
Пиріг з персиками у духовці
Рецепт на 12 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на праздник на фуршет на каждый день
У сезон персиків дуже рекомендую спекти простий, але дуже смачний персиковий пиріг. Ніжне тісто і соковиті, ароматні персики - дивовижне поєднання. Дуже важливо вибрати стиглі та смачні персики, від цього залежатиме смак пирога. При цьому приготування займає мінімум часу і зусиль.
Теги
Ингредиенты
- персики - 600 г
- борошно - 200 г
- яйця - 2 шт
- вершкове масло - 125 г
- цукор - 200 г
- ванільний цукор - 10 г
- розпушувач - 2 ч л
- сметана - 2 ст л
- сіль - щипка
Приготовление
-
Готуємо продукти для пирога. Масло необхідно дістати з холодильника заздалегідь, воно має бути добре розм'якшеним. Яйця і сметана так само повинні бути кімнатної температури.
Продукти для персикового пирога -
У окрему миску викладаємо 125 г м'якого масла, 200 г цукру та 10 г ванільного цукру. Збиваємо міксером до однорідності.
Збиваємо масло з цукром та ванільним цукром -
Далі, по одному вводимо 2 яйця, кожен раз добре збиваємо.
Додаємо яйця -
Додаємо 2 столові ложки сметани, щипку солі, і знову добре збиваємо.
Додаємо сметану та сіль -
Борошно змішуємо з розпушувачем і невеликими порціями вводимо в тісто.
Змішуємо борошно з розпушувачем -
Збиваємо міксером до гладкої однорідної маси.
Збиваємо до однорідності -
Форму змащуємо вершковим маслом і викладаємо в неї тісто, розрівнюємо ложкою або лопаткою.
Викладаємо тісто у форму -
Персики нарізаємо на часточки і викладаємо поверх тіста, злегка вдавлюючи. Чистити персики від шкірки не потрібно. Викладаємо шкіркою в тісто. За бажанням зверху персики можна присипати корицею і мускатним горіхом.
Викладаємо часточки персиків -
Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35-40 хвилин. Орієнтуйтеся за своєю духовкою, готовність перевіряємо зубочисткою.
Пиріг у духовці -
Готовий пиріг posипаємо невеликою кількістю цукрової пудри. Ось так пиріг виглядає у розрізі.
Пиріг з персиками у розрізі -
Персики в цьому пирозі чудово тримають форму, надають особливий смак і аромат. Подавати пиріг можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Пиріг з персиками
Комментарии