Рецепт Гарбузово-яєчний закусковий торт с фото

Гарбузово-яєчний закусковий торт

Рецепт на 10 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое жарить подросткам всем остальным вегетарианцам к Новому Году на праздник

Ви, напевно, знаєте млинні торти. Вони бувають як солодкими, так і закусочними. Дуже смачна річ, але має один мінус - занадто ситна і важка. Багато такого тортика не з'їси.

Пропоную альтернативний варіант: зробити коржі з овочевих млинців або з яєчних. А можна і з тих, і з інших відразу. Виходить дуже смачно і досить легко (в порівнянні зі звичайним млинним тортом).

Чудовий варіант для осінньо-зимового святкового застілля!

Теги

тыква, яйца, грибы

Ингредиенты

  • 800 г гарбуза
  • 11 яєць
  • 300 г борошна (приблизно)
  • 100 мл кефіру
  • рослинна олія
  • сіль

Для начинок:

  • печериці, обсмажені з цибулею та морквою
  • пачка крабових паличок (нарізати соломкою)
  • рублена зелень (кріп, петрушка та зелена цибуля)
  • майонез або сметана

Приготовление

  1. Спочатку краще зробити гарбузові млинчики.

    Натерти гарбуз. Змішати його з кефіром, 3 яйцями, посолити. Додавати борошно, поки не вийде густувате тісто, як на оладки. Додати 5 ст. л. рослинної олії.

    Зробити гарбузове тісто.
    Зробити гарбузове тісто.
  2. Спекти 5-6 товстеньких млинчиків.

    Спекти гарбузові млинці.
    Спекти гарбузові млинці.
  3. Тепер яєчні млини. Збити 8 яєць з сіллю. Додавати борошно, поки у тіста не вийде консистенція, як для млинців. Додати 3 ст. л. олії.

    Зробити яєчне тісто.
    Зробити яєчне тісто.
  4. Спекти 8-10 товстеньких млинчиків.

    На 1 яєчний млинець йде цілий половник тіста.

    Спекти яєчні млинці.
    Спекти яєчні млинці.
  5. Тепер збираємо торт, використовуючи будь-які начинки.

    Принцип такий: начинку кладемо лише на овочеві млинці, а яєчні просто промазуємо майонезом і іноді посипаємо зеленню.

    Схема:

    1) яєчний млинець

    2) майонез

    3) зелень

    Млинець - майонез - зелень.
    Млинець - майонез - зелень.
  6. 4) овочевий млинець

    5) майонез

    6) гриби

    Млинець - майонез - гриби.
    Млинець - майонез - гриби.
  7. 7) яєчний млинець

    8) майонез

    9) овочевий млинець

    10) майонез

    11) крабові палички

    Млинець з крабовими паличками.
    Млинець з крабовими паличками.
  8. Ну, і далі продовжувати в тому ж дусі. Закінчити яєчним млинцем (він міцніший), обмазати всю конструкцію майонезом і присипати зеленню. Поставити на просочення на кілька годин.

    Торт готовий.
    Торт готовий.
  9. Тепер нюанси.

    Не обов'язково, щоб кожен шар був з начинкою. Іноді можна і пропустити.

    Багато начинки не робіть, інакше ваш торт буде до стелі, стане розвалюватися, а головне, вийде надмірно ситним.

    Якщо яєчних млинців вийшло більше, ніж овочевих, то нічого страшного. Покладіть їх поспіль десь в середині, промазавши майонезом, природно.

    Майонезом не захоплюйтеся. Мажте млинчики зовсім тоненьким шаром.

    Овочеві млинці можна робити і з кабачка, але виходить гірше. Гарбуз надає неповторну солодкість і не так дає сік, як кабачок. Його можна не віджимати.

    Здається все.

    Торт у розрізі.
    Торт у розрізі.
  10. Дуже смачна річ виходить!

    Трудомістка і довга, як будь-який торт, але зате таким тортиком спокійно наїдяться людей 10.

    Приємного апетиту!

Оценка 5 / 5 на основе 241
Домашняя
тыква, яйца, грибы
PT120M
PT120M
0

Комментарии