Рецепт Мариновані баклажани (всього за ніч) с фото

Мариновані баклажани (всього за ніч)

Рецепт на 15 порций более 120 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо охлаждать мариновать холодильник подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам худеющим на каждый день

Мариновані баклажани - це завжди пікантна, легка і дуже смачна закуска як на святковий стіл, так і в повсякденному житті. Цей рецепт мене вразив тим, що баклажани в ньому маринуються дуже швидко, а страва виходить в міру гострою і дивовижно смачною!

Теги

баклажан, перец, лук

Ингредиенты

  • баклажани - 1-2 кг;
  • цибуля - 2 шт;
  • часник - 3-4 зубки;
  • болгарський перець - 3 шт (середнього розміру);
  • гострий перець - 1 штука;
  • пучок зелені (кріп та петрушка).

Маринад:

  • вода - 800 мл;
  • лавровий лист - 1-2 шт;
  • сіль - 2 столові ложки;
  • соняшникова олія - 4 столові ложки;
  • оцет 9% - 4-5 столових ложок;
  • мелений коріандр - 1/2 чайних ложок;
  • 6-12 зернят чорного перцю.

Я готувала півпорції, відповідно всі продукти потрібно зменшити вдвічі.

Приготовление

  1. Для маринування баклажанів нам знадобляться такі продукти: баклажани, перець гострий і болгарський, цибуля, зелень, спеції на смак, соняшникова олія, часник.

    Інгредієнти для маринованих баклажанів
    Інгредієнти для маринованих баклажанів
  2. Болгарський перець, гострий перець і цибулю нарізаємо тонесенькими півкільцями.

    Нарізаний перець та цибуля
    Нарізаний перець та цибуля
  3. Баклажани попередньо відварюємо у злегка підсоленій воді хвилин 10-15.

    Баклажани варяться у злегка підсоленій воді
    Баклажани варяться у злегка підсоленій воді
  4. У окремому каструлі готуємо маринад. Для цього наливаємо 500 мл води і відправляємо її на плиту.

    Наливаємо воду для маринаду
    Наливаємо воду для маринаду
  5. Не чекаючи поки вода закипить, кидаємо у воду спеції, лавровий лист і рослинну олію. Доводимо до кипіння.

    Спеції, лавровий лист та рослинна олія в маринаді
    Спеції, лавровий лист та рослинна олія в маринаді
  6. Як тільки вода закипить, виливаємо 3-4 ст. л. оцту і відразу ж вимикаємо вогонь.

    Додаємо в маринад оцет
    Додаємо в маринад оцет
  7. Підготовляємо зелень: миємо та сушимо кріп і петрушку, дрібно рубаємо їх ножем.

    Нарізаний кріп та петрушка
    Нарізаний кріп та петрушка
  8. Дістаємо наші баклажани, даємо їм трохи охолонути і нарізаємо їх невеличкими кружальцями. В моїй родині вважають за краще злегка недоварені баклажани, так вони мають більш тверду консистенцію, але ви можете відварити їх до м'якості, так вони вийдуть ніжнішими. З зовнішнього вигляду баклажана можна зрозуміти ступінь його готовності - повністю зварений овоч має коричневий колір.

    Нарізані баклажани
    Нарізані баклажани
  9. В посудину, в якій будуть маринуватися наші баклажани, на дно викладаємо порізані - цибулю, гострий і болгарський перець.

    Цибуля та перець на дні посудини
    Цибуля та перець на дні посудини
  10. Наступний шар - нарізані кружальцями баклажани.

    Шар баклажанів, нарізаних шматочками
    Шар баклажанів, нарізаних шматочками
Оценка 5 / 5 на основе 17373
Домашняя
баклажан, перец, лук
PT240M
PT240M
0

Комментарии