Рецепт Смажений кінг-кліп (креветкова риба) у вершково-часниковому соусі с фото

Смажений кінг-кліп (креветкова риба) у вершково-часниковому соусі

Рецепт на 10 порций до 30 минут готовить очень просто блюдо недорогое запекать жарить духовка плита детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на каждый день

Риба кінг-кліп — просто знахідка для будь-якої господині. З неї можна приготувати безліч страв, до того ж, її не потрібно чистити і патрошити. Працювати з нею одне задоволення. За смаком ця риба дуже нагадує м'ясо креветок. Але для цього рецепту можна взяти і будь-яку іншу рибу, наприклад, хек або мінтай. Завдяки вершково-часниковому соусу кінг-кліп виходить дуже ніжним і ароматним. Варто спробувати!

Теги

рыба, сливки, чеснок

Ингредиенты

  • риба кінг-кліп — 2 шт
  • вершки — 200 г
  • борошно — 100 г
  • часник — 4 зубчики
  • сіль — 1/2 ч.л.
  • спеції для риби — 1-2 ч.л.
  • кріп — 3 гілочки

Приготовление

  1. Для цієї страви підійде будь-яка риба. Головне її повністю розморозити перед приготуванням. В моєму випадку кінг-кліп чистити не потрібно, досить добре промити та видалити плавники.

    Інгредієнти для смаженого кінг-кліпа
    Інгредієнти для смаженого кінг-кліпа
  2. Рибу нарізаємо на порційні шматочки. Розморожену рибу нарізати не складе ніякої праці.

    Нарізана риба
    Нарізана риба
  3. Спочатку обсмажимо її на сковороді. Для цього ставимо сковороду з рослинною олією на вогонь. В окрему миску насипаємо 100 г борошна для обвалювання риби.

    Обмакуємо рибу в борошно
    Обмакуємо рибу в борошно
  4. Кожен шматочок риби обмакуємо з усіх боків у борошно і викладаємо на розігріту сковороду.

    Риба кінг-кліп на сковороді
    Риба кінг-кліп на сковороді
  5. Трохи присолюємо.

    Солимо рибу
    Солимо рибу
  6. Смажимо рибу з усіх боків до золотистого кольору. Кінг-кліп смажиться дуже швидко, весь процес не займе багато часу.

    Смажимо до золотистого кольору
    Смажимо до золотистого кольору
  7. Поки смажиться риба, приготуємо соус для заливки. Для цього беремо 200 г вершків (їх жирність тут не має особливого значення), видавлюємо туди кілька зубчиків часнику, додаємо 1-2 ст.л. спецій для риби.

    Готуємо соус
    Готуємо соус
  8. Як тільки риба обсмажилася, перекладаємо її в будь-яку зручну ємність, заливаємо часниковим соусом.

    Заливаємо рибу соусом
    Заливаємо рибу соусом
  9. Зверху посипаємо дрібно нарізаним кропом.

    Посипаємо зеленню
    Посипаємо зеленню
  10. Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо буквально 10 хвилин.

    Риба в духовці
    Риба в духовці
  11. Готову рибу можна подавати як у теплому, так і холодному вигляді. Відмінне доповнення до будь-якого гарніру.

    Смажений кінг-кліп (креветкова риба) у вершково-часниковому соусі
    Смажений кінг-кліп (креветкова риба) у вершково-часниковому соусі
Оценка 5 / 5 на основе 6460
Домашняя
рыба, сливки, чеснок
PT30M
PT30M
0

Комментарии