Рецепт Пишні оладки на кокосовій олії (секрети приготування) с фото

Пишні оладки на кокосовій олії (секрети приготування)

Рецепт на 4 порций до 30 минут готовить просто дешевое блюдо жарить плита детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на каждый день

Оладки люблять всі, але далеко не в кожної господині вони виходять пишними та смачними. Поділюся з вами секретами їх приготування. По-перше, всі продукти мають бути однакової температури. Тому кефір варто діставати з холодильника заздалегідь. По-друге, не можна класти багато цукру, 1-2 столові ложки буде достатньо. Якщо вам буде бракувати солодощів, то зверху завжди оладки можна полити варенням, згущеним молоком чи топінгом. По-третє, тісто має трохи постояти перед смаженням, лише так оладки вийдуть по-справжньому пишними. Ще один секрет криється в тому, що соду не треба класти прямо в кефір, всупереч поширеній думці, що кефір гасить соду. В оладках соду краще змішувати з просіяним борошном і потім лише додавати в кефір. Також не варто використовувати більше ніж 2 яйця, бо яйця роблять тісто грубішим, а самі оладки жорсткішими.

Теги

кефир, мука, сода

Ингредиенты

  • кефір - 500 мл
  • сода - 1 ч.л.
  • цукор - 2 ст.л.
  • яйце - 1 шт
  • ванільний цукор - 10 г
  • борошно - 1,5 склянки
  • сіль - щіпка
  • кокосова олія для смаження

Приготовление

  1. Підготовляємо продукти для пишних оладок. Для цього кефір та яйце дістаємо з холодильника заздалегідь, нехай вони нагріваються до кімнатної температури.

    Продукти для пишних оладок
    Продукти для пишних оладок
  2. В окрему миску виливаємо 500 мл кефіру, розбиваємо одне яйце, додаємо 10 г ванільного цукру, щіпку солі та 2 столові ложки цукру.

    Змішуємо кефір з сіллю, ванільним цукром та яйцем
    Змішуємо кефір з сіллю, ванільним цукром та яйцем
  3. Злегка збиваємо вінчиком.

    Збиваємо вінчиком
    Збиваємо вінчиком
  4. В окремій мисці змішуємо просіяне борошно і соду.

    Змішуємо борошно і соду
    Змішуємо борошно і соду
  5. Додаємо борошно з содою невеличкими порціями в кефір, постійно вимішуючи тісто вінчиком.

    Додаємо борошно
    Додаємо борошно
  6. Замішуємо тісто, воно має вийти як дуже густі вершки. Якщо борошна недостатньо, то потрібно ще додати, інакше оладки розіллються по сковороді і не будуть пишними. Залишаємо тісто відпочивати на 15-30 хвилин. Після цього тісто не перемішуємо, відразу починаємо смажити. Якщо тісту не дати відпочити оладки будуть не такими пишними.

    Тісто як густі вершки
    Тісто як густі вершки
  7. Розігріваємо сковорідку з кокосовою олією. Рекомендую смажити саме на кокосовій олії, вона надає особливий запах і смак оладкам.

    Смажимо на кокосовій олії
    Смажимо на кокосовій олії
  8. Столовою ложкою викладаємо тісто на розпечену сковорідку

Оценка 5 / 5 на основе 20402
Домашняя
кефир, мука, сода
PT30M
PT30M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии