Мариновані баклажани (всього за ніч)
Рецепт на 15 порций более 120 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо охлаждать мариновать холодильник подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам худеющим на каждый день
Мариновані баклажани - це завжди пікантна, легка і дуже смачна закуска як на святковий стіл, так і в повсякденному житті. Цей рецепт мене вразив тим, що баклажани в ньому маринуються дуже швидко, а страва виходить в міру гострою і дивовижно смачною!
Теги
Ингредиенты
- баклажани - 1-2 кг;
- цибуля - 2 шт;
- часник - 3-4 зубки;
- болгарський перець - 3 шт (середнього розміру);
- гострий перець - 1 штука;
- пучок зелені (кріп та петрушка).
Маринад:
- вода - 800 мл;
- лавровий лист - 1-2 шт;
- сіль - 2 столові ложки;
- соняшникова олія - 4 столові ложки;
- оцет 9% - 4-5 столових ложок;
- мелений коріандр - 1/2 чайних ложок;
- 6-12 зернят чорного перцю.
Я готувала півпорції, відповідно всі продукти потрібно зменшити вдвічі.
Приготовление
Для маринування баклажанів нам знадобляться такі продукти: баклажани, перець гострий і болгарський, цибуля, зелень, спеції на смак, соняшникова олія, часник.
Болгарський перець, гострий перець і цибулю нарізаємо тонесенькими півкільцями.
Баклажани попередньо відварюємо у злегка підсоленій воді хвилин 10-15.
У окремому каструлі готуємо маринад. Для цього наливаємо 500 мл води і відправляємо її на плиту.
Не чекаючи поки вода закипить, кидаємо у воду спеції, лавровий лист і рослинну олію. Доводимо до кипіння.
Як тільки вода закипить, виливаємо 3-4 ст. л. оцту і відразу ж вимикаємо вогонь.
Підготовляємо зелень: миємо та сушимо кріп і петрушку, дрібно рубаємо їх ножем.
Дістаємо наші баклажани, даємо їм трохи охолонути і нарізаємо їх невеличкими кружальцями. В моїй родині вважають за краще злегка недоварені баклажани, так вони мають більш тверду консистенцію, але ви можете відварити їх до м'якості, так вони вийдуть ніжнішими. З зовнішнього вигляду баклажана можна зрозуміти ступінь його готовності - повністю зварений овоч має коричневий колір.
В посудину, в якій будуть маринуватися наші баклажани, на дно викладаємо порізані - цибулю, гострий і болгарський перець.
Наступний шар - нарізані кружальцями баклажани.
Комментарии