
Соковита куряча грудка в соусі
Рецепт на 2 порций до 30 минут готовить очень просто дешевое блюдо жарить плита детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным к Новому Году на природу на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день
Куряча грудка - відмінне доповнення до будь-якого гарніру, в деяких випадках може навіть замінити собою повноцінний прийом їжі. А якщо в результаті готування вона виходить соковитою, з пікантним смаком і смачнісіньким соусом, то не приготувати її справжнє святотатство. Обов'язково спробуйте курячу грудку в такому варіанті, тим більше, що готується вона дуже просто.
Теги
куриная грудка, соевый соус, мёд
Ингредиенты
- куряча грудка - 2 шт
- часник - 2 невеликих зубчики
- соєвий соус - 2 ст.л.
- суміш перців - за смаком
- мед - 1 ч.л.
- яблучний оцет - 1/2 ч.л.
- сіль - щепотка
- рослинна олія (для обсмажування) - 1 ч.л.
- борошно (для обвалювання)
Приготовление
Підготовляємо продукти для соковитої курячої грудки.
Курячу грудку необхідно нарізати особливим способом. Для цього на кожному шматочку спочатку робимо поздовжні, а потім поперечні надрізи. Дорізати до кінця не потрібно, у нас мають вийти ось такі квадратики.
Кожен шматочок грудки солимо і посипаємо сумішшю перців. Врахуйте, що до складу соусу надалі входитиме соєвий соус, тому не переборщіть з сіллю.
Потім кожен шматочок обвалюємо в борошні і відправляємо на розігріту сковороду. Смажимо під кришкою з двох боків до золотистого кольору.
Після смаження з двох боків додаємо 2 столові ложки соєвого соусу, 1 чайну ложку меду і 1/2 чайної ложки яблучного оцту, 2 невеликих зубчики часнику, попередньо пропущених через прес. Добре перемішуємо все лопаткою до однорідності. Після цього накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо грудку в отриманому соусі ще буквально 1 хвилинку.
Подавати соковиту курячу грудку, звичайно, краще гарячою. Але і в холодному вигляді вона чудово підходить до будь-якого гарніру.
Комментарии