
Печиво з безе та горіхами
Рецепт на 24 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет всем остальным на детский праздник на природу на каждый день
Печиво з безе та горіхами - це ідеальне поєднання смаку. У ньому є і хрустка скоринка, і ніжне, м'яке тісто. Ще один плюс - готується дуже просто. Головне правильно збити безе, дотримуючись усіх тонкощів.
Теги
Ингредиенты
- борошно - 320 г
- цукор - 3 ст. л.
- ванільний цукор - 10 г
- вершкове масло - 180 г
- сметана - 120 г
- цукрова пудра - 2 ст. л. (4-5 для ласунів)
- яйце - 1 шт
- горіхи волоські (очищені) - 100 г
- розпушувач - 1 ч. л.
Приготовление
-
Підготовляємо продукти для печива з безе та горіхами. Для цього дістаємо заздалегідь масло з холодильника, воно має бути кімнатної температури. Жовток і білок я розділила також заздалегідь, білок відправила в холодильник.
Продукти для печива з безе та горіхами -
Добре розм'якшене вершкове масло викладаємо в миску, додаємо 1 жовток і 3 столові ложки цукру, збиваємо міксером. Через 1 хвилину додаємо сметану і знову збиваємо.
Збиваємо міксером -
У окрему миску просіюємо 320 г борошна, додаємо чайну ложку розпушувача, перемішуємо.
У просіяне борошно додаємо розпушувач -
Невеликими порціями додаємо борошно у масляно-яєчну суміш та збиваємо міксером.
Додаємо борошно -
Збиваємо міксером доти, доки він справлятиметься зі своєю задачею.
Збиваємо тісто -
Потім переходимо до замісу тіста руками.
Замішуємо тісто руками -
В результаті у нас має вийти дуже м'яке, еластичне, тісто, що не липне до рук. Відправляємо тісто в морозильну камеру на 10 хвилин, попередньо загорнувши його в харчову плівку.
Замішане тісто -
Дістаємо наш білок з холодильника (він має бути холодним, це важливо). Збиваємо білок у сухій чистій посуді до легкої піни. Поступово, невеликими порціями вводимо цукрову пудру.
Збиваємо білок -
Збиваємо білок до стійких піків. Дуже важливо його не перезбивати, інакше він почне розшаровуватися.
Збитий до стійких піків білок -
Горіхи попередньо очищаємо і дрібно рубаємо ножем. Можна перетерти їх у блендері на дрібну крихту, але тоді вони не будуть так добре відчуватися в тісті.
Горіхи дрібно порубані -
Додаємо горіхи у збитий білок. Акуратно перемішуємо лопаткою без фанатизму.
Додаємо горіхи у збитий білок -
Дістаємо наше тісто з морозилки, за цей час воно стало ще більш податливим. Розрізаємо його на 4 рівні частини.
Тісто розрізаємо на 4 частини -
Стіл злегка припудрюємо борошном і розкачуємо кожну частину в тонкий пласт.
Розкачуємо тісто -
Намазуємо розкачаний пласт горіхово-білковою масою. Намазувати слід не доходячи до країв.
Намазуємо тісто горіхово-білковою масою -
Згортаємо намазаний пласт в тонкий рулет. Якщо тісто липне до рук і столу, то можна допомогти собі трохи ножем.
Згортаємо рулет -
Нарізаємо рулет на однакові частини.
Нарізаємо рулет -
Викладаємо нарізані частини на деко, застелене пергаментним папером або килимком для випічки. Кладемо кожну частину зрізом вниз. Відправляємо печиво в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 20-25 хвилин.
Викладаємо частини -
Дістаємо наше печиво з духовки, дуже важливо не перетримати його.
Дістаємо з духовки -
Даємо печиву з безе та горіхами трохи охолонути і подаємо до столу.
Печиво з безе та горіхами
Комментарии