Рецепт Альтернатива вінегрету - буряковий салат с фото

Альтернатива вінегрету - буряковий салат

Рецепт на 6 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо охлаждать плита холодильник детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам худеющим на каждый день

Якщо вам вже набрид класичний вінегрет, то можна приготувати щось новеньке - буряковий салат. Інгредієнтів тут менше ніж у вінегреті, але за смаком він нічим йому не поступається. Всі продукти в цьому салаті натираються на тертці, що надає йому святкового вигляду і дещо нові смакові відчуття. Також він чудово підходить тим, хто утримується чи намагається схуднути. Готується такий салат дуже швидко і для любителів буряка стане стравою на кожен день.

Теги

свекла, картофель, огурец

Ингредиенты

  • буряк - 1 великий або 2 маленьких
  • картопля - 2 шт
  • огірок малосольний (можна маринований) - 4 шт
  • цибуля - 1 шт
  • горіх волоський - 30 г
  • олія рослинна - 30 мл
  • цибуля зелена - кілька пера
  • петрушка - за смаком
  • сіль - за смаком

Приготовление

  1. Готуємо овочі для салату. Буряк і картоплю відварюємо заздалегідь. Буряк вариться приблизно 40-60 хвилин, а картопля хвилин 20. Якщо хочете отримати яскравіший смак буряка, то його все ж краще запекти в духовці. На запікання в фользі зазвичай йде 30-40 хвилин.

    Інгредієнти для салату
    Інгредієнти для салату
  2. Буряк, картоплю та цибулю чистимо від шкірки. Огірки дістаємо з банки.

    Підготовляємо овочі для салату
    Підготовляємо овочі для салату
  3. Очищений буряк тремо на великій тертці.

    Натертий буряк
    Натертий буряк
  4. Те ж саме робимо з малосольними огірками.

    Тремо огірки
    Тремо огірки
  5. Трохи віджимаємо сік з огірків, щоб салат не вийшов водянистим.

    Віджимаємо огірки
    Віджимаємо огірки
  6. Цибулю нарізаємо тоненькими півкільцями. За бажанням фіолетову цибулю можна замінити на звичайну.

    Нарізана цибуля
    Нарізана цибуля
  7. Картоплю також тремо на велику тертку.

    Тремо картоплю
    Тремо картоплю
  8. Усі натерті інгредієнти і цибулю кладемо в миску та акуратно перемішуємо.

    Перемішуємо інгредієнти
    Перемішуємо інгредієнти
  9. Зелень миємо, сушимо і дрібно нарізаємо. Горіхи подрібнюємо за допомогою ножа. Відправляємо все це в салат.

    Нарізана зелень та горіхи
    Нарізана зелень та горіхи
  10. Солимо салат на смак, заправляємо рослинною олією (в цьому випадку ідеально підходить нерафінована олія).

    Майже готовий салат
    Майже готовий салат
  11. Готовий салат краще всього подавати порційно, так він виглядає ефектніше.

    Готовий салат
    Готовий салат
  12. Такий буряковий салат виходить дуже легким і смачним, при цьому добре поєднується з будь-яким гарніром і може виступати в ролі окремої страви.

    Буряковий салат
    Буряковий салат
Оценка 5 / 5 на основе 1418
Домашняя
свекла, картофель, огурец
PT30M
PT30M
0

Комментарии