Смажений гусак з зеленню та лимоном
Рецепт на 6 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое тушить жарить духовка всем остальным на природу
Соковитий смажений гусак з хрусткою золотистою скоринкою і ніжним м'ясом, просоченим ароматами свіжих трав і лимона. Цей простий і легкий рецепт знадобиться кожному, хто любить смачну і ситну птицю на обід чи вечерю. Ви можете подавати цього гусака як головну страву на великих святах або просто насолоджуватися ним з близькими людьми в затишній обстановці. Готуйте з задоволенням і насолоджуйтеся ароматним і смачним смаженим гусаком разом з вашими рідними та друзями.
Теги
Ингредиенты
- 1 гусак (близько 2,5-3 кг)
- 2 столові ложки солі
- 1 чайна ложка чорного перцю
- 2 цибулини, нарізані кільцями
- 2 стебла селери, нарізані шматочками
- 2 морквини, нарізані шматочками
- 4 зубчики часнику, подрібнені
- 4 гілочки свіжого тим'яну
- 4 гілочки свіжого розмарину
- 2 лимони, нарізані кільцями
- 1 склянка курячого або яловичого бульйону
Приготовление
Перед тим, як почати готувати гусака, переконайтеся, що він добре розморожений і вимитий. Після цього висушіть його паперовими рушниками.
Змішайте сіль та перець, і натріть цією сумішшю гусака зсередини і ззовні.
Усередину гусака покладіть цибулю, селеру, моркву, часник, тим'ян, розмарин і лимон.
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Коли вона нагріється, покладіть на неї гусака і обсмажте кожну сторону до золотистої скоринки.
Перекладіть гусака в духовку, розігріту до 180 градусів. Готуйте гусака приблизно 2-2,5 години, періодично поливаючи бульйоном, щоб м'ясо не пересохло. Готовність можна перевірити, натиснувши на стегно - якщо сік йде прозорим, готово.
Коли гусак готовий, залиште його на 10-15 хвилин, щоб він охолов і нарізайте на порції. Подавайте з будь-якими гарнірами на ваш смак.

Смажений гусак з зеленню та лимоном












Комментарии