
Торт «Карамельна ніч»
Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным к Новому Году на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день
Ще один торт, який підкорив мою родину. Горіхові коржі, згущене молоко, прошарок з карамелізованих яблук - це божественне поєднання! Готується торт швидко і просто!
Теги
Ингредиенты
Тісто:
- яйця - 5 середніх яєць
- цукор - 200 г
- борошно - 170 г
- крохмаль - 50 г
- розпушувач - 1 ч.л.
- щіпка солі, ванілін
- горіхи - 100 г (можна брати будь-які)
Крем:
- сметана - 700 г
- згущене молоко - 280 г
Начинка:
- яблука - 2-3 шт (можна брати груші)
- цукор - 1 ст.л.
- вершкове масло - 30 г
- мед - 1 ст.л.
- кориця - 0,5 ч.л.
Приготовление
Продукти для торта:
Інгредієнти для торта Беремо п'ять яєць, розбиваємо їх у миску. Яйця краще всього попередньо дістати з холодильника і нагріти до кімнатної температури.
Розбиваємо яйця Яйця потрібно буде дуже добре збити, від цього залежить якість бісквіта. Якщо ваш міксер не дуже потужний, то жовтки і білки слід збити окремо. Спочатку збиваємо яйця з щіпкою солі -1-2 хвилини, потім в кілька прийомів додаємо цукор і ванільний цукор і збиваємо хвилин 10. Маса має бути білою і пишною.
Збиваємо яйця Беремо борошно, крохмаль, розпушувач.
Беремо борошно, крохмаль та розпушувач В кілька прийомів просіюємо сухі інгредієнти в яєчну суміш. Кожен раз обережно перемішуємо лопаткою, міксер використовувати вже не можна!
Просіюємо сухі інгредієнти Додаємо підсушені та подрібнені горіхи.
Додаємо горіхи Попередньо готуємо нашу форму, діаметр 26 см. Дно вистилаємо пекарським папером, змащуємо дно і борти маслом.
Готуємо форму Виливаємо наше тісто у форму. Декілька разів прокручуємо форму, щоб тісто рівномірно розподілилося. Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 40. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою.
Відправляємо в духовку Тим часом готуємо нашу начинку. Для цього чистимо і миємо яблука або груші, ріжемо їх кубиками.
Ріжемо яблука На сковорідку кладемо вершкове масло, цукор і мед, корицю і розігріваємо їх до повного розчинення.
Розігріваємо сковорідку Кладемо туди наші яблука і тушкуємо їх хвилин 7-8 до золотистого кольору. Відставляємо охолоджуватися.
Тушкуємо яблука Тепер готуємо наш крем. Збиваємо сметану і згущене молоко.
Збиваємо згущене молоко зі сметаною Готовий бісквіт дістаємо з духовки, даємо хвилин 5 охолонути, виймаємо з форми, залишаємо на решітці до повного охолодження. Потім відправляємо в пакеті в холодильник на 1 годину. Так він стане вологішим, не буде кришитися під час нарізання. Розрізаємо наш бісквіт на 4 рівні частини. Верхівку трохи зрізаємо, нею ми будемо прикрашати торт.
Розрізаємо бісквіт Перемазуємо перший корж сметанно-згущеним кремом.
Перемазуємо нижній корж кремом Зверху викладаємо трохи яблучної начинки. Те ж саме робимо з усіма коржами. Верх і боки я посипала крихтою з верхівки, хоча прикрасити його можна на будь-який ваш смак.
Викладаємо начинку Ось як виглядає торт у розрізі - добре просочений, з горіховим ароматом. Верх можна прикрасити іншим кремом - згущене молоко + сметана, але пропорції поміняти.
Торт у розрізі Ось такий великий і смачний торт у нас вийшов!
Торт "Карамельна ніч"
Комментарии