
Ікра з баклажанів
Рецепт на 15 порций до 30 минут готовить просто дешевое блюдо тушить плита детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам худеющим на природу на фуршет на каждый день
Зазвичай з баклажанною ікрою дуже багато возні: всі овочі попередньо потрібно обсмажити або потушкувати в духовці, а це займає дуже багато часу. Пропоную вашій увазі дуже простий і швидкий рецепт ікри з баклажанів, з якої можна робити навіть заготовку на зиму! Ікра виходить дуже смачною і ароматною.
Теги
Ингредиенты
- баклажан - 1 великий або 2 маленьких
- помідори - 2 великих або 4 маленьких
- цибуля - 1 шт
- сіль - 1 чайна ложка
- цукор - 2 столові ложки
- перець, трави та сухий часник - за смаком
- яблучний оцет - 1 ст. ложка або можна замінити на 1 ст. ложку соєвого соусу
- олія для смаження
Приготовление
Необхідні для ікри інгредієнти.
Інгредієнти для баклажанної ікри Баклажан добре миємо, чистимо від шкірки і тремо на велику тертку.
Натертий баклажан на велику тертку У сковорідку наливаємо трохи рослинної олії (можна взяти оливкову рафіновану), і ставимо її розігріватися на вогонь.
Підігріта сковорідка Відправляємо натерті баклажани у сковорідку і тушкуємо їх, помішуючи хвилин 10.
Натерті баклажани на гарячій сковорідці Поки баклажани обсмажуються, подрібнюємо наші помідори. Це можна зробити в блендері або будь-яким іншим зручним способом. Знімати шкірку помідор не потрібно!
Подрібнені помідори Готуємо наші сухі інгредієнти: в окрему миску висипаємо 1 чайну ложку солі, 2 столові ложки цукру, сушений часник і спеції за смаком.
Приготовані сухі інгредієнти Цибулю чистимо і ріжемо кубиками.
Нарізана цибуля Наші баклажани вже злегка підрум'янилися.
Злегка підрум'янені баклажани Як тільки наші баклажани злегка підрум'янилися, відправляємо до них подрібнені помідори.
Додавання подрібнених помідорів на сковорідку Туди ж додаємо цибулю. Добре перемішуємо.
Додана цибуля на сковорідку слідом за подрібненими помідорами Тушкуємо наші овочі під кришкою ще хвилин 10 до моменту, коли рідина від помідорів трохи випарується і цибуля стане м'якою.
Тушкуємо під кришкою Додаємо сіль, цукор і спеції (заздалегідь приготовані). За бажанням можна додати яблучний оцет або соєвий соус.
Додаємо сіль, цукор та спеції Ікра з баклажанів готова! Її можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Зберігати можна в скляному посуді в холодильнику до 1 місяця. Або ж використовувати її як заготовку на зиму, закатавши її в стерилізовані банки.
Баклажанна ікра
Комментарии