
Курячі ніжки в гарбузах
Рецепт на 6 порций более 120 минут готовить не сложно блюдо недорогое запекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день
Коли я пішла в магазин за гарбузом для цього рецепту, там виявилися лише сорти «баттернат». Тут мені і прийшла в голову ідея обіграти гарбуз з куркою подібним чином.
Результат сподобався, бо порційно зручніше і подавати, і їсти. Загалом можна взяти будь-який гарбуз і будь-які частини курки. Можна нафарширувати куркою і один великий гарбуз. Тут головне - не форма, а вміст. А вміст у цієї страви дуже смачний!
Теги
Ингредиенты
- 3 невеликих гарбузики сорту «баттернат»
- 6 курячих ніжок-гомілок
- 1 стебло порею
- 100 г кураги
- 0,5 склянки рису
- 6 зубчиків часнику
- сіль та чорний перець
- 1-2 ст. л. рослинної олії
- 50-70 г вершкового масла
Приготовление
-
Поставити воду для варіння рису. Поки закипає, займаємося куркою.
Ніжки миємо. На сковорідці розігріваємо рослинну олію, додаємо грам 30 вершкового і обсмажуємо в цій суміші ніжки, підсоливши їх і поперчивши. Смажимо недовго, хвилин по 5 з кожного боку.
Обсмажити ніжки. -
Викладаємо ніжки зі сковорідки, а на їх місце кладемо нарізаний кільцями порій та роздавлений часник.
Обсмажити порій з часником. -
У цей час вода закипіла. Солимо її і кладемо у воду промитий рис. Варимо 10 хвилин.
Поки рис вариться, а цибуля смажеться, ріжемо курагу тонесенькою соломкою.
Курагу тонко нарізати. -
Готовий рис зливаємо і змішуємо з рештою вершкового масла.
Рис відварити і змішати з маслом. -
Змішуємо рис з цибулею, часником і курагою.
Змішати рис з курагою і цибулею. -
Вмикаємо духовку на 180 С. Поки гріється, готуємо гарбузи.
Миємо їх, розрізаємо навпіл уздовж, виймаємо насіння. Потім зрізаємо частину м'якоті так, щоб залишилися стінки 1-2 см. (Зрізану м'якоть не насмілюйтеся викидати! Вона відмінно піде в інші страви. Особисто я зробила з неї гарбузове печиво.)
Підготувати половинки гарбузів. -
Фарш ділимо на 6 рівних частин і кожною частиною начиняємо половинки гарбузів. Зверху укладаємо ніжки, трохи вдавлюючи їх в рис.
Начинити гарбузи рисом і куркою. -
Загортаємо кожен гарбуз у фольгу, укладаємо на деко і печемо 2 години.
Загорнути у фольгу. -
Страву подавати гарячою.
Приємного апетиту!
Готово. -
До речі, не викидайте зелене листя порею. Краще зробіть з них циновку і на ній подавайте все, що забажаєте.
Комментарии
Очень красиво,а я думала, что с такими тыквами делать,у вас золотые руки и изысканный вкус.