
Картопля по-французьки з корицею
Рецепт на 6 порций 30-45 минут готовить просто дешевое блюдо тушить Французская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на каждый день
Які спеції асоціюються у вас з картоплею?
Перше, що спадає на думку - зелень: кріп, петрушка. Класика!
Потім згадується часник - дуже добре!
Розмарин - чудово!
Мускатний горіх - ще краще!
А як щодо кориці? Дивно? Незвичайно? Я теж так думала...
Коли я побачила, як господиня кидає корицю у сковорідку з картоплею, мені насамперед спало на думку, що вона просто переплутала спеції. Але, як виявилося, картопля і кориця чудово поєднуються разом, особливо якщо до них додати часник.
Це відкриття було зроблено мною кілька років тому у приватному будинку у Франції. З тих пір всі мої родичі та знайомі знають, що картопля з корицею - це смачно. І не слухають, коли їм намагаються довести протилежне.
Спробуйте!
Теги
Ингредиенты
- 1-1,5 кг картоплі
- 3-4 зубчики часнику
- 2 ч. л. кориці
- 4 ст. л. сметани
- сік половини лимона
- 1 яйце
- сіль, перець
- рослинна олія для смаження
Приготовление
-
Картоплю почистити і нарізати великими скибками.
Картоплю крупно нарізати -
Швидко обсмажити скибки в олії, не допускаючи пригоряння.
Швидко обсмажити в олії. -
Залити картоплю водою приблизно до половини, посолити, поперчити і тушкувати хвилин 20 до м'якості.
Залити водою і тушкувати. -
Додати корицю і роздавлені зубчики часнику та обережно перемішати.
Якщо на цьому етапі в сковорідці залишилося трохи води, краще злити її.
Додати часник і корицю. -
Приготувати заливку: збити яйце зі сметаною та соком лимона.
Лимонний сік вливайте не весь відразу, інакше може вийти занадто кисло. Краще періодично пробуйте суміш і підкислюйте її на свій смак.
Зробити заливку. -
Залити сумішшю картоплю і готувати до запікання.
Залити сметаною і готувати до запікання. -
Така картопля гарна і сама по собі, і як гарнір, наприклад, до курки.
Приємного апетиту!
Готово.
Комментарии
Сомневаюсь,чтобы французы такое готовили.Знала,что корица никоим образом не сочетается с картошкой,но все же рискнула.Сын есть не стал,а я еле доела.Только картошку испортила.
Анастасия, если лично Вам это пришлось не по вкусу, это еще не значит, что это плохо. А французы именно так и готовят, да. Можете не сомневаться ) Я понимаю Вашу досаду, но Вы не переживайте. По одному и тому же рецепту у разных людей может получиться как вкусно, так и невкусно.
Я готовила такую картошку по рецепту из книги "300 рецептов французской кухни" автор- Мельникова. Действительно необычно и вкусно.