Рецепт Американський гарбузовий пиріг с фото

Американський гарбузовий пиріг

Рецепт на 10 порций 60-120 минут готовить не сложно очень дешевое блюдо выпекать охлаждать духовка холодильник Американская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на каждый день

Продовжуємо розбещувати себе стравами з гарбуза. Найсмачніше, звісно ж, з нього виходять десерти та випічка. Американський гарбузовий пиріг - це ще одне дуже вдале поєднання хрусткої пісочної основи та дуже ніжної начинки з нотками ванілі. Пиріг виходить дуже смачним і виглядає при цьому яскраво, нарядно та святково.

Теги

тыква, масло, мука

Ингредиенты

Всі продукти розраховані на форму діаметром 20 см.

Тісто:

  • борошно - 110 г
  • жовток - 1 шт
  • вершкове масло - 60 г
  • цукрова пудра - 20 г

Начинка:

  • запечений гарбуз - 800 г
  • яйця - 3 шт
  • білок - 1 шт
  • кукурудзяний крохмаль - 1 ст. л. з гіркою
  • цукор - 100 г
  • ванілін - на кінчику ножа
  • сіль - щіпка

Приготовление

  1. Готуємо продукти для гарбузового пирога. Гарбуз потрібно почистити від шкірки і запекти в духовці до готовності. За бажанням її можна відварити, тільки потім потрібно буде позбутися зайвої рідини. Відокремлюємо жовток від білка (в одному яйці). Вершкове масло дістаємо з холодильника заздалегідь, воно має бути кімнатної температури.

  2. Спочатку приготуємо тісто, яке буде основою нашого пирога. Для цього у глибоку миску відправляємо 110 г просіяного борошна, щіпку солі, 20 г цукрової пудри, 1 жовток і 60 г вершкового масла кімнатної температури.

  3. Руками замішуємо тісто. Довго вимішувати нічого не потрібно, достатньо просто зібрати всі продукти в одне ціле.

  4. Загортаємо тісто в харчову плівку і відправляємо в холодильник хоча б на 30 хвилин.

  5. Поки тісто охолоджується, займемося начинкою. У глибоку миску викладаємо 800 г запеченого і вже охолодженого гарбуза, 3 яйця, 1 білок, 100 г цукру, 1 столову ложку з гіркою кукурудзяного крохмалю і ванілін.

  6. Блендером перетираємо всі продукти до однорідної маси. Стежимо щоб не було грудочок, інакше начинка не вийде ніжною. Збиваємо кілька хвилин.

  7. Через 30 хвилин дістаємо тісто з холодильника. За цей час воно стало більш податливим, тому беремо форму для випічки, застилаємо дно пергаментом і розподіляємо тісто по дну і боках форми. Висота бортиків приблизно 4-5 см. Важливо щоб тісто розподілилося рівномірно, від цього буде залежати якість основи пирога.

  8. Тісто у формі виделкою проколюємо якомога частіше. Це потрібно зробити щоб під час випікання воно не пухирилося.

  9. Відправляємо основу пирога випікатися в розігріту до 200 градусів духовку буквально на 5-6 хвилин.

  10. Потім дістаємо вже злегка схоплену основу з духовки і заливаємо всередину нашу начинку.

  11. Бажано щоб начинка практично доходила до країв бортиків тіста. В процесі випікання вона трохи підніметься, але при охолодженні знову осяде. Врахуйте це.

  12. Відправляємо пиріг назад в духовку, але температуру знижуємо до 170 градусів і випікаємо ще хвилин 30-40. Готовність пирога можна зрозуміти по злегка підрум'яненій заливці. До того ж, вона стане щільнішою, за консистенцією нагадуватиме мус.

  13. Не поспішайте діставати пиріг з форми, дайте йому повністю охолонути і тільки потім можна виймати. Для надійності можна пиріг відправити на деякий час в холодильник перед вийманням з форми.

  14. За бажанням готовий охолоджений пиріг можна посипати цукровою пудрою.

  15. Пиріг у розрізі чудово тримає форму, начинка виходить дійсно дуже ніжною і ароматною.

  16. Якщо вибрати гарбуз з більш насиченим помаранчевим кольором, то начинка вийде ще яскравішою і апетитнішою.

Оценка 5 / 5 на основе 11473
Домашняя
тыква, масло, мука
PT120M
PT120M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии