
Хліб домашній
Рецепт на 7 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным
Що може бути смачніше за домашній хліб, зроблений з любов'ю? Я знайшла такий вдалий рецепт і хочу тепер поділитися з вами. Хлібушок виходить дуже смачним, з хрусткою скоринкою, довго не черствіє. Спробуйте!
Теги
Ингредиенты
- борошно - 350 г
- сіль - 1 ч.л.
- цукор - 1 ч.л.
- дріжджі сухі - 5 г
- вода тепла (40 градусів) - 210 мл
- олія рослинна (без запаху) - 30 г
Приготовление
Необхідні для хліба інгредієнти:
Інгредієнти для хліба Спочатку беремо миску, просіюємо в неї борошно. Додаємо всі сухі інгредієнти - сіль, цукор, дріжджі. Перемішуємо.
Змішуємо сухі інгредієнти Додаємо теплу воду і соняшникову олію.
Додаємо воду і олію Замішуємо тісто. Вимішувати його потрібно не менше 10 хвилин, воно має злегка липнути до рук, бути м'яким і пружним.
Замішуємо тісто Накриваємо тісто зверху чистим рушником або кришкою і відправляємо підходити в тепле місце до збільшення об'єму вдвічі.
Залишаємо тісто підходити Ось як виглядає тісто після збільшення об'єму.
Тісто підійшло Тепер необхідно його добре обм'яти, але зробити це потрібно правильно. Спочатку тісто необхідно розтягнути руками у прямокутник. Робити це потрібно тільки руками, ніяких скалок!!!
Розтягуємо тісто у прямокутник Згортаємо його в рулет.
Згортаємо тісто в рулет Далі, складаємо тісто в ось таку улитку.
Складаємо тісто ще раз в улитку Тепер знову розтягуємо нашу улитку в пласт, руками.
Розтягуємо тісто в пласт Згортаємо тісто у форму батона і викладаємо у форму для випікання. Залишаємо ще відпочивати на 20 хвилин. Форму попередньо злегка присипаємо борошном.
Викладаємо тісто у форму Наш батон гарно піднявся в об'ємі.
Тісто збільшилося в об'ємі Змащуємо батон водою або молоком.
Змащуємо хліб водою Робимо ножем глибокі надрізи.
Робимо поглиблення Відправляємо випікатися в духовку при температурі 180 градусів, хвилин на 30-35 хвилин.
Наш хліб готовий! Хліб у розрізі Хліб домашній
Комментарии