
Дитячі пиріжки «Їжачки»
Рецепт на 20 порций 45-60 минут готовить не сложно дешевое блюдо выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на детский праздник на каждый день
Пиріжки «Їжачки» - один з улюблених десертів ще з дитинства. Вони виходять дуже смачними і чимось нагадують торт «мурашник». Звісно, з формуванням та прикрашанням доведеться трохи повозитися (це найцікавіша частина), але діти і ласунки ваші старання обов'язково оцінять. Готуються пиріжки з простих та доступних продуктів, а на виході отримуємо повний захват.
Теги
Ингредиенты
- мак для обвалювання - 150-200 г
- насіння соняшнику очищене - 100 г
- чорнослив (за бажанням) - 2-3 шт
Тісто
- мед - 2 ст. ложки
- яйця - 4 шт
- цукор - 1 склянка
- вершкове масло - 100 г
- борошно - 3 склянки
- розпушувач (або гасена сода) - 2 ч. л.
- родзинки, сушена журавлина, курага і т.д. - 150 г
Крем
- вершки 20-33% (або сметана 20%) - 350 мл
- цукор - 1 склянка
Приготовление
Готуємо продукти для пиріжків «Їжачки». Масло необхідно розтопити в мікрохвильовці. Родзинки запарюємо в окропі на кілька хвилин, потім зливаємо воду і обсушуємо. Вершки дістаємо з холодильника безпосередньо перед збиванням.
Спочатку приготуємо тісто, з якого ми потім будемо формувати основу для «Їжачків». У окрему миску розбиваємо 4 яйця, додаємо туди 1 склянку цукру і 2 столові ложки меду. Збиваємо міксером кілька хвилин до утворення пишної маси.
Розтоплене і охолоджене вершкове масло (100 г) виливаємо в яєчну масу і знову продовжуємо збивати.
У просіяне борошно додаємо 2 чайні ложки розпушувача або гашену оцтом соду. Ретельно перемішуємо.
Вводимо невеликими порціями борошно в яєчну суміш. Добре перемішуємо.
В самому кінці я додала родзинки та журавлину, але їх можна додати не в тісто, а в крем. Мені було так зручніше.
Беремо форму для випічки змащуємо її вершковим маслом і викладаємо наше тісто. Воно виходить досить густим, так і має бути.
Відправляємо корж випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Готовність обов'язково перевіряйте дерев'яною шпажкою.
Поки випікається корж, приготуємо крем для просочення. В окрему глибоку ємність виливаємо 350 г вершків і додаємо 1 склянку цукру. Збиваємо міксером. Вершки повинні обов'язково бути холодними!
Збиваємо вершки з цукром до гострих піків.
Коли корж трохи охолоне, його необхідно руками покришити на дрібні шматочки. Потім вводимо крем з вершків в корж і ретельно все перемішуємо. У нас має вийти злегка липкувата маса. Рекомендую вводити крем невеликими порціями, перемішувати масу і дивитися на її консистенцію. Крему не має бути занадто багато чи мало, інакше з основою буде складно працювати і виліплювати їжачків.
Приступаємо до формування «Їжачків». Беремо руками невеликий шматочок тіста формуємо з нього основу для тіла їжачка. Обкачуємо кожен шматочок у маку. Потім відщипуємо невеликий шматочок чорносливу (який для антуражу можна замінити на зерно граната) і вставляємо замість очей.
Зверху втілюємо очищене насіння соняшнику вістрям вгору.
Готові їжачки можна подавати відразу. Вони не потребують просочення.
Якщо їжачки трохи розсипаються, помістіть їх на 15-20 хвилин у холодильник.
Комментарии