Пишні оладки на кокосовій олії (секрети приготування)
Рецепт на 4 порций до 30 минут готовить просто дешевое блюдо жарить плита детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на каждый день
Оладки люблять всі, але далеко не в кожної господині вони виходять пишними та смачними. Поділюся з вами секретами їх приготування. По-перше, всі продукти мають бути однакової температури. Тому кефір варто діставати з холодильника заздалегідь. По-друге, не можна класти багато цукру, 1-2 столові ложки буде достатньо. Якщо вам буде бракувати солодощів, то зверху завжди оладки можна полити варенням, згущеним молоком чи топінгом. По-третє, тісто має трохи постояти перед смаженням, лише так оладки вийдуть по-справжньому пишними. Ще один секрет криється в тому, що соду не треба класти прямо в кефір, всупереч поширеній думці, що кефір гасить соду. В оладках соду краще змішувати з просіяним борошном і потім лише додавати в кефір. Також не варто використовувати більше ніж 2 яйця, бо яйця роблять тісто грубішим, а самі оладки жорсткішими.
Теги
Ингредиенты
- кефір - 500 мл
- сода - 1 ч.л.
- цукор - 2 ст.л.
- яйце - 1 шт
- ванільний цукор - 10 г
- борошно - 1,5 склянки
- сіль - щіпка
- кокосова олія для смаження
Приготовление
Підготовляємо продукти для пишних оладок. Для цього кефір та яйце дістаємо з холодильника заздалегідь, нехай вони нагріваються до кімнатної температури.
Продукти для пишних оладок В окрему миску виливаємо 500 мл кефіру, розбиваємо одне яйце, додаємо 10 г ванільного цукру, щіпку солі та 2 столові ложки цукру.
Змішуємо кефір з сіллю, ванільним цукром та яйцем Злегка збиваємо вінчиком.
Збиваємо вінчиком В окремій мисці змішуємо просіяне борошно і соду.
Змішуємо борошно і соду Додаємо борошно з содою невеличкими порціями в кефір, постійно вимішуючи тісто вінчиком.
Додаємо борошно Замішуємо тісто, воно має вийти як дуже густі вершки. Якщо борошна недостатньо, то потрібно ще додати, інакше оладки розіллються по сковороді і не будуть пишними. Залишаємо тісто відпочивати на 15-30 хвилин. Після цього тісто не перемішуємо, відразу починаємо смажити. Якщо тісту не дати відпочити оладки будуть не такими пишними.
Тісто як густі вершки Розігріваємо сковорідку з кокосовою олією. Рекомендую смажити саме на кокосовій олії, вона надає особливий запах і смак оладкам.
Смажимо на кокосовій олії Столовою ложкою викладаємо тісто на розпечену сковорідку
Комментарии