Рецепт Печиво з безе та горіхами с фото

Печиво з безе та горіхами

Рецепт на 24 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет всем остальным на детский праздник на природу на каждый день

Печиво з безе та горіхами - це ідеальне поєднання смаку. У ньому є і хрустка скоринка, і ніжне, м'яке тісто. Ще один плюс - готується дуже просто. Головне правильно збити безе, дотримуючись усіх тонкощів.

Теги

орех, мука, яйцо

Ингредиенты

  • борошно - 320 г
  • цукор - 3 ст. л.
  • ванільний цукор - 10 г
  • вершкове масло - 180 г
  • сметана - 120 г
  • цукрова пудра - 2 ст. л. (4-5 для ласунів)
  • яйце - 1 шт
  • горіхи волоські (очищені) - 100 г
  • розпушувач - 1 ч. л.

Приготовление

  1. Підготовляємо продукти для печива з безе та горіхами. Для цього дістаємо заздалегідь масло з холодильника, воно має бути кімнатної температури. Жовток і білок я розділила також заздалегідь, білок відправила в холодильник.

    Продукти для печива з безе та горіхами
    Продукти для печива з безе та горіхами
  2. Добре розм'якшене вершкове масло викладаємо в миску, додаємо 1 жовток і 3 столові ложки цукру, збиваємо міксером. Через 1 хвилину додаємо сметану і знову збиваємо.

    Збиваємо міксером
    Збиваємо міксером
  3. У окрему миску просіюємо 320 г борошна, додаємо чайну ложку розпушувача, перемішуємо.

    У просіяне борошно додаємо розпушувач
    У просіяне борошно додаємо розпушувач
  4. Невеликими порціями додаємо борошно у масляно-яєчну суміш та збиваємо міксером.

    Додаємо борошно
    Додаємо борошно
  5. Збиваємо міксером доти, доки він справлятиметься зі своєю задачею.

    Збиваємо тісто
    Збиваємо тісто
  6. Потім переходимо до замісу тіста руками.

    Замішуємо тісто руками
    Замішуємо тісто руками
  7. В результаті у нас має вийти дуже м'яке, еластичне, тісто, що не липне до рук. Відправляємо тісто в морозильну камеру на 10 хвилин, попередньо загорнувши його в харчову плівку.

    Замішане тісто
    Замішане тісто
  8. Дістаємо наш білок з холодильника (він має бути холодним, це важливо). Збиваємо білок у сухій чистій посуді до легкої піни. Поступово, невеликими порціями вводимо цукрову пудру.

    Збиваємо білок
    Збиваємо білок
  9. Збиваємо білок до стійких піків. Дуже важливо його не перезбивати, інакше він почне розшаровуватися.

    Збитий до стійких піків білок
    Збитий до стійких піків білок
  10. Горіхи попередньо очищаємо і дрібно рубаємо ножем. Можна перетерти їх у блендері на дрібну крихту, але тоді вони не будуть так добре відчуватися в тісті.

    Горіхи дрібно порубані
    Горіхи дрібно порубані
  11. Додаємо горіхи у збитий білок. Акуратно перемішуємо лопаткою без фанатизму.

    Додаємо горіхи у збитий білок
    Додаємо горіхи у збитий білок
  12. Дістаємо наше тісто з морозилки, за цей час воно стало ще більш податливим. Розрізаємо його на 4 рівні частини.

    Тісто розрізаємо на 4 частини
    Тісто розрізаємо на 4 частини
  13. Стіл злегка припудрюємо борошном і розкачуємо кожну частину в тонкий пласт.

    Розкачуємо тісто
    Розкачуємо тісто
  14. Намазуємо розкачаний пласт горіхово-білковою масою. Намазувати слід не доходячи до країв.

    Намазуємо тісто горіхово-білковою масою
    Намазуємо тісто горіхово-білковою масою
  15. Згортаємо намазаний пласт в тонкий рулет. Якщо тісто липне до рук і столу, то можна допомогти собі трохи ножем.

    Згортаємо рулет
    Згортаємо рулет
  16. Нарізаємо рулет на однакові частини.

    Нарізаємо рулет
    Нарізаємо рулет
  17. Викладаємо нарізані частини на деко, застелене пергаментним папером або килимком для випічки. Кладемо кожну частину зрізом вниз. Відправляємо печиво в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 20-25 хвилин.

    Викладаємо частини
    Викладаємо частини
  18. Дістаємо наше печиво з духовки, дуже важливо не перетримати його.

    Дістаємо з духовки
    Дістаємо з духовки
  19. Даємо печиву з безе та горіхами трохи охолонути і подаємо до столу.

    Печиво з безе та горіхами
    Печиво з безе та горіхами
Оценка 5 / 5 на основе 11392
Домашняя
орех, мука, яйцо
PT60M
PT60M
0

Комментарии