Лимонний кекс (смачніший, ніж у ресторані)
Рецепт на 10 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным к Новому Году на детский праздник на праздник на встречу с друзьями на каждый день
Любителям лимонної випічки присвячується. Цей рецепт справжня знахідка для будь-якої господині. Лимонний кекс виходить божевільно ніжним і смачним, а на його аромат збіжаться навіть сусіди. При цьому готується він просто і швидко. Результат однозначно виходить смачніший, ніж у ресторані. Рекомендую!
Теги
Ингредиенты
Тісто:
- вершкове масло - 115 г
- цукор - 1 ст. л.
- яйця - 3 шт
- йогурт (без смакових добавок) - 1/2 склянки
- лимонний сік - 2 ст. л.
- ванільний цукор - 10 г
- цедра лимона - 3 ст. л.
- борошно - 1,5 склянки
- розпушувач - 2 ч. л.
- щіпка солі
* цукру можна 3/4 склянки
Сироп:
- цукор - 1/4 склянки
- лимонний сік - 3 ст. л.
Цукрова глазур:
- цукрова пудра - 1 склянка
- лимонний сік - 2 ст. л.
* загалом для приготування кексу потрібно 3 великих лимони
* 1 склянка - 250 мл
Приготовление
Підготовляємо продукти для лимонного кексу. Масло, йогурт та яйця дістаємо з холодильника заздалегідь, вони мають бути кімнатної температури.

Продукти для кексу 115 г добре розм'якшеного вершкового масла будемо збивати в міксері з 1 столовою ложкою цукру та 10 г ванільного цукру.

Готуємо продукти для збивання Відправляємо масло з цукром збиватися в міксері протягом 5 хвилин. Масло має стати пишною білою масою.

Збиваємо масло з цукром Через 5 хвилин по одному вводимо яйця і продовжуємо збивати.

По одному додаємо яйця Поки яйця збиваються з цукром, на дрібну тертку натираємо цедру з двох лимонів. У нас якраз має вийти 3 столові ложки. Додаємо цедру до яєць і масла, продовжуємо збивати.

Натираємо цедру лимонів Вичавлюємо 2 столові ложки соку лимона.

Вичавлюємо сік лимона Відправляємо півсклянки йогурту в тісто, продовжуємо збивати. 2 столові ложки соку лимона теж додаємо і збиваємо.

Додаємо йогурт і лимонний сік У окрему миску просіюємо 1,5 склянки борошна, додаємо 2 чайні ложки розпушувача і щіпку солі, добре перемішуємо і невеликими порціями вводимо в тісто. Після цього припиняємо збивати і вимішуємо тісто ложкою.

Додаємо борошно Беремо силіконову форму для кексів і викладаємо в неї тісто, розрівнюємо лопаткою. Якщо у вас форма не силіконова, то змастіть форму попередньо вершковим маслом.

Викладаємо тісто у форму Відправляємо кекс у розігріту до 160 градусів духовку і випікаємо 35-45 хвилин, готовність перевіряємо зубочисткою.

Відправляємо кекс у духовку Поки наш кекс випікається, приготуємо сироп для просочення. Звичайно ж, він буде лимонним. У невелику скляну миску вичавлюємо 3 столові ложки лимонного соку, додаємо в нього чверть склянки цукру.

Готуємо лимонний сироп Відправляємо сік лимона з цукром на 30 секунд у мікрохвильовку. За відсутності мікрохвильовки розчинити сік і цукор можна на водяній бані, тоді це займе трохи більше часу.

Сироп у мікрохвильовці Готовий кекс дістаємо з духовки. Перекладаємо його відразу ж на тарілку і поки він ще гарячий поливаємо його сиропом. Щоб кекс добре просочився зробіть у ньому дерев'яною шпажкою або зубочисткою безліч проколів.

Дістаємо кекс з духовки Тепер приготуємо глазур для сиропу. Якщо взяти 1 склянку цукрової пудри і по трохи вводити в неї лимонний сік, весь час інтенсивно перемішуючи ложкою, то в підсумку ми отримаємо білу пишну масу, пасхальну глазур. Я ж хотіла отримати напівпрозору глазур, тому взяла цукрової пудри менше (трохи більше половини склянки), соку теж у мене пішло менше (1,5 столової ложки).

Робимо глазур Поки глазур ще рідка, а кекс теплий, поливаємо його рясно глазур'ю.

Поливаємо кекс глазур'ю Врахуйте, що глазур застигає дуже швидко.

Кекс у глазурі Ось як виглядає кекс у розрізі, він виходить дуже ніжним і танучим у роті з дуже лимонним смаком і ароматом.

Кекс у розрізі Наш кекс готовий! Він стане прикрасою будь-якого святкового столу, впевнена, ви оціните його належно.

Лимонний кекс (смачніший, ніж у ресторані)












Комментарии