Масляна: Млинці на кефірі та окропі
Рецепт на 20 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое жарить плита детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на каждый день
Масляна завжди славиться великою кількістю млинців, тому не впускайте свій шанс спробувати щось нове або згадати добре забуте старе. Млинці на кефірі та окропі підкорять вас з першого кусня - вони виходять дуже ніжними, буквально тануть у роті і «дружать» з будь-якою начинкою. Особливо важко встояти, якщо їх гарно подати до столу.
Теги
Ингредиенты
- яйця - 2 шт
- цукор - 1 ст.л.
- сіль - щіпка
- розтоплене вершкове масло - 3 ст.л.
- ванільний цукор - 1 ч.л.
- кефір - 350 мл
- борошно - 250 г
- окріп - 350 мл
Приготовление
Підготовляємо продукти для млинців. Яйця та кефір необхідно дістати з холодильника заздалегідь, вони мають бути кімнатної температури.
Масляна: продукти для млинців з сиром та маком В окрему миску розбиваємо 2 яйця, додаємо 1 столову ложку цукру, 1 чайну ложку ванільного цукру та щіпку солі. Збиваємо вінчиком до утворення піни.
Додаємо інгредієнти для збивання Тепер додаємо 3 столові ложки розтопленого вершкового масла та 350 мл кефіру.
Додаємо кефір і масло Знову збиваємо все вінчиком до однорідної маси.
Збиваємо до однорідної маси Розпушувач додаємо в борошно і добре перемішуємо.
Додаємо розпушувач в борошно Тепер просіюємо борошно невеликими порціями в яєчно-кефірну масу, не забуваємо періодично збивати тісто вінчиком.
Додаємо борошно частинами Під кінець замішування тісто буде важко перемішувати вінчиком, нехай вас це не лякає, таким густим воно має вийти в підсумку.
Густе тісто Тепер додаємо 350 мл окропу в наше тісто, добре вимішуємо при цьому його вінчиком.
Додаємо окріп Все, тепер тісто готове до смаження млинців, воно стало рідшим, добре розливатиметься по сковороді.
Рідка консистенція тіста Смажити млинці краще за все на кокосовому маслі, але його можна замінити рослинною олією без запаху.
Розігріта сковорода для смаження млинців Виливаємо половником тісто на сковорідку і смажимо до золотистого кольору з двох сторін.
Смажимо млинці Млинці і в такому вигляді, а можна зробити для них начинку і вийде ще смачніше.
Млинці на масляну готові Готуємо дві начинки для млинців: макову та сирну.
Готуємо начинки для млинців Для сирної начинки беремо 500 грамів сиру (він має бути жирним, але не вологим). Ще нам знадобиться 1 яйце, 2 столові ложки цукру, 1 чайна ложка ваніліну, щіпка солі та розпарений родзинки.
Сирна начинка для млинців До сиру додаємо яйце, цукор і ванілін, добре розминаємо виделкою. Можна перебити блендером, тоді консистенція вийде ніжнішою, але мені більше подобається з грудочками. Наприкінці додаємо розпарені та просушені родзинки.
Додаємо родзинки Начиняємо млинці сиром.
Начиняємо млинці сиром Складаємо отак
Млинці з сиром готові
Млинці з сиром на масляну Підготовляємо макову начинку. Для цього мак необхідно залити водою і поставити на повільний вогонь на 40 хвилин. Він має розпаритися і трохи збільшитися в об'ємі. Потім його потрібно перетерти в кавомолці або збити погружним блендером. Додаємо до нього 2 столові ложки цукру і знову добре перетираємо. За бажанням можна додати 1-2 столові ложки згущеного молока.
Запарюємо мак Намазуємо млинець маковою начинкою, рясно та рівномірно.
Рясно намазуємо мак на млинець Згортаємо млинець у рулет і розрізаємо його на рівні частини. Нанизуємо ці частини на дерев'яну шпажку у шаховому порядку.
Нанизуємо млинець з маком З решти млинців можна сформувати ще розетки з фруктовою начинкою: яблуками, апельсином, бананом, ківі тощо.
Масляна: Млинці на кефірі та окропі з маком, сиром та начинкою з яблук і апельсинів
Комментарии