Рецепт Чебуреки с фото

Чебуреки

Рецепт на 12 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое жарить плита всем остальным на природу на каждый день

Чебуреки... Їх не люблять хіба що тільки ті, кому не можна їсти смажене)) Дуже ситна і смачна страва, і готується досить просто. Мої діти не їдять м'ясо, тому роблю чебуреки з помідорами та сиром, але можна також взяти й м'ясну начинку за основу. Щоб м'ясо вийшло соковитим, ось вам один секрет: додайте в начинку 1 склянку кефіру, не пошкодуєте!

Теги

мука, вода, водка

Ингредиенты

Тісто:
(1 порція=12 чебуреків)

  • Борошно - 4 скл.
  • Вода - 1,5 склянки (приблизно 320 мл)
  • Горілка (обов'язково) - 1 ст. л.
  • Яйце - 1 шт
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.

Начинка:
(Одинарна порція, 12 чебуреків)

  • Сулугуні - 300-400 г
  • Зелень (петрушка, базилік, кріп)
  • За бажанням можна додати помідор.

Приготовление

  1. Ось список наших продуктів:

    Список продуктів
    Список продуктів
  2. Беремо велику каструлю, наливаємо в неї воду і ставимо кип'ятитися на вогонь.

    Ставимо воду на вогонь
    Ставимо воду на вогонь
  3. Поки вода гріється, додаємо в неї олію соняшникову і сіль.

    Додаємо олію і сіль
    Додаємо олію і сіль
  4. Щойно вода закипить, додаємо 0,5 склянки борошна і швидко вимішуємо, щоб не утворилися грудочки.

    Додаємо борошно
    Додаємо борошно
  5. Знімаємо каструлю з вогню і даємо масі охолонути. Після цього вбиваємо яйце, вливаємо горілку і добре перемішуємо тісто.

    Додаємо яйце і горілку
    Додаємо яйце і горілку
  6. Додаємо решту борошна і замішуємо тісто.

    Додаємо борошно
    Додаємо борошно
  7. Тісто має вийти дуже еластичним, не липнути до рук. Якщо липне до рук - ще додати борошна. Потім залишити тісто в спокої на одну годину. Знову перемішати.

    Залишаємо тісто на годину
    Залишаємо тісто на годину
  8. Тим часом готуємо начинку: тремо на тертці сулугуні, дрібно ріжемо зелень і помідори. Перемішуємо. Солити не потрібно, сир досить солоний.

    Робимо начинку
    Робимо начинку
  9. Далі, беремо наше тісто, розкачуємо в тонку ковбаску і нарізаємо на такі шматочки.

    Нарізаємо тісто на шматочки
    Нарізаємо тісто на шматочки
  10. Кожен шматочок розкачуємо тонесенько скалкою. Кладемо в середину начинку.

    Кладемо начинку
    Кладемо начинку
  11. Краї акуратно защипуємо руками, потім беремо виделку і проходимо нею по краях.

    Робимо візерунки на краях
    Робимо візерунки на краях
  12. Ось такі красунчики мають вийти.

    Чебуреки готові до смаження
    Чебуреки готові до смаження
  13. Беремо велику сковорідку, наливаємо в неї олію і ставимо на вогонь.

    Нагріваємо олію
    Нагріваємо олію
  14. У розпечену олію кладемо чебуреки і смажимо до рум'яної скоринки.

    Смажимо чебуреки
    Смажимо чебуреки
  15. Чебуреки смажаться на помірному вогні досить швидко, приблизно 2-3 хвилини.

    Смажимо другий бік
    Смажимо другий бік
  16. Наша страва готова! Смачного!

    Готові чебуреки
    Готові чебуреки
  17. Пригощайтеся!

    Чебуреки
    Чебуреки
Оценка 5 / 5 на основе 2340
Домашняя
мука, вода, водка
PT120M
PT120M
0

Комментарии