Рецепт Лимонад суперосвіжаючий: 2 рецепти для літа с фото

Лимонад суперосвіжаючий: 2 рецепти для літа

Рецепт на 10 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо охлаждать холодильник детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на праздник на встречу с друзьями на каждый день

Коли на вулиці стоїть нестерпна спека, то освіжаючі та тонізуючі напої дуже доречні. Пропонуємо вашій увазі відразу два супер освіжаючі рецепти лимонадів, які гарантовано вам сподобаються. Ці лимонади можна подавати гостям, оскільки готуються вони дуже швидко і просто.

Теги

базилик, мята, лайм, минеральная вода

Ингредиенты

сироп (для обох рецептів):

  • цукор - 1 склянка
  • вода - 1 склянка

(буде приблизно на 4 порції)

для лимонаду з базиліку:

  • сироп ~ 100 мл
  • базилік - 1 пучок (~ 50 г)
  • мінеральна вода газована (з холодильника) - 1,5 л

для лимонаду з м'яти:

  • сироп ~ 100 мл
  • м'ята - 1 пучок (~ 50 г)
  • мінеральна вода газована (з холодильника) - 1,5 л
  • лайм - 2 шт

Лід - за бажанням

Приготовление

  1. Для приготування лимонадів нам знадобиться сироп. Його необхідно зварити заздалегідь, щоб він встиг охолонути. У каструлю висипаємо 1 склянку цукру та 1 склянку води, ставимо на вогонь.

    Інгредієнти для сиропу
    Інгредієнти для сиропу
  2. Як тільки сироп закипить, зменшуємо вогонь і даємо йому поваритися 2-3 хвилини. Відставляємо сироп вбік для повного охолодження. Цієї кількості вистачить на 4 порції (глечик).

    Варимо сироп
    Варимо сироп
  3. Для лимонаду з базиліку нам знадобляться сироп, який ми вже попередньо зварили з цукру і води, пучок базиліку (краще брати зелений, він дасть більш гарний колір), і пляшка мінеральної води з холодильника.

    Продукти для лимонаду з базиліку
    Продукти для лимонаду з базиліку
  4. Базилік добре промиваємо під проточною водою і нарізаємо невеликими шматочками (не заморочуємося). Відправляємо його до чаші блендера.

    Нарізаємо базилік
    Нарізаємо базилік
  5. Додаємо до базиліку трішки (1-2 ложки) сиропу.

    Додаємо трохи сиропу
    Додаємо трохи сиропу
  6. Додаємо в чашу блендера трохи мінеральної води, щоб вона злегка покрила базилік. Збиваємо все до однорідної маси.

    Додаємо трохи мінеральної води
    Додаємо трохи мінеральної води
  7. Беремо глечик, в якому будемо подавати лимонад і встановлюємо на нього зверху сито. Виливаємо вміст блендера на сито. М'якоть від базиліку залишиться в ситі, а рідка частина піде в лимонад.

    Проціджуємо через сито
    Проціджуємо через сито
  8. Сироп, що залишився (~50 мл) виливаємо в глечик.

    Виливаємо решту сиропу
    Виливаємо решту сиропу
  9. Мінеральною водою заповнюємо глечик до верху. Чекаємо поки піна трохи осяде і знову доливаємо. Любителі пінки можуть ні в чому собі не відмовляти, це звичайно не кисневий коктейль, але теж досить смачно.

    Заповнюємо глечик мінералкою
    Заповнюємо глечик мінералкою
  10. Все, наш лимонад з базиліку готовий до вживання. Подавати його потрібно відразу ж, поки він холодний і з газом. За бажанням можна додати кубики льоду.

    Подача лимонаду з базиліку
    Подача лимонаду з базиліку
  11. Для лимонаду з м'яти і лайму нам так само знадобиться сироп, пучок м'яти, 2 лайми, і холодна пляшка сильногазованої мінеральної води.

    Продукти для лимонаду з м'яти і лайму
    Продукти для лимонаду з м'яти і лайму
  12. Оскільки сироп у нас вже готовий, то відразу приступимо до інших інгредієнтів. Промиту м'яту необхідно нарізати і відправити в блендер. Додаємо до неї свіжовичавлений сік одного лайму.

    М'ята в блендері
    М'ята в блендері
  13. Додаємо трохи мінеральної води в чашу блендера і відправляємо збивати.

    Заливаємо мінеральною водою
    Заливаємо мінеральною водою
  14. На глечик встановлюємо сито і пропускаємо через нього вміст блендера. М'якоть має залишитися на ситі, вона нам не знадобиться.

    Виливаємо вміст блендера на сито
    Виливаємо вміст блендера на сито
  15. Далі, виливаємо сироп (приблизно 50 мл) і заповнюємо решту місця мінеральною водою.

    Додаємо сироп і мінералку
    Додаємо сироп і мінералку
  16. Для більш насиченого смаку і запаху лимонаду додаємо порізаний часточками лайм, що залишився.

    Нарізаємо лайм
    Нарізаємо лайм
  17. Подаємо лимонад відразу після приготування, поки він ще дуже холодний і освіжаючий. За бажанням можна додати лід.

    Свіжоприготовлений лимонад
    Свіжоприготовлений лимонад
  18. Такий лимонад чудово тонізує і втамовує спрагу. Тримати лимонад краще в холодильнику, але не довго.

    Лимонад з м'яти і лайму
    Лимонад з м'яти і лайму
Оценка 5 / 5 на основе 14440
Домашняя
базилик, мята, лайм, минеральная вода
PT30M
PT30M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии