Рецепт Кольорова капуста під сирним соусом с фото

Кольорова капуста під сирним соусом

Рецепт на 6 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое варить запекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на каждый день

Кольорова капуста - моя давня любов! Можу її їсти абсолютно в будь-якому вигляді. Але найбільше мені подобається, як вона поєднується з різними сирами.

В даному рецепті сирний соус робиться за принципом бешамелю. Виходить дуже смачно! А з паніруванням - просто краса! У мене покупне панірування відразу з додаванням каррі. Без каррі мені подобається менше, але ви можете його не класти. Можете змішати звичайні сухарі з куркумою чи гострим перцем. Або із зеленню.

Загалом, як завжди - все у ваших руках.

Теги

цветная капуста, сыр, сливки

Ингредиенты

  • середній качан кольорової капусти (1,5 кг)
  • 80 г вершкового масла (30+50)
  • 3 ст. л. борошна
  • 200 мл вершків
  • 250 г твердого сиру (натерти)
  • сіль, перець
  • щіпка мускатного горіха
  • панірувальні сухарі
  • щіпка порошку каррі (за бажанням)

Приготовление

  1. Капусту промити, розібрати на дрібні суцвіття і покласти у киплячу підсолену воду. Залишити на середньому вогні.

    Капусту відварити.
    Капусту відварити.
  2. Поки вариться, зробити соус. Поставити сотейник на маленький вогонь. Розтопити 30 г масла, додати борошно, добре перемішати, щоб масло ввібрало все борошно.

    Розтопити масло, всипати борошно.
    Розтопити масло, всипати борошно.
  3. Потім влити вершки. Розмішати до однорідної консистенції.

    Влити вершки.
    Влити вершки.
  4. Всипати натертий сир і нагрівати, помішуючи, до повного його розчинення.

    Додати сир.
    Додати сир.
  5. До цього часу капуста вже буде готова. Зливаємо з неї 400 мл відвару, додаємо в наш соус, добре перемішуємо до абсолютної однорідності. Додаємо мускатний горіх і перець. Сіль - за смаком і потребою (обережно тут з нею!). Ось такий шовковистий соус має у вас вийти!

    Влити відвар.
    Влити відвар.
  6. Решту води можна злити.

    Капуста готова.
    Капуста готова.
  7. Форму для запікання змастити маслом і обсипати сухарями.

    Викласти капусту, залити сирним соусом.

    Викласти у форму.
    Викласти у форму.
  8. Зверху густо посипати сухарями, присипати каррі і викласти 50 г масла, нарізаного шматочками.

    Присипати сухарями, викласти шматочки масла.
    Присипати сухарями, викласти шматочки масла.
  9. Запікати 30 хвилин при t – 180 С.

    Запекти.
    Запекти.
  10. В цю страву дуже смачно додати трохи обсмаженої ріпчастої цибулі. Приємного апетиту!

    Готово.
    Готово.
Оценка 5 / 5 на основе 1754
Домашняя
цветная капуста, сыр, сливки
PT60M
PT60M
0

Комментарии

Наталья
Наталья

Супер!!!Спасибо!!!

Надежда
Надежда

Рецепт вкусный, но мне кажется жирновато. Я бы не добовляла масло в конце. Может конечно это зависит от жирности сыра и сливок!? Я использовала 20% сливки и моцарелла сыр.

Елизавета
Елизавета

Надежда, если не положить сверху масло, то сухари так и останутся рассыпчатыми и не превратятся в хрустящую вкусную корочку