
Кульки з креветок і грибів з солодким кокосовим соусом
Рецепт на 6 порций 45-60 минут готовить не сложно жарить Азиатская кухня детям старше 3 лет подросткам всем остальным на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день
Пропоную вам рецепт закуски зі східним акцентом - креветкові кульки з кокосовим соусом. Робляться вони просто і швидко.
Ці кульки чудово поєднуються зі солодкуватими соусами, але якщо у вас не знайдеться кокосового молока, то до них можна зробити, наприклад, домашній майонез.
Теги
креветки, грибы, коксовое молоко
Ингредиенты
- 500 г заморожених очищених креветок
- 500 г грибів
- 2 яйця
- 2-3 ст. л. крохмалю
- 2-3 ст. л. панірувальних сухарів
Для панірування та смаження:
- 1-2 яйця
- 1/2 склянки панірувальних сухарів (у мене була паніровка з додаванням каррі)
- рослинна олія
Для соусу:
- 400 мл кокосового молока
- 1 цибулина
- 4-5 зубчиків часнику
- 1 ст. л. цукру
- 1 ст. л. каррі
- сіль
Приготовление
-
Гриби дрібно нарізати і трохи підсушити на сковорідці.
Гриби підсушити. -
Креветки розморозити у окропі, віджати воду і дрібно порубати ножем, змішати з грибами, додати яйця.
Змішати гриби з креветками, додати яйця. -
Потім по черзі всипати крохмаль і сухарі.
Можна приправити і посолити на ваш смак.
Додати крохмаль і сухарі. -
Ось готовий фарш. З нього потрібно буде робити невеликі кульки.
Спочатку спробуйте зліпити одну кульку. Якщо вона буде розвалюватися, то додайте ще сухарів.
Фарш готовий. -
Паніровку насипати в тарілку, яйця збити виделкою. Олію розігріти на сковорідці.
Обмакувати кульки спочатку в яйце, потім обвалювати в паніровці і смажити порціями до золотисто-коричневого кольору.
Обсмажити кульки в олії. -
Викладати на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія.
Кульки готові. -
Тепер приготуємо соус.
Цибулю та часник дрібно нарізати і обсмажити до м'якості на рослинній олії.
Обсмажити цибулю та часник. -
Влити кокосове молоко, всипати цукор і каррі. Довести до кипіння і варити хвилини 3 на сильному вогні.
Влити кокосове молоко. -
Зняти з вогню, посолити за смаком.
Рекомендую солити соус, виходячи з солоності кульок, тобто якщо кульки не дуже солоні, можна соус посолити більше. І навпаки.
Соус майже готовий. -
Соус краще пюрірувати або протерти через сито, але це не обов'язково.
Пюрірувати соус до однорідності. -
Кульки і соус подавати теплими.
Приємного апетиту!
Подавати теплими.
Комментарии