Рецепт Лимонний кекс (смачніший, ніж у ресторані) с фото

Лимонний кекс (смачніший, ніж у ресторані)

Рецепт на 10 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным к Новому Году на детский праздник на праздник на встречу с друзьями на каждый день

Любителям лимонної випічки присвячується. Цей рецепт справжня знахідка для будь-якої господині. Лимонний кекс виходить божевільно ніжним і смачним, а на його аромат збіжаться навіть сусіди. При цьому готується він просто і швидко. Результат однозначно виходить смачніший, ніж у ресторані. Рекомендую!

Теги

лимон, яйцо, мука

Ингредиенты

Тісто:

  • вершкове масло - 115 г
  • цукор - 1 ст. л.
  • яйця - 3 шт
  • йогурт (без смакових добавок) - 1/2 склянки
  • лимонний сік - 2 ст. л.
  • ванільний цукор - 10 г
  • цедра лимона - 3 ст. л.
  • борошно - 1,5 склянки
  • розпушувач - 2 ч. л.
  • щіпка солі

* цукру можна 3/4 склянки

Сироп:

  • цукор - 1/4 склянки
  • лимонний сік - 3 ст. л.

Цукрова глазур:

  • цукрова пудра - 1 склянка
  • лимонний сік - 2 ст. л.

* загалом для приготування кексу потрібно 3 великих лимони

* 1 склянка - 250 мл

Приготовление

  1. Підготовляємо продукти для лимонного кексу. Масло, йогурт та яйця дістаємо з холодильника заздалегідь, вони мають бути кімнатної температури.

    Продукти для кексу
    Продукти для кексу
  2. 115 г добре розм'якшеного вершкового масла будемо збивати в міксері з 1 столовою ложкою цукру та 10 г ванільного цукру.

    Готуємо продукти для збивання
    Готуємо продукти для збивання
  3. Відправляємо масло з цукром збиватися в міксері протягом 5 хвилин. Масло має стати пишною білою масою.

    Збиваємо масло з цукром
    Збиваємо масло з цукром
  4. Через 5 хвилин по одному вводимо яйця і продовжуємо збивати.

    По одному додаємо яйця
    По одному додаємо яйця
  5. Поки яйця збиваються з цукром, на дрібну тертку натираємо цедру з двох лимонів. У нас якраз має вийти 3 столові ложки. Додаємо цедру до яєць і масла, продовжуємо збивати.

    Натираємо цедру лимонів
    Натираємо цедру лимонів
  6. Вичавлюємо 2 столові ложки соку лимона.

    Вичавлюємо сік лимона
    Вичавлюємо сік лимона
  7. Відправляємо півсклянки йогурту в тісто, продовжуємо збивати. 2 столові ложки соку лимона теж додаємо і збиваємо.

    Додаємо йогурт і лимонний сік
    Додаємо йогурт і лимонний сік
  8. У окрему миску просіюємо 1,5 склянки борошна, додаємо 2 чайні ложки розпушувача і щіпку солі, добре перемішуємо і невеликими порціями вводимо в тісто. Після цього припиняємо збивати і вимішуємо тісто ложкою.

    Додаємо борошно
    Додаємо борошно
  9. Беремо силіконову форму для кексів і викладаємо в неї тісто, розрівнюємо лопаткою. Якщо у вас форма не силіконова, то змастіть форму попередньо вершковим маслом.

    Викладаємо тісто у форму
    Викладаємо тісто у форму
  10. Відправляємо кекс у розігріту до 160 градусів духовку і випікаємо 35-45 хвилин, готовність перевіряємо зубочисткою.

    Відправляємо кекс у духовку
    Відправляємо кекс у духовку
  11. Поки наш кекс випікається, приготуємо сироп для просочення. Звичайно ж, він буде лимонним. У невелику скляну миску вичавлюємо 3 столові ложки лимонного соку, додаємо в нього чверть склянки цукру.

    Готуємо лимонний сироп
    Готуємо лимонний сироп
  12. Відправляємо сік лимона з цукром на 30 секунд у мікрохвильовку. За відсутності мікрохвильовки розчинити сік і цукор можна на водяній бані, тоді це займе трохи більше часу.

    Сироп у мікрохвильовці
    Сироп у мікрохвильовці
  13. Готовий кекс дістаємо з духовки. Перекладаємо його відразу ж на тарілку і поки він ще гарячий поливаємо його сиропом. Щоб кекс добре просочився зробіть у ньому дерев'яною шпажкою або зубочисткою безліч проколів.

    Дістаємо кекс з духовки
    Дістаємо кекс з духовки
  14. Тепер приготуємо глазур для сиропу. Якщо взяти 1 склянку цукрової пудри і по трохи вводити в неї лимонний сік, весь час інтенсивно перемішуючи ложкою, то в підсумку ми отримаємо білу пишну масу, пасхальну глазур. Я ж хотіла отримати напівпрозору глазур, тому взяла цукрової пудри менше (трохи більше половини склянки), соку теж у мене пішло менше (1,5 столової ложки).

    Робимо глазур
    Робимо глазур
  15. Поки глазур ще рідка, а кекс теплий, поливаємо його рясно глазур'ю.

    Поливаємо кекс глазур'ю
    Поливаємо кекс глазур'ю
  16. Врахуйте, що глазур застигає дуже швидко.

    Кекс у глазурі
    Кекс у глазурі
  17. Ось як виглядає кекс у розрізі, він виходить дуже ніжним і танучим у роті з дуже лимонним смаком і ароматом.

    Кекс у розрізі
    Кекс у розрізі
  18. Наш кекс готовий! Він стане прикрасою будь-якого святкового столу, впевнена, ви оціните його належно.

    Лимонний кекс (смачніший, ніж у ресторані)
    Лимонний кекс (смачніший, ніж у ресторані)
Оценка 5 / 5 на основе 11413
Домашняя
лимон, яйцо, мука
PT45M
PT45M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии