
Рулет зі шпинату зі сиром та чатні
Рецепт на 10 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать всем остальным вегетарианцам к Новому Году на природу на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями
У цьому варіанті шпинатного рулета присутній чатні - це пряний соус родом з Індії, на смак - від солодкого до гострого. Чудове поєднання зі шпинатом, сиром і сирковою масою! Справжня закуска у стилі «ф'южн»!
Теги
Ингредиенты
- 1 упаковка замороженого шпинату (450-500 г)
- 4 яйця
- сіль, перець
- 150 г тертого сиру (краще типу пармезану)
- 250 г сиркової маси
Для чатні:
- 1 цибулина
- 4 ст. л. кеш'ю
- 150 г кураги
- 1 ч. л. порошку каррі
- 1,5 ст. л. меду
- 2 ст. л. сухого білого вина
- 1 банан
- 1 апельсин або лимон (цедра та сік)
Приготовление
Шпинат викласти на сковороду і тушкувати до повного випаровування рідини. Охолодити. Відокремити жовтки від білків. Жовтки змішати зі шпинатом, посолити, поперчити.
Шпинат змішати з жовтками Білки збити в круту піну і обережно ввести в шпинатну суміш.
Ввести збиті білки Викласти тісто на застелений папером деко, розрівняти і густо посипати тертим сиром.
Викласти на деко, посипати сиром Випікати корж 15 хвилин при t – 180С. Охолодити.
Корж готовий Для чатні дрібно нарізати цибулину, обсмажити трохи. Потім додати мелені горіхи, дрібно нарізану курагу і каррі.
Обсмажити цибулю з горіхами і курагою Трохи потушкувати і влити вино та мед. Потім додати дрібно нарізаний банан, цедру та трохи цитрусового соку. Якщо взяли апельсин, то соку можна взяти більше. Все на ваш смак. Трохи прогріти і зняти з вогню. Охолодити. Загальний час приготування чатні приблизно 5-10 хвилин.
Чатні готове Корж перевернути сиром вниз, зняти папір. Намазати корж сирковою масою. Сиркову масу краще взяти саме таку, яку можна намазувати - як сиркова маса.
Намазати корж сирковою масою Зверху акуратно розподілити чатні.
Викласти чатні Згорнути рулетом. Загорнути у фольгу і покласти в холодильник на ніч.
Згорнути рулетом Перед подачею нарізати шматочками. Невелике зауваження: з апельсином мені сподобалося набагато більше, ніж з лимоном. Смак яскравіший і аромат насиченіший. І солодкість дуже приємна. З лимоном більш приземлено виходить. Рекомендую використовувати апельсин. Приємного апетиту!
Закуска готова!
Комментарии