Рецепт Пиріг з персиками у духовці с фото

Пиріг з персиками у духовці

Рецепт на 12 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на праздник на фуршет на каждый день

У сезон персиків дуже рекомендую спекти простий, але дуже смачний персиковий пиріг. Ніжне тісто і соковиті, ароматні персики - дивовижне поєднання. Дуже важливо вибрати стиглі та смачні персики, від цього залежатиме смак пирога. При цьому приготування займає мінімум часу і зусиль.

Теги

персик, масло, мука

Ингредиенты

  • персики - 600 г
  • борошно - 200 г
  • яйця - 2 шт
  • вершкове масло - 125 г
  • цукор - 200 г
  • ванільний цукор - 10 г
  • розпушувач - 2 ч л
  • сметана - 2 ст л
  • сіль - щипка

Приготовление

  1. Готуємо продукти для пирога. Масло необхідно дістати з холодильника заздалегідь, воно має бути добре розм'якшеним. Яйця і сметана так само повинні бути кімнатної температури.

    Продукти для персикового пирога
    Продукти для персикового пирога
  2. У окрему миску викладаємо 125 г м'якого масла, 200 г цукру та 10 г ванільного цукру. Збиваємо міксером до однорідності.

    Збиваємо масло з цукром та ванільним цукром
    Збиваємо масло з цукром та ванільним цукром
  3. Далі, по одному вводимо 2 яйця, кожен раз добре збиваємо.

    Додаємо яйця
    Додаємо яйця
  4. Додаємо 2 столові ложки сметани, щипку солі, і знову добре збиваємо.

    Додаємо сметану та сіль
    Додаємо сметану та сіль
  5. Борошно змішуємо з розпушувачем і невеликими порціями вводимо в тісто.

    Змішуємо борошно з розпушувачем
    Змішуємо борошно з розпушувачем
  6. Збиваємо міксером до гладкої однорідної маси.

    Збиваємо до однорідності
    Збиваємо до однорідності
  7. Форму змащуємо вершковим маслом і викладаємо в неї тісто, розрівнюємо ложкою або лопаткою.

    Викладаємо тісто у форму
    Викладаємо тісто у форму
  8. Персики нарізаємо на часточки і викладаємо поверх тіста, злегка вдавлюючи. Чистити персики від шкірки не потрібно. Викладаємо шкіркою в тісто. За бажанням зверху персики можна присипати корицею і мускатним горіхом.

    Викладаємо часточки персиків
    Викладаємо часточки персиків
  9. Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35-40 хвилин. Орієнтуйтеся за своєю духовкою, готовність перевіряємо зубочисткою.

    Пиріг у духовці
    Пиріг у духовці
  10. Готовий пиріг posипаємо невеликою кількістю цукрової пудри. Ось так пиріг виглядає у розрізі.

    Пиріг з персиками у розрізі
    Пиріг з персиками у розрізі
  11. Персики в цьому пирозі чудово тримають форму, надають особливий смак і аромат. Подавати пиріг можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.

    Пиріг з персиками
    Пиріг з персиками
Оценка 5 / 5 на основе 11454
Домашняя
персик, масло, мука
PT45M
PT45M
0

Комментарии