Торт «Карамельна ніч»
Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным к Новому Году на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день
Ще один торт, який підкорив мою родину. Горіхові коржі, згущене молоко, прошарок з карамелізованих яблук - це божественне поєднання! Готується торт швидко і просто!
Теги
Ингредиенты
Тісто:
- яйця - 5 середніх яєць
- цукор - 200 г
- борошно - 170 г
- крохмаль - 50 г
- розпушувач - 1 ч.л.
- щіпка солі, ванілін
- горіхи - 100 г (можна брати будь-які)
Крем:
- сметана - 700 г
- згущене молоко - 280 г
Начинка:
- яблука - 2-3 шт (можна брати груші)
- цукор - 1 ст.л.
- вершкове масло - 30 г
- мед - 1 ст.л.
- кориця - 0,5 ч.л.
Приготовление
Продукти для торта:
Беремо п'ять яєць, розбиваємо їх у миску. Яйця краще всього попередньо дістати з холодильника і нагріти до кімнатної температури.
Яйця потрібно буде дуже добре збити, від цього залежить якість бісквіта. Якщо ваш міксер не дуже потужний, то жовтки і білки слід збити окремо. Спочатку збиваємо яйця з щіпкою солі -1-2 хвилини, потім в кілька прийомів додаємо цукор і ванільний цукор і збиваємо хвилин 10. Маса має бути білою і пишною.
Беремо борошно, крохмаль, розпушувач.
В кілька прийомів просіюємо сухі інгредієнти в яєчну суміш. Кожен раз обережно перемішуємо лопаткою, міксер використовувати вже не можна!
Додаємо підсушені та подрібнені горіхи.
Попередньо готуємо нашу форму, діаметр 26 см. Дно вистилаємо пекарським папером, змащуємо дно і борти маслом.
Виливаємо наше тісто у форму. Декілька разів прокручуємо форму, щоб тісто рівномірно розподілилося. Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 40. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою.
Тим часом готуємо нашу начинку. Для цього чистимо і миємо яблука або груші, ріжемо їх кубиками.
На сковорідку кладемо вершкове масло, цукор і мед, корицю і розігріваємо їх до повного розчинення.
Кладемо туди наші яблука і тушкуємо їх хвилин 7-8 до золотистого кольору. Відставляємо охолоджуватися.
Тепер готуємо наш крем. Збиваємо сметану і згущене молоко.
Готовий бісквіт дістаємо з духовки, даємо хвилин 5 охолонути, виймаємо з форми, залишаємо на решітці до повного охолодження. Потім відправляємо в пакеті в холодильник на 1 годину. Так він стане вологішим, не буде кришитися під час нарізання. Розрізаємо наш бісквіт на 4 рівні частини. Верхівку трохи зрізаємо, нею ми будемо прикрашати торт.
Перемазуємо перший корж сметанно-згущеним кремом.
Зверху викладаємо трохи яблучної начинки. Те ж саме робимо з усіма коржами. Верх і боки я посипала крихтою з верхівки, хоча прикрасити його можна на будь-який ваш смак.
Ось як виглядає торт у розрізі - добре просочений, з горіховим ароматом. Верх можна прикрасити іншим кремом - згущене молоко + сметана, але пропорції поміняти.
Ось такий великий і смачний торт у нас вийшов!
Комментарии