
Селедка по-корейськи
Рецепт на 10 порций более 120 минут готовить просто дешевое блюдо Кубинская кухня детям старше 3 лет подросткам всем остальным на природу на праздник на каждый день
Селедка по-корейськи — недорога і дуже смачна закуска на застілля під алкоголь і не тільки. Гостренька, кислосолодка і некалорійна.
Саме приготування багато часу не займає. А от процес маринування довгий, тому робити селедку доцільно напередодні застілля. Тоді наступного ранку вона у вас буде вже готова.
Теги
сельдь, лук, приправа к моркови по-корейски
Ингредиенты
- сельдь свіжа/свіжоморожена — 3 шт.;
- цибуля — 4 середні шт.;
- оцет столовий 9%-й — 3/4 склянки;
- пачка приправи до моркви по-корейськи;
- соняшникова олія — 1/2 склянки;
- томатна паста — 2 ст. ложки;
- кетчуп — 2 ст. ложки.
Приготовление
-
Три середні свіжоморожені сельді розморожуємо
Сельдь -
Чистимо, видаляючи шкірку, хребет і бічні кістки. Молоки я не використовую, а ось ікру кладу разом із сельдю. Ікра виходить особливо смачною))
Очищена сельдь. -
Нарізаємо цибулю напівкільцями.
Нарізана цибуля -
Сельдь ріжемо на невеликі шматочки і викладаємо в каструльку шарами, чергуючи з цибулею. Посолюємо кожен шар сельді. Верхнім шаром кладемо цибулю.
Викладаємо сельдь і цибулю -
Заливаємо все оцтом і ставимо під вантаж. Щодо вантажу я не заморочуюсь — кладу зверху перевернуте блюдце і ставлю на нього пляшку з водою. В оцті сельдь маринувати треба 4—6 годин.
Сельдь під вантажем. -
Коли сельдь промаринується в оцті, готуємо приправу. У невелику каструльку висипаємо приправу для корейської моркви. В Україні найбільше для цього рецепту підходять приправи «ЕКО» і «Мрія». Кладемо томатну пасту, кетчуп, все перемішуємо. Заливаємо соняшниковою олією. На невеликому вогні все помішуючи, доводимо до кипіння і даємо покипіти пару хвилин.
Інгредієнти на приправу. -
Зливаємо оцет і заправляємо сельдь приправою. Акуратно перемішуємо, щоб не пошкодити шматочки сельді.
Залита приправою сельдь. -
Накриваємо кришкою і на ніч ставимо в холодильник. Вранці сельдь готова.
Сельдь по-корейськи
Комментарии
класс, обожаю такую! У меня бабушка наподобие делает! Надо и самой испробовать.
вкусноооооо!!!!
Сколько примерно ложить соли
Да, да и мне интересно про соль...Сколько ее класть на каждый слой?
ОБОЖАЮ СЕЛЁДКУ ПО КОРЕЙСКИ!
