Рецепт Дитячі пиріжки «Їжачки» с фото

Дитячі пиріжки «Їжачки»

Рецепт на 20 порций 45-60 минут готовить не сложно дешевое блюдо выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на детский праздник на каждый день

Пиріжки «Їжачки» - один з улюблених десертів ще з дитинства. Вони виходять дуже смачними і чимось нагадують торт «мурашник». Звісно, з формуванням та прикрашанням доведеться трохи повозитися (це найцікавіша частина), але діти і ласунки ваші старання обов'язково оцінять. Готуються пиріжки з простих та доступних продуктів, а на виході отримуємо повний захват.

Теги

мука, яйцо, мак

Ингредиенты

  • мак для обвалювання - 150-200 г
  • насіння соняшнику очищене - 100 г
  • чорнослив (за бажанням) - 2-3 шт

Тісто

  • мед - 2 ст. ложки
  • яйця - 4 шт
  • цукор - 1 склянка
  • вершкове масло - 100 г
  • борошно - 3 склянки
  • розпушувач (або гасена сода) - 2 ч. л.
  • родзинки, сушена журавлина, курага і т.д. - 150 г

Крем

  • вершки 20-33% (або сметана 20%) - 350 мл
  • цукор - 1 склянка

Приготовление

  1. Готуємо продукти для пиріжків «Їжачки». Масло необхідно розтопити в мікрохвильовці. Родзинки запарюємо в окропі на кілька хвилин, потім зливаємо воду і обсушуємо. Вершки дістаємо з холодильника безпосередньо перед збиванням.

  2. Спочатку приготуємо тісто, з якого ми потім будемо формувати основу для «Їжачків». У окрему миску розбиваємо 4 яйця, додаємо туди 1 склянку цукру і 2 столові ложки меду. Збиваємо міксером кілька хвилин до утворення пишної маси.

  3. Розтоплене і охолоджене вершкове масло (100 г) виливаємо в яєчну масу і знову продовжуємо збивати.

  4. У просіяне борошно додаємо 2 чайні ложки розпушувача або гашену оцтом соду. Ретельно перемішуємо.

  5. Вводимо невеликими порціями борошно в яєчну суміш. Добре перемішуємо.

  6. В самому кінці я додала родзинки та журавлину, але їх можна додати не в тісто, а в крем. Мені було так зручніше.

  7. Беремо форму для випічки змащуємо її вершковим маслом і викладаємо наше тісто. Воно виходить досить густим, так і має бути.

  8. Відправляємо корж випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Готовність обов'язково перевіряйте дерев'яною шпажкою.

  9. Поки випікається корж, приготуємо крем для просочення. В окрему глибоку ємність виливаємо 350 г вершків і додаємо 1 склянку цукру. Збиваємо міксером. Вершки повинні обов'язково бути холодними!

  10. Збиваємо вершки з цукром до гострих піків.

  11. Коли корж трохи охолоне, його необхідно руками покришити на дрібні шматочки. Потім вводимо крем з вершків в корж і ретельно все перемішуємо. У нас має вийти злегка липкувата маса. Рекомендую вводити крем невеликими порціями, перемішувати масу і дивитися на її консистенцію. Крему не має бути занадто багато чи мало, інакше з основою буде складно працювати і виліплювати їжачків.

  12. Приступаємо до формування «Їжачків». Беремо руками невеликий шматочок тіста формуємо з нього основу для тіла їжачка. Обкачуємо кожен шматочок у маку. Потім відщипуємо невеликий шматочок чорносливу (який для антуражу можна замінити на зерно граната) і вставляємо замість очей.

  13. Зверху втілюємо очищене насіння соняшнику вістрям вгору.

  14. Готові їжачки можна подавати відразу. Вони не потребують просочення.

  15. Якщо їжачки трохи розсипаються, помістіть їх на 15-20 хвилин у холодильник.

Оценка 5 / 5 на основе 11472
Домашняя
мука, яйцо, мак
PT60M
PT60M
0

Комментарии