Рецепт Рулет зі шпинату зі сиром та чатні с фото

Рулет зі шпинату зі сиром та чатні

Рецепт на 10 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать всем остальным вегетарианцам к Новому Году на природу на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями

У цьому варіанті шпинатного рулета присутній чатні - це пряний соус родом з Індії, на смак - від солодкого до гострого. Чудове поєднання зі шпинатом, сиром і сирковою масою! Справжня закуска у стилі «ф'южн»!

Теги

шпинат, творог, курага

Ингредиенты

  • 1 упаковка замороженого шпинату (450-500 г)
  • 4 яйця
  • сіль, перець
  • 150 г тертого сиру (краще типу пармезану)
  • 250 г сиркової маси

Для чатні:

  • 1 цибулина
  • 4 ст. л. кеш'ю
  • 150 г кураги
  • 1 ч. л. порошку каррі
  • 1,5 ст. л. меду
  • 2 ст. л. сухого білого вина
  • 1 банан
  • 1 апельсин або лимон (цедра та сік)

Приготовление

  1. Шпинат викласти на сковороду і тушкувати до повного випаровування рідини. Охолодити. Відокремити жовтки від білків. Жовтки змішати зі шпинатом, посолити, поперчити.

    Шпинат змішати з жовтками
    Шпинат змішати з жовтками
  2. Білки збити в круту піну і обережно ввести в шпинатну суміш.

    Ввести збиті білки
    Ввести збиті білки
  3. Викласти тісто на застелений папером деко, розрівняти і густо посипати тертим сиром.

    Викласти на деко, посипати сиром
    Викласти на деко, посипати сиром
  4. Випікати корж 15 хвилин при t – 180С. Охолодити.

    Корж готовий
    Корж готовий
  5. Для чатні дрібно нарізати цибулину, обсмажити трохи. Потім додати мелені горіхи, дрібно нарізану курагу і каррі.

    Обсмажити цибулю з горіхами і курагою
    Обсмажити цибулю з горіхами і курагою
  6. Трохи потушкувати і влити вино та мед. Потім додати дрібно нарізаний банан, цедру та трохи цитрусового соку. Якщо взяли апельсин, то соку можна взяти більше. Все на ваш смак. Трохи прогріти і зняти з вогню. Охолодити. Загальний час приготування чатні приблизно 5-10 хвилин.

    Чатні готове
    Чатні готове
  7. Корж перевернути сиром вниз, зняти папір. Намазати корж сирковою масою. Сиркову масу краще взяти саме таку, яку можна намазувати - як сиркова маса.

    Намазати корж сирковою масою
    Намазати корж сирковою масою
  8. Зверху акуратно розподілити чатні.

    Викласти чатні
    Викласти чатні
  9. Згорнути рулетом. Загорнути у фольгу і покласти в холодильник на ніч.

    Згорнути рулетом
    Згорнути рулетом
  10. Перед подачею нарізати шматочками. Невелике зауваження: з апельсином мені сподобалося набагато більше, ніж з лимоном. Смак яскравіший і аромат насиченіший. І солодкість дуже приємна. З лимоном більш приземлено виходить. Рекомендую використовувати апельсин. Приємного апетиту!

    Закуска готова!
    Закуска готова!
Оценка 5 / 5 на основе 235
Домашняя
шпинат, творог, курага
PT60M
PT60M
0

Комментарии