
Гарбузово-яєчний закусковий торт
Рецепт на 10 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое жарить подросткам всем остальным вегетарианцам к Новому Году на праздник
Ви, напевно, знаєте млинні торти. Вони бувають як солодкими, так і закусочними. Дуже смачна річ, але має один мінус - занадто ситна і важка. Багато такого тортика не з'їси.
Пропоную альтернативний варіант: зробити коржі з овочевих млинців або з яєчних. А можна і з тих, і з інших відразу. Виходить дуже смачно і досить легко (в порівнянні зі звичайним млинним тортом).
Чудовий варіант для осінньо-зимового святкового застілля!
Теги
Ингредиенты
- 800 г гарбуза
- 11 яєць
- 300 г борошна (приблизно)
- 100 мл кефіру
- рослинна олія
- сіль
Для начинок:
- печериці, обсмажені з цибулею та морквою
- пачка крабових паличок (нарізати соломкою)
- рублена зелень (кріп, петрушка та зелена цибуля)
- майонез або сметана
Приготовление
-
Спочатку краще зробити гарбузові млинчики.
Натерти гарбуз. Змішати його з кефіром, 3 яйцями, посолити. Додавати борошно, поки не вийде густувате тісто, як на оладки. Додати 5 ст. л. рослинної олії.
Зробити гарбузове тісто. -
Спекти 5-6 товстеньких млинчиків.
Спекти гарбузові млинці. -
Тепер яєчні млини. Збити 8 яєць з сіллю. Додавати борошно, поки у тіста не вийде консистенція, як для млинців. Додати 3 ст. л. олії.
Зробити яєчне тісто. -
Спекти 8-10 товстеньких млинчиків.
На 1 яєчний млинець йде цілий половник тіста.
Спекти яєчні млинці. -
Тепер збираємо торт, використовуючи будь-які начинки.
Принцип такий: начинку кладемо лише на овочеві млинці, а яєчні просто промазуємо майонезом і іноді посипаємо зеленню.
Схема:
1) яєчний млинець
2) майонез
3) зелень
Млинець - майонез - зелень. -
4) овочевий млинець
5) майонез
6) гриби
Млинець - майонез - гриби. -
7) яєчний млинець
8) майонез
9) овочевий млинець
10) майонез
11) крабові палички
Млинець з крабовими паличками. -
Ну, і далі продовжувати в тому ж дусі. Закінчити яєчним млинцем (він міцніший), обмазати всю конструкцію майонезом і присипати зеленню. Поставити на просочення на кілька годин.
Торт готовий. -
Тепер нюанси.
Не обов'язково, щоб кожен шар був з начинкою. Іноді можна і пропустити.
Багато начинки не робіть, інакше ваш торт буде до стелі, стане розвалюватися, а головне, вийде надмірно ситним.
Якщо яєчних млинців вийшло більше, ніж овочевих, то нічого страшного. Покладіть їх поспіль десь в середині, промазавши майонезом, природно.
Майонезом не захоплюйтеся. Мажте млинчики зовсім тоненьким шаром.
Овочеві млинці можна робити і з кабачка, але виходить гірше. Гарбуз надає неповторну солодкість і не так дає сік, як кабачок. Його можна не віджимати.
Здається все.
Торт у розрізі. -
Дуже смачна річ виходить!
Трудомістка і довга, як будь-який торт, але зате таким тортиком спокійно наїдяться людей 10.
Приємного апетиту!
Комментарии