
Смажений гриб навозник білий
Рецепт на 2 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо жарить всем остальным на каждый день
Білий гриб навозник - один з найсмачніших і зовсім не складних у приготуванні грибів. Він належить до родини шампіньйонових. У нас він вважається умовно-їстівним лише тому, що готувати його можна тільки в молодому віці, старі гриби з потемнілими краями в їжу вживати не можна. У деяких країнах цей гриб є делікатесом. Ще його називають чорнильним грибом. Великим плюсом цього гриба є те, що його не потрібно попередньо відварювати, досить просто добре очистити від сміття. І готується він дуже швидко, має дуже ніжну консистенцію і не яскраво виражений смак.
Теги
гриб, навозник белый, лук, навозник, масло
Ингредиенты
- гриб навозник - 200 г
- цибуля середня - 1 шт
- рослинна олія для смаження
- сіль, перець - за смаком
Приготовление
Гриб навозник необхідно ретельно очистити від сміття та піску, за потреби промити. Гриб має бути білим і не мати темних ділянок.
Дрібно нарізані гриби викладаємо на сковорідку і даємо зайвій рідині випаруватися. Рослинну олію на цьому етапі додавати не потрібно. Обов'язково помішуємо гриби, щоб вони не пригоріли.
Поки з грибів випаровується рідина, необхідно очистити цибулю від шкірки та нарізати її дрібними кубиками.
Як тільки зникне зайва волога, додаємо на сковороду рослинну олію і порізану цибулю. Смажимо до золотистого кольору цибулі та грибів. На цьому ж етапі солимо, перчимо за смаком.
Готову страву можна подавати як закуску до будь-якого гарніру або просто на шматку хліба.
Комментарии