці збийте жовтки з цукром до утворення густої маси.
Поступово додавайте гарячу шоколадну суміш у збиті жовтки, постійно помішуючи.
Поверніть отриману суміш назад у сотейник і готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, поки мус не загусне. Не доводьте до кипіння.

Шоколадний мус Приберіть сотейник з вогню і залиште мус на 5 хвилин, щоб охолонув.
В цей час збийте білки до утворення щільних піків.
Додайте ванільний екстракт в охолоджений мус і обережно перемішайте.
Поступово додайте збиті білки в шоколадну суміш, обережно перемішуючи до отримання однорідної консистенції.
Розлійте мус по порційних формочках або склянках і охолодіть в холодильнику мінімум на 2 години, щоб мус застиг і став готовий до подачі.
При подачі можна прикрасити шоколадною стружкою або свіжими ягодами.

Шоколадний мус на молоці з чорницею












Комментарии