
Жарений кальмар з картоплею
Рецепт на 4 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо жарить плита детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на детский праздник на фуршет на встречу с друзьями на каждый день
Жарений кальмар - це смачна страва, яку можна приготувати за лічені хвилини. Соковиті шматочки кальмару в поєднанні з картоплею - це ідеальний варіант для легкого обіду чи вечері. Сьогодні я поділюся з вами рецептом жареного кальмару з картоплею, який стане справжнім частуванням для вашого смакового рецептора.
Теги
Ингредиенты
- 1 свіжий кальмар близько 500 грам
- 4 середні картоплини
- 2 столові ложки рослинної олії
- Сіль та свіжомелений чорний перець за смаком
- Сік половини лимона
- Пучок свіжої петрушки для подачі
Приготовление
Очистіть і наріжте картоплю на шматочки середнього розміру. Обсмажте її на рослинній олії на середньому вогні, поки картопля не стане золотистою і не буде м'якою всередині. Вийміть картоплю зі сковороди і покладіть у велику миску.
Підготуйте кальмара. Якщо кальмар занадто великий наріжте його на кілька частин або просто надріжте. Посоліть і поперчіть кожен шматок кальмара з обох боків.
Розігрійте сковороду на середньому вогні і додайте в неї рослинну олію. Як тільки олія нагріється, додайте кальмара. Обсмажте його на середньому вогні, поки кальмар не стане золотистим і не буде м'яким всередині (це займе близько 2-3 хвилин з кожного боку), в деяких випадках знадобиться більше часу.
Додайте обсмажену картоплю до кальмара і перемішайте. Полийте соком лимона і знову перемішайте. Обсмажуйте ще хвилину-дві, щоб усі інгредієнти добре прогрілися.
Подавайте страву гарячою, посипавши свіжою петрушкою для прикраси.
Комментарии