Млинці на кефірі з яблучним оцтом
Рецепт на 30 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое жарить плита детям старше 3 лет подросткам беременным на фуршет на каждый день
Недавно відкрила для себе ще один рецепт дуже смачних млинців. Нехай вас не збентежить такий інгредієнт як яблучний оцет, його смак у млинцях не відчувається, натомість він надає м'якості та еластичності млинцям. Млинці за цим рецептом не сохнуть 2-3 дні, годяться для будь-яких начинок, з ними дуже зручно працювати.
Теги
Ингредиенты
- яйця - 4 шт
- кефір, йогурт або мацун - 250 мл
- вода - 3,5-4 склянки
- рослинна олія - 3 ст.л.
- яблучний оцет - 1,5 ст.л.
- мед або цукор - 2 ст.л.
- сода - 1/2 ч.л.
- борошно - 3-3,5 склянки
- сіль - 1,5 ч.л.
Приготовление
Підготовляємо продукти для млинців. Вода, кефір та яйця мають бути кімнатної температури.
Продукти для млинців на кефірі з яблучним оцтом В окрему миску розбиваємо 3 яйця і трохи збиваємо міксером до утворення піни.
Збиваємо яйця Додаємо до яєць 250 мл кефіру кімнатної температури, 2 столові ложки меду, 1,5 чайної ложки солі, 3 столові ложки рослинної олії, пів чайної ложки соди і 1,5 столові ложки яблучного оцту. Знову добре все збиваємо міксером. Після додаємо ще 4 склянки води.
Додаємо інгредієнти до яєць Невеликими порціями просіюємо борошно в тісто. Збиваємо міксером.
Додаємо просіяне борошно Розігріваємо сковороду з кокосовою олією (можна замінити на звичайну рафіновану без запаху).
Розігріваємо сковороду Виливаємо половник тіста на сковороду і смажимо до золотистого кольору.
Смажимо млинець Якщо дати тісту трохи постояти, то в ньому при випічці утвориться дуже багато дірочок, млинці вийдуть мереживними. Я чекати не стала, адже не є шанувальником дірочок у млинцях.
Смажимо млинці з двох боків Готові млинці начиняємо будь-якою начинкою і подаємо як у гарячому так і в холодному вигляді.
Млинці на кефірі з яблучним оцтом
Комментарии