Рецепт Насипний пиріг з яблуками с фото

Насипний пиріг з яблуками

Рецепт на 6 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным худеющим на детский праздник на праздник на встречу с друзьями на каждый день

За що я люблю насипні пироги - так це за їх швидкість та легкість приготування, чудовий смак та хрустку скоринку. Особливо мені подобаються пироги з яблуками, вони завжди під рукою і надають страві особливий аромат та смак.

Теги

яблоко, манка, мука

Ингредиенты

  • борошно - 1 склянка
  • манка - 1 склянка
  • цукор - 1 склянка
  • розпушувач - 2 ч. л. (якщо сода то 1 ч. л.)
  • масло вершкове - 100 г
  • яблука - 5-6 шт (~1 кг)
  • ванілін - 1 г
  • пудра цукрова - 1 ч. л. або свіжі ягоди
  • кориця - 1/2 ч. л.

Приготовление

  1. Основні інгредієнти

    Основні ігредієнти
    Основні ігредієнти
  2. В окрему суху миску кладемо манку всі сухі інгредієнти. Спочатку насипаємо 1 склянку манки.

    Манка в мисці
    Манка в мисці
  3. Зверху манки висипаємо 1 склянку просіяного борошна і 1 склянку цукру.

    Висипаємо борошно і цукор у миску
    Висипаємо борошно і цукор у миску
  4. Додаємо 2 чайні ложки розпушувача (або 1 чайну ложку соди), півчайної ложки кориці та ванілін. Все добре перемішуємо ложкою.

    Висипаємо розпушувач і корицю
    Висипаємо розпушувач і корицю
  5. Яблука миємо, чистимо від шкірки і тремо на великій тертці. Робити це потрібно безпосередньо перед викладанням їх у форму, щоб вони не потемніли.

    Яблука натерті на велику тертку
    Яблука натерті на велику тертку
  6. Беремо будь-яку зручну для вас форму, злегка змащуємо її вершковим маслом і висипаємо тонким шаром сухі інгредієнти (орієнтуйтеся щоб вам вистачило приблизно на 3-4 шари).

    Перший, нижній шар
    Перший, нижній шар
  7. Зверху посипаємо наші натерті яблука, їх теж має вистачити на 3-4 шари.

    Другий шар - яблука
    Другий шар - яблука
  8. Далі чергуємо сухі інгредієнти (ще 3 шари) з яблуками (ще 2 шари), але закінчити потрібно сухою сумішшю. Зверху посипаємо пиріг натертим на тертці холодним вершковим маслом.

    Пиріг з усіма шарами, посипаний зверху маслом.
    Пиріг з усіма шарами, посипаний зверху маслом.
  9. Відправляємо наш пиріг у духовку розігріту до 180 градусів приблизно на 30-40 хвилин, орієнтуйтеся за своєю духовкою. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою.

    Торт з духовки
    Торт з духовки
  10. Як видно з розрізу, пиріг виходить дуже соковитим, ніжним, з хрусткою скоринкою зверху. За бажанням можете прикрасити пиріг свіжими ягодами або посипати цукровою пудрою.

    Насипний пиріг з яблуками.
    Насипний пиріг з яблуками.
Оценка 5 / 5 на основе 11377
Домашняя
яблоко, манка, мука
PT30M
PT30M
0

Комментарии

Ирина
Ирина

Пекла пирог по данному рецепту. Есть его невозможно. Возможно ошибка в рецепте - столовая ложка соды! На вкус будто одну соду ешь. Очень не понравился

Elka
Elka

С разрыхлителем очень вкусно. 2 чайные ложки.