
Смажений кінг-кліп (креветкова риба) у вершково-часниковому соусі
Рецепт на 10 порций до 30 минут готовить очень просто блюдо недорогое запекать жарить духовка плита детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на каждый день
Риба кінг-кліп — просто знахідка для будь-якої господині. З неї можна приготувати безліч страв, до того ж, її не потрібно чистити і патрошити. Працювати з нею одне задоволення. За смаком ця риба дуже нагадує м'ясо креветок. Але для цього рецепту можна взяти і будь-яку іншу рибу, наприклад, хек або мінтай. Завдяки вершково-часниковому соусу кінг-кліп виходить дуже ніжним і ароматним. Варто спробувати!
Теги
Ингредиенты
- риба кінг-кліп — 2 шт
- вершки — 200 г
- борошно — 100 г
- часник — 4 зубчики
- сіль — 1/2 ч.л.
- спеції для риби — 1-2 ч.л.
- кріп — 3 гілочки
Приготовление
Для цієї страви підійде будь-яка риба. Головне її повністю розморозити перед приготуванням. В моєму випадку кінг-кліп чистити не потрібно, досить добре промити та видалити плавники.
Інгредієнти для смаженого кінг-кліпа Рибу нарізаємо на порційні шматочки. Розморожену рибу нарізати не складе ніякої праці.
Нарізана риба Спочатку обсмажимо її на сковороді. Для цього ставимо сковороду з рослинною олією на вогонь. В окрему миску насипаємо 100 г борошна для обвалювання риби.
Обмакуємо рибу в борошно Кожен шматочок риби обмакуємо з усіх боків у борошно і викладаємо на розігріту сковороду.
Риба кінг-кліп на сковороді Трохи присолюємо.
Солимо рибу Смажимо рибу з усіх боків до золотистого кольору. Кінг-кліп смажиться дуже швидко, весь процес не займе багато часу.
Смажимо до золотистого кольору Поки смажиться риба, приготуємо соус для заливки. Для цього беремо 200 г вершків (їх жирність тут не має особливого значення), видавлюємо туди кілька зубчиків часнику, додаємо 1-2 ст.л. спецій для риби.
Готуємо соус Як тільки риба обсмажилася, перекладаємо її в будь-яку зручну ємність, заливаємо часниковим соусом.
Заливаємо рибу соусом Зверху посипаємо дрібно нарізаним кропом.
Посипаємо зеленню Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо буквально 10 хвилин.
Риба в духовці Готову рибу можна подавати як у теплому, так і холодному вигляді. Відмінне доповнення до будь-якого гарніру.
Смажений кінг-кліп (креветкова риба) у вершково-часниковому соусі
Комментарии