Рецепт Курячі ніжки в гарбузах с фото

Курячі ніжки в гарбузах

Рецепт на 6 порций более 120 минут готовить не сложно блюдо недорогое запекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день

Коли я пішла в магазин за гарбузом для цього рецепту, там виявилися лише сорти «баттернат». Тут мені і прийшла в голову ідея обіграти гарбуз з куркою подібним чином.

Результат сподобався, бо порційно зручніше і подавати, і їсти. Загалом можна взяти будь-який гарбуз і будь-які частини курки. Можна нафарширувати куркою і один великий гарбуз. Тут головне - не форма, а вміст. А вміст у цієї страви дуже смачний!

Теги

курица, тыква, рис

Ингредиенты

  • 3 невеликих гарбузики сорту «баттернат»
  • 6 курячих ніжок-гомілок
  • 1 стебло порею
  • 100 г кураги
  • 0,5 склянки рису
  • 6 зубчиків часнику
  • сіль та чорний перець
  • 1-2 ст. л. рослинної олії
  • 50-70 г вершкового масла

Приготовление

  1. Поставити воду для варіння рису. Поки закипає, займаємося куркою.

    Ніжки миємо. На сковорідці розігріваємо рослинну олію, додаємо грам 30 вершкового і обсмажуємо в цій суміші ніжки, підсоливши їх і поперчивши. Смажимо недовго, хвилин по 5 з кожного боку.

    Обсмажити ніжки.
    Обсмажити ніжки.
  2. Викладаємо ніжки зі сковорідки, а на їх місце кладемо нарізаний кільцями порій та роздавлений часник.

    Обсмажити порій з часником.
    Обсмажити порій з часником.
  3. У цей час вода закипіла. Солимо її і кладемо у воду промитий рис. Варимо 10 хвилин.

    Поки рис вариться, а цибуля смажеться, ріжемо курагу тонесенькою соломкою.

    Курагу тонко нарізати.
    Курагу тонко нарізати.
  4. Готовий рис зливаємо і змішуємо з рештою вершкового масла.

    Рис відварити і змішати з маслом.
    Рис відварити і змішати з маслом.
  5. Змішуємо рис з цибулею, часником і курагою.

    Змішати рис з курагою і цибулею.
    Змішати рис з курагою і цибулею.
  6. Вмикаємо духовку на 180 С. Поки гріється, готуємо гарбузи.

    Миємо їх, розрізаємо навпіл уздовж, виймаємо насіння. Потім зрізаємо частину м'якоті так, щоб залишилися стінки 1-2 см. (Зрізану м'якоть не насмілюйтеся викидати! Вона відмінно піде в інші страви. Особисто я зробила з неї гарбузове печиво.)

    Підготувати половинки гарбузів.
    Підготувати половинки гарбузів.
  7. Фарш ділимо на 6 рівних частин і кожною частиною начиняємо половинки гарбузів. Зверху укладаємо ніжки, трохи вдавлюючи їх в рис.

    Начинити гарбузи рисом і куркою.
    Начинити гарбузи рисом і куркою.
  8. Загортаємо кожен гарбуз у фольгу, укладаємо на деко і печемо 2 години.

    Загорнути у фольгу.
    Загорнути у фольгу.
  9. Страву подавати гарячою.

    Приємного апетиту!

    Готово.
    Готово.
  10. До речі, не викидайте зелене листя порею. Краще зробіть з них циновку і на ній подавайте все, що забажаєте.

Оценка 5 / 5 на основе 849
Домашняя
курица, тыква, рис
PT240M
PT240M
0

Комментарии

Ирен
Ирен

Очень красиво,а я думала, что с такими тыквами делать,у вас золотые руки и изысканный вкус.

саша
саша