
Рібай стейк
Рецепт на 2 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое всем остальным на природу на романтический ужин на каждый день
Коли мова заходить про високоякісне м'ясо, «рібай стейк» посідає особливе місце серед гурманів і шеф-кухарів. Соковитий, ароматний і неймовірно смачний, цей стейк втілює все, що ми любимо в м'ясі. Приготування рібай стейку - це мистецтво, яке вимагає терпіння, уваги до деталей і, звичайно, якісного м'яса. Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати ідеальний рібай стейк в домашніх умовах, то цей рецепт для вас. Дотримуйтесь наших інструкцій, і ви здивуєтеся, наскільки легко можна приготувати чудовий стейк, який перевершить усі ваші очікування. Рібай стейк - це високоякісний шматок м'яса, який нарізається з реберної частини яловичини. Цей стейк є одним з найсмачніших і соковитих, але також вимагає певних навичок у приготуванні.
Теги
Ингредиенты
- Рібай стейк (товщиною 2-3 см) - 500 г
- Сіль
- Свіжомелений перець
- Рослинна олія
- Гілочка розмарину
- Зубчик часнику
Приготовление
Дайте м'ясу досягти кімнатної температури, попередньо діставши його з холодильника за 30 хвилин до приготування.
Посоліть і поперчіть обидві сторони м'яса.
Розігрійте сковороду на середньому вогні і додайте рослинну олію.
Додайте у сковороду гілочку розмарину і зубчик часнику, щоб надати олії додаткового аромату.
Покладіть стейк на сковороду і смажте на середньому вогні до появи золотистої скоринки з одного боку (близько 3-4 хвилин).
Переверніть стейк і смажте ще 3-4 хвилини до бажаного ступеня просмаження. Скористайтесь м'ясним термометром для перевірки готовності м'яса: для medium-rare температура всередині м'яса повинна бути близько 55 градусів за Цельсієм, для medium - близько 60 градусів.
Приберіть стейк зі сковороди і дайте йому відпочити 5-7 хвилин під фольгою, щоб м'ясо заспокоїлося і сік рівномірно розподілився.
Подавайте рібай стейк гарячим, прикрасивши гілочкою розмарину і подавайте з улюбленими гарнірами, наприклад, запеченою картоплею, овочевим салатом чи грибним соусом.
Комментарии