Рецепт Млинці на кефірі з яблучним оцтом с фото

Млинці на кефірі з яблучним оцтом

Рецепт на 30 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое жарить плита детям старше 3 лет подросткам беременным на фуршет на каждый день

Недавно відкрила для себе ще один рецепт дуже смачних млинців. Нехай вас не збентежить такий інгредієнт як яблучний оцет, його смак у млинцях не відчувається, натомість він надає м'якості та еластичності млинцям. Млинці за цим рецептом не сохнуть 2-3 дні, годяться для будь-яких начинок, з ними дуже зручно працювати.

Теги

мука, кефир, яблочный уксус

Ингредиенты

  • яйця - 4 шт
  • кефір, йогурт або мацун - 250 мл
  • вода - 3,5-4 склянки
  • рослинна олія - 3 ст.л.
  • яблучний оцет - 1,5 ст.л.
  • мед або цукор - 2 ст.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • борошно - 3-3,5 склянки
  • сіль - 1,5 ч.л.

Приготовление

  1. Підготовляємо продукти для млинців. Вода, кефір та яйця мають бути кімнатної температури.

    Продукти для млинців на кефірі з яблучним оцтом
    Продукти для млинців на кефірі з яблучним оцтом
  2. В окрему миску розбиваємо 3 яйця і трохи збиваємо міксером до утворення піни.

    Збиваємо яйця
    Збиваємо яйця
  3. Додаємо до яєць 250 мл кефіру кімнатної температури, 2 столові ложки меду, 1,5 чайної ложки солі, 3 столові ложки рослинної олії, пів чайної ложки соди і 1,5 столові ложки яблучного оцту. Знову добре все збиваємо міксером. Після додаємо ще 4 склянки води.

    Додаємо інгредієнти до яєць
    Додаємо інгредієнти до яєць
  4. Невеликими порціями просіюємо борошно в тісто. Збиваємо міксером.

    Додаємо просіяне борошно
    Додаємо просіяне борошно
  5. Розігріваємо сковороду з кокосовою олією (можна замінити на звичайну рафіновану без запаху).

    Розігріваємо сковороду
    Розігріваємо сковороду
  6. Виливаємо половник тіста на сковороду і смажимо до золотистого кольору.

    Смажимо млинець
    Смажимо млинець
  7. Якщо дати тісту трохи постояти, то в ньому при випічці утвориться дуже багато дірочок, млинці вийдуть мереживними. Я чекати не стала, адже не є шанувальником дірочок у млинцях.

    Смажимо млинці з двох боків
    Смажимо млинці з двох боків
  8. Готові млинці начиняємо будь-якою начинкою і подаємо як у гарячому так і в холодному вигляді.

    Млинці на кефірі з яблучним оцтом
    Млинці на кефірі з яблучним оцтом
Оценка 5 / 5 на основе 20408
Домашняя
мука, кефир, яблочный уксус
PT45M
PT45M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии