Торт «Пломбір» без випічки
Рецепт на 10 порций 30-45 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо охлаждать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным к Новому Году на детский праздник на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день холодильник
Зазвичай торти без випічки передбачають використання печива. Але цей торт готується ще простіше - без печива та духовки! А це означає, що готується він дуже швидко і просто. Назва "Пломбір" вже говорить про те, що це торт зі смаком морозива. Крем тут дійсно виходить дуже ніжним і смачним, торт буквально тане у роті.
Теги
Ингредиенты
Крем:
- яйця - 2 шт
- цукор - 150 г
- ванільний цукор - 8 г
- сметана (не менше 20% жирності) - 500 г
- крохмаль (картопляний або кукурудзяний) - 2 ст. л.
- вершкове масло - 50 г
Коржі:
- борошно - 250 г
- вершкове масло - 150 г
- цукор - 70 г
Прикраса:
- шоколад (білий або темний) - 100 г
- горіхи - 50 г
Приготовление
Інгредієнти для торта

Масло, борошно, яйця, сметана, цукор і т.д. У невеликий каструльку розбиваємо два яйця.

Розбиваємо два яйця. Додаємо до них 150 г цукру.

Додаємо цукор. Висипаємо 8 г ванільного цукру, у мене зі смаком бурбону.

Додаємо ванільний цукор. Додаємо 2 столові ложки крохмалю (в моєму випадку - кукурудзяний).

Додаємо крохмаль. Обережно вінчиком змішуємо всі продукти до однорідної маси.

Збиваємо продукти Збивати масу не потрібно. Достатньо просто добре вимішати вінчиком.

Вимішуємо яйце, борошно, крохмаль, цукор та цукор ванільний. 500 г сметани додаємо в отриману масу і знову добре перемішуємо вінчиком.

Додаємо сметану. Ставимо нашу масу на середній вогонь і не відходимо від неї ні на крок, постійно помішуємо. Дуже скоро крем почне густішати, тому не впустіть цей момент.

Варимо крем до загустіння. Вимикаємо вогонь і додаємо 50 г вершкового масла, добре вмішуємо його в крем. Відставляємо охолоджуватися.

Додаємо вершкове масло. Коржі. Тепер прийшла черга наших коржів. У окрему глибоку миску висипаємо 70 г цукру і 250 г просіяного борошна. Беремо холодне вершкове масло (150 г), макаємо його в борошно щоб легше було його натерти на великій тертці.

Тремо масло в борошно з цукром. Руками перетираємо масло з цукром і борошном до дрібної крихти. Робиться це легко і швидко.

Формуємо крихту руками. На розігріту нічим не змащену сковорідку висипаємо половину нашої крихти і постійно помішуючи обсмажуємо її до золотавого кольору. Обсмажується крихта дуже швидко, весь процес займе буквально кілька хвилин.

Обсмажуємо крихту Ось така гарна дрібна обсмажена до золотавого кольору крихта у нас має вийти.

Підсмажена крихта Беремо тарілку, на якій стоятиме наш торт, ставимо на неї формувальне кільце, у мене було діаметром 20 см. Попередньо боки кільця змащуємо злегка рослинною олією і вистеляємо жорсткою харчовою плівкою (можна використовувати нарізаний канцелярський файл).

Приготовляємо формувальне кільце для торта Ложкою викладаємо на дно тарілки перший шар крихти. Насипаємо всього кілька ложок, шар має вийти тонким.

Перший шар - крихта. Наступний шар - крем.

Другий шар - крем. Наносити крем потрібно акуратно, неспішно, щоб крихта не тягнулася за кремом.

Наносимо крем і горіхову крихту шарами. Так чергуємо наші шари, закінчуємо формування торта кремом. Зверху накриваємо торт харчовою плівкою і відправляємо його в холодильник, бажано на ніч.

Торт накриваємо харчовою плівкою. Наступного дня дістаємо торт знімаємо з нього плівку і формувальне кільце і приступаємо до прикрашання, хоча це і не обов'язково, оскільки торт вже і так дуже гарний.

Торт "Пломбір" після того як постояв у холодильнику. Прикрашаємо торт за допомогою горіхів і тертого шоколаду.

Посипаний шоколадом і горіхами торт "Пломбір" Ось так виглядає торт «Пломбір» без випічки.

Торт «Пломбір» без випічки













Комментарии