Рецепт Картопля по-французьки з корицею с фото

Картопля по-французьки з корицею

Рецепт на 6 порций 30-45 минут готовить просто дешевое блюдо тушить Французская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на каждый день

Які спеції асоціюються у вас з картоплею?

Перше, що спадає на думку - зелень: кріп, петрушка. Класика!

Потім згадується часник - дуже добре!

Розмарин - чудово!

Мускатний горіх - ще краще!

А як щодо кориці? Дивно? Незвичайно? Я теж так думала...

Коли я побачила, як господиня кидає корицю у сковорідку з картоплею, мені насамперед спало на думку, що вона просто переплутала спеції. Але, як виявилося, картопля і кориця чудово поєднуються разом, особливо якщо до них додати часник.

Це відкриття було зроблено мною кілька років тому у приватному будинку у Франції. З тих пір всі мої родичі та знайомі знають, що картопля з корицею - це смачно. І не слухають, коли їм намагаються довести протилежне.

Спробуйте!

Теги

картофель, чеснок, сметана

Ингредиенты

  • 1-1,5 кг картоплі
  • 3-4 зубчики часнику
  • 2 ч. л. кориці
  • 4 ст. л. сметани
  • сік половини лимона
  • 1 яйце
  • сіль, перець
  • рослинна олія для смаження

Приготовление

  1. Картоплю почистити і нарізати великими скибками.

    Картоплю крупно нарізати
    Картоплю крупно нарізати
  2. Швидко обсмажити скибки в олії, не допускаючи пригоряння.

    Швидко обсмажити в олії.
    Швидко обсмажити в олії.
  3. Залити картоплю водою приблизно до половини, посолити, поперчити і тушкувати хвилин 20 до м'якості.

    Залити водою і тушкувати.
    Залити водою і тушкувати.
  4. Додати корицю і роздавлені зубчики часнику та обережно перемішати.

    Якщо на цьому етапі в сковорідці залишилося трохи води, краще злити її.

    Додати часник і корицю.
    Додати часник і корицю.
  5. Приготувати заливку: збити яйце зі сметаною та соком лимона.

    Лимонний сік вливайте не весь відразу, інакше може вийти занадто кисло. Краще періодично пробуйте суміш і підкислюйте її на свій смак.

    Зробити заливку.
    Зробити заливку.
  6. Залити сумішшю картоплю і готувати до запікання.

    Залити сметаною і готувати до запікання.
    Залити сметаною і готувати до запікання.
  7. Така картопля гарна і сама по собі, і як гарнір, наприклад, до курки.

    Приємного апетиту!

    Готово.
    Готово.
Оценка 5 / 5 на основе 545
Домашняя
картофель, чеснок, сметана
PT45M
PT45M
0

Комментарии

Анастасия
Анастасия

Сомневаюсь,чтобы французы такое готовили.Знала,что корица никоим образом не сочетается с картошкой,но все же рискнула.Сын есть не стал,а я еле доела.Только картошку испортила.

Елизавета
Елизавета

Анастасия, если лично Вам это пришлось не по вкусу, это еще не значит, что это плохо. А французы именно так и готовят, да. Можете не сомневаться ) Я понимаю Вашу досаду, но Вы не переживайте. По одному и тому же рецепту у разных людей может получиться как вкусно, так и невкусно.

Евгения
Евгения

Я готовила такую картошку по рецепту из книги "300 рецептов французской кухни" автор- Мельникова. Действительно необычно и вкусно.