
Свекольний тірамісу
Рецепт на 8 порций до 30 минут готовить просто дешевое блюдо вегетарианцам к Новому Году на праздник на романтический ужин
Шукала я одного разу якусь оригінальну закусочку для своєї розбещеної застіллями родні і знайшла на сайті Гастронома чудовий рецепт.
Ось ви які закуски зі свекли знаєте? Мені, крім карпаччо та різних башточок з сиром, нічого в голову не спадає... Салати не в рахунок.
Рецепт Гастронома став справжнім відкриттям! Не кривіться, будь ласка, ті, хто не любить цей дивовижний коренеплід. Серед моєї численної родні таких чимало. Мій чоловік, наприклад, який їсть свеклу тільки в борщі, і одного разу по секрету зізнався, що відчував би себе набагато краще, якби її не було і там.
Незважаючи на це, гості всі до одного змели закуску миттєво! І тепер просять перед кожним застіллям повторювати.
То ж раджу спробувати.
А назва-то яка інтригуюча..!
Теги
Ингредиенты
Для крему:
- 4 відварні буряки
- 200 г сиркового сиру (типу Альметте)
- 1 ст. л. рослинної олії
- 1 ст. л. гірчиці
- 1 ст. л. бальзамічного або винного оцту
- сіль, перець
Для грінок:
- 12 шматочків білого тостового хліба
- 2-3 зубчики часнику
- рослинна олія
Приготовление
Буряк очистити і нарізати шматочками. Збити у блендері з сиром до стану пюре. Додати 1 ст. л. олії, гірчицю, оцет, приправити сіллю та перцем до смаку. Перемішати і поставити в холодильник на 1 год. З хліба зрізати скоринки, а м'якуш нарізати кубиками. Часник роздавити. Розігріти в сковорідці олію, обсмажити часник, 1 хв. Потім часник прибрати. Обсмажити кубики хліба. Тепер беремо креманки або келихи і розкладаємо наш тірамісу порціями: трохи грінок - крем - зверху знову посипати грінками.
Свекольний Тірамісу
Комментарии