Рецепт Кульки з креветок і грибів з солодким кокосовим соусом с фото

Кульки з креветок і грибів з солодким кокосовим соусом

Рецепт на 6 порций 45-60 минут готовить не сложно жарить Азиатская кухня детям старше 3 лет подросткам всем остальным на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день

Пропоную вам рецепт закуски зі східним акцентом - креветкові кульки з кокосовим соусом. Робляться вони просто і швидко.

Ці кульки чудово поєднуються зі солодкуватими соусами, але якщо у вас не знайдеться кокосового молока, то до них можна зробити, наприклад, домашній майонез.

Теги

креветки, грибы, коксовое молоко

Ингредиенты

  • 500 г заморожених очищених креветок
  • 500 г грибів
  • 2 яйця
  • 2-3 ст. л. крохмалю
  • 2-3 ст. л. панірувальних сухарів

Для панірування та смаження:

  • 1-2 яйця
  • 1/2 склянки панірувальних сухарів (у мене була паніровка з додаванням каррі)
  • рослинна олія

Для соусу:

  • 400 мл кокосового молока
  • 1 цибулина
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. каррі
  • сіль

Приготовление

  1. Гриби дрібно нарізати і трохи підсушити на сковорідці.

    Гриби підсушити.
    Гриби підсушити.
  2. Креветки розморозити у окропі, віджати воду і дрібно порубати ножем, змішати з грибами, додати яйця.

    Змішати гриби з креветками, додати яйця.
    Змішати гриби з креветками, додати яйця.
  3. Потім по черзі всипати крохмаль і сухарі.

    Можна приправити і посолити на ваш смак.

    Додати крохмаль і сухарі.
    Додати крохмаль і сухарі.
  4. Ось готовий фарш. З нього потрібно буде робити невеликі кульки.

    Спочатку спробуйте зліпити одну кульку. Якщо вона буде розвалюватися, то додайте ще сухарів.

    Фарш готовий.
    Фарш готовий.
  5. Паніровку насипати в тарілку, яйця збити виделкою. Олію розігріти на сковорідці.

    Обмакувати кульки спочатку в яйце, потім обвалювати в паніровці і смажити порціями до золотисто-коричневого кольору.

    Обсмажити кульки в олії.
    Обсмажити кульки в олії.
  6. Викладати на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія.

    Кульки готові.
    Кульки готові.
  7. Тепер приготуємо соус.

    Цибулю та часник дрібно нарізати і обсмажити до м'якості на рослинній олії.

    Обсмажити цибулю та часник.
    Обсмажити цибулю та часник.
  8. Влити кокосове молоко, всипати цукор і каррі. Довести до кипіння і варити хвилини 3 на сильному вогні.

    Влити кокосове молоко.
    Влити кокосове молоко.
  9. Зняти з вогню, посолити за смаком.

    Рекомендую солити соус, виходячи з солоності кульок, тобто якщо кульки не дуже солоні, можна соус посолити більше. І навпаки.

    Соус майже готовий.
    Соус майже готовий.
  10. Соус краще пюрірувати або протерти через сито, але це не обов'язково.

    Пюрірувати соус до однорідності.
    Пюрірувати соус до однорідності.
  11. Кульки і соус подавати теплими.

    Приємного апетиту!

    Подавати теплими.
    Подавати теплими.
Оценка 5 / 5 на основе 944
Домашняя
креветки, грибы, коксовое молоко
PT60M
PT60M
0

Комментарии