
Кольорова капуста під сирним соусом
Рецепт на 6 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое варить запекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на каждый день
Кольорова капуста - моя давня любов! Можу її їсти абсолютно в будь-якому вигляді. Але найбільше мені подобається, як вона поєднується з різними сирами.
В даному рецепті сирний соус робиться за принципом бешамелю. Виходить дуже смачно! А з паніруванням - просто краса! У мене покупне панірування відразу з додаванням каррі. Без каррі мені подобається менше, але ви можете його не класти. Можете змішати звичайні сухарі з куркумою чи гострим перцем. Або із зеленню.
Загалом, як завжди - все у ваших руках.
Теги
Ингредиенты
- середній качан кольорової капусти (1,5 кг)
- 80 г вершкового масла (30+50)
- 3 ст. л. борошна
- 200 мл вершків
- 250 г твердого сиру (натерти)
- сіль, перець
- щіпка мускатного горіха
- панірувальні сухарі
- щіпка порошку каррі (за бажанням)
Приготовление
-
Капусту промити, розібрати на дрібні суцвіття і покласти у киплячу підсолену воду. Залишити на середньому вогні.
Капусту відварити. -
Поки вариться, зробити соус. Поставити сотейник на маленький вогонь. Розтопити 30 г масла, додати борошно, добре перемішати, щоб масло ввібрало все борошно.
Розтопити масло, всипати борошно. -
Потім влити вершки. Розмішати до однорідної консистенції.
Влити вершки. -
Всипати натертий сир і нагрівати, помішуючи, до повного його розчинення.
Додати сир. -
До цього часу капуста вже буде готова. Зливаємо з неї 400 мл відвару, додаємо в наш соус, добре перемішуємо до абсолютної однорідності. Додаємо мускатний горіх і перець. Сіль - за смаком і потребою (обережно тут з нею!). Ось такий шовковистий соус має у вас вийти!
Влити відвар. -
Решту води можна злити.
Капуста готова. -
Форму для запікання змастити маслом і обсипати сухарями.
Викласти капусту, залити сирним соусом.
Викласти у форму. -
Зверху густо посипати сухарями, присипати каррі і викласти 50 г масла, нарізаного шматочками.
Присипати сухарями, викласти шматочки масла. -
Запікати 30 хвилин при t – 180 С.
Запекти. -
В цю страву дуже смачно додати трохи обсмаженої ріпчастої цибулі. Приємного апетиту!
Готово.
Комментарии
Супер!!!Спасибо!!!
Рецепт вкусный, но мне кажется жирновато. Я бы не добовляла масло в конце. Может конечно это зависит от жирности сыра и сливок!? Я использовала 20% сливки и моцарелла сыр.
Надежда, если не положить сверху масло, то сухари так и останутся рассыпчатыми и не превратятся в хрустящую вкусную корочку