
Торт з безе «Чорний принц»
Рецепт на 7 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет всем остальным к Новому Году на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день
Цей торт підкорив мою родину і всіх гостей з першого шматочка. Тепер без нього не обходиться жодне свято! А все справа у прошарку з безе - вона надає торту пікантності, святковості та незабутнього смаку! Торт виходить дуже смачним, великим і його не соромно подати навіть найвибагливішим гостям. Пригощайтеся!
Теги
Ингредиенты
3 яйця
- 1 склянка цукру (+ приблизно 5 повних столових ложок),
- 1 склянка сметани (15% жирності)
- 1 чайна ложка (без верху) соди,
- 1 столова ложка (з верхом) какао-порошку
- 1 склянка борошна. Склянка 250 гр. На всяк випадок: мається на увазі склянка, яка вміщує 250 гр. води. Цукру і борошна в ній до країв буде зовсім інша вага.
Для крему:
- 1 банка згущеного молока
- 200 г вершкового масла кімнатної температури
Для безе:
- 2 білки
- 100-150 г цукру (залежно від розміру білків)
Приготовление
Інгредієнти для торта:
Інгредієнти для торта Спочатку збиваємо міксером 1 яйце + 2 жовтки зі склянкою цукру.
Збиваємо яйце, жовтки та цукор Поступово додаємо сметану, какао, соду та борошно.
Додаємо какао, соду та борошно Виливаємо тісто у форму, застелену папером для випічки. Якщо форма велика (як у моєму випадку) - випікаємо одним коржем, якщо маленька - випікати краще двома, хоча, можна і одним, потім розрізати його на 2 тонших. Час випічки має бути хвилин 40. У мене температура 180 градусів. Печі різні. Дивіться, яка у вас буде температура при випічці тривалістю 40 хвилин.
Виливаємо тісто у форму Розрізаємо наш торт на два коржі. Даємо їм охолонути. Тим часом готуємо крем: збиваємо згущене молоко з маслом.
Готуємо крем Змащуємо перший корж рясно кремом.
Змащуємо перший корж кремом Тепер підійшла черга безе... Про нього трохи докладніше. Безе я готувала заздалегідь. Цукор і білки, якщо є ваги краще зважити, т.к. яйця бувають дуже різного розміру. Вага цукру повинна бути в 2 рази більше, ніж вага білка. Безе краще за все пекти на пекарському папері. Отже, збиваємо наші охолоджені білки з цукром. Спочатку додаємо 2 ложки, через хвилину-півтори, решту цукру. Якщо у вас стаціонарний міксер, який не потрібно тримати в руці, починайте збивати білок, приблизно через півхвилини починайте поступово всипати цукор ложка за ложкою, не різко, а зсипаючи його потроху. Білкову суміш викладаємо на деко чайною ложкою, між безешками повинна бути відстань. Зручніше викладати з кондитерського мішка з насадкою. Але температуру робимо менше. Вона повинна бути приблизно 140 градусів. Випікаються безешки приблизно 30 хвилин. Якщо є конвекція - то використовуйте її. Безешки не повинні бути коричневі. Якщо це сталося, значить треба температуру наступного разу робити нижче. І такі підуть в торт, але буде не так смачно. Ось такими приблизно вони повинні бути:
Готуємо безе Викладаємо безе на крем, плоскою частиною вверх. Не бійтеся їх поламати, нічого страшного в цьому немає. Стежте, щоб на коржі не залишилося порожнеч, безе повинно укладатися досить товстим шаром.
Викладаємо безе на крем Зверху безе знову змащуємо кремом.
Змащуємо безе кремом Зверху кладемо ще один корж, знову перемазуємо кремом і прикрашаємо торт так, як вам підкаже ваша фантазія.
Торт з безе «Чорний принц»
Комментарии