Рецепт Ікра з баклажанів с фото

Ікра з баклажанів

Рецепт на 15 порций до 30 минут готовить просто дешевое блюдо тушить плита детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам худеющим на природу на фуршет на каждый день

Зазвичай з баклажанною ікрою дуже багато возні: всі овочі попередньо потрібно обсмажити або потушкувати в духовці, а це займає дуже багато часу. Пропоную вашій увазі дуже простий і швидкий рецепт ікри з баклажанів, з якої можна робити навіть заготовку на зиму! Ікра виходить дуже смачною і ароматною.

Теги

баклажан, помидор, лук

Ингредиенты

  • баклажан - 1 великий або 2 маленьких
  • помідори - 2 великих або 4 маленьких
  • цибуля - 1 шт
  • сіль - 1 чайна ложка
  • цукор - 2 столові ложки
  • перець, трави та сухий часник - за смаком
  • яблучний оцет - 1 ст. ложка або можна замінити на 1 ст. ложку соєвого соусу
  • олія для смаження

Приготовление

  1. Необхідні для ікри інгредієнти.

    Інгредієнти для баклажанної ікри
    Інгредієнти для баклажанної ікри
  2. Баклажан добре миємо, чистимо від шкірки і тремо на велику тертку.

    Натертий баклажан на велику тертку
    Натертий баклажан на велику тертку
  3. У сковорідку наливаємо трохи рослинної олії (можна взяти оливкову рафіновану), і ставимо її розігріватися на вогонь.

    Підігріта сковорідка
    Підігріта сковорідка
  4. Відправляємо натерті баклажани у сковорідку і тушкуємо їх, помішуючи хвилин 10.

    Натерті баклажани на гарячій сковорідці
    Натерті баклажани на гарячій сковорідці
  5. Поки баклажани обсмажуються, подрібнюємо наші помідори. Це можна зробити в блендері або будь-яким іншим зручним способом. Знімати шкірку помідор не потрібно!

    Подрібнені помідори
    Подрібнені помідори
  6. Готуємо наші сухі інгредієнти: в окрему миску висипаємо 1 чайну ложку солі, 2 столові ложки цукру, сушений часник і спеції за смаком.

    Приготовані сухі інгредієнти
    Приготовані сухі інгредієнти
  7. Цибулю чистимо і ріжемо кубиками.

    Нарізана цибуля
    Нарізана цибуля
  8. Наші баклажани вже злегка підрум'янилися.

    Злегка підрум'янені баклажани
    Злегка підрум'янені баклажани
  9. Як тільки наші баклажани злегка підрум'янилися, відправляємо до них подрібнені помідори.

    Додавання подрібнених помідорів на сковорідку
    Додавання подрібнених помідорів на сковорідку
  10. Туди ж додаємо цибулю. Добре перемішуємо.

    Додана цибуля на сковорідку слідом за подрібненими помідорами
    Додана цибуля на сковорідку слідом за подрібненими помідорами
  11. Тушкуємо наші овочі під кришкою ще хвилин 10 до моменту, коли рідина від помідорів трохи випарується і цибуля стане м'якою.

    Тушкуємо під кришкою
    Тушкуємо під кришкою
  12. Додаємо сіль, цукор і спеції (заздалегідь приготовані). За бажанням можна додати яблучний оцет або соєвий соус.

    Додаємо сіль, цукор та спеції
    Додаємо сіль, цукор та спеції
  13. Ікра з баклажанів готова! Її можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Зберігати можна в скляному посуді в холодильнику до 1 місяця. Або ж використовувати її як заготовку на зиму, закатавши її в стерилізовані банки.

    Баклажанна ікра
    Баклажанна ікра
Оценка 5 / 5 на основе 17364
Домашняя
баклажан, помидор, лук
PT30M
PT30M
0

Комментарии